Η πατάτα καλλιεργείται για τους εδώδιμους κονδύλους της, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε άμυλο και αποτελούν τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας.Είναι φυτό ιθαγενές των υψιπέδων του ...
Μ. Εβδομάδα και ένα από τα έθιμα μας είναι το βάψιμο των αβγών. Τα κόκκινα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία θεωρείται η ημέρα ...
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νόστιμο και θρεπτικό κέικ που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της νηστείας!Υλικά:3 ώριμες μπανάνες1/3 φλ. ελαιόλαδο1/2 φλ. φυτικό γάλα ...
Το Ελληνικό όνομά της προέρχεται από παραλλαγή της Αραβικής της ονομασίας bāḏinjān σε μελιτζάνα, επηρεασμένο από το μελανό χρώμα του καρπού. Κυριότερες ποικιλίες στην Ελλάδα είναι ...
Το λάχανο είναι από τα κυριότερα λαχανικά και καλλιεργείται σε όλες τις Εύκρατες περιοχές . Τρώγεται είτε ωμό σε σαλάτες είτε μαγειρεμένο.Η γνωστή λαχανοσαλάτα (coleslaw, κόλσλο) ...
Δεν θα λύσουμε τον κύβο του Ρούμπικ ….. Θα φτιάξουμε κύβους λαχανικών για τα φαγητά μας !!!! Πολλές φορές θέλουμε να προσθέσουμε έξτρα γεύση στο ...
Το Rigatoni είναι ένα μεγάλο, σωληνωτό ζυμαρικό με κάθετες ράχες που διατρέχουν κατά μήκος του σωλήνα. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τις πένες, και συχνά ...
Παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, καθώς συμπίπτει από το 1838 με τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821, είναι ο μπακαλιάρος με συνοδεία της ...
Ο επιστημονικός λατινικός όρος χταπόδι προέρχεται από την αρχαία ελληνική οκτώπους που είναι παράγωγη των ôκτώ ("οκτώ") και πούς ("πόδι"). Η λέξη χρησιμοποιείται από τον Αλέξανδρο τον Τραλλιανό (περίπου 525-605 ...
Μετά την κρεατοφαγία και υπερ φαγία της Τσικνοπέμπτης, ο αναγνώστης μας Γ.Δ. μας έστειλε μια παραδοσιακή συνταγή ώστε να δώσουμε μια ανάσα ευεξίας στο ...