Υλικά (για 4 μερίδες):✅250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. κοφτό μακαρονάκι, βίδες, πένες)✅2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή λάδι, στραγγισμένο (περίπου 160 γρ. ...
Στη σουηδική ταινία Άγριες φράουλες (1957) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν , οι φράουλες συμβολίζουν τις φευγαλέες στιγμές αθωότητας και χαμένης νιότης, που αντιπροσωπεύουν τη νοσταλγία και το πέρασμα του ...
Υλικά (για 4 μερίδες):✅400 γρ. σπαγγέτι (ή bucatini, rigatoni – επιλέξτε ένα παστό ζυμαρικό)✅200 γρ. guanciale (αλλαντικό από μάγουλο χοιρινού) ή πανσέτα καπνιστή (όχι ...
Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) που χρησιμοποιείται στην κουζίνα μας είναι γενικά ασφαλές, αλλά μπορεί να περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν στο φαγητό μας κατά ...
Υλικά:Για τη βάση:✅250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις✅125 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους✅50 γρ. ζάχαρη άχνη✅1 αυγό μέτριο✅1-2 κουταλιές της σούπας κρύο ...
Ο σολομός αποτελεί έναν διατροφικό θησαυρό για την υγεία μας. Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία ...
Υλικά:Για τη γέμιση: ✅500 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος, χοιρινός ή ανάμεικτος)✅1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο✅2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες✅1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη✅1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη✅1 κονσέρβα (400 γρ.) ...
Το βάψιμο των κόκκινων αβγών είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές παραδόσεις του Πάσχα. Αν θέλετε φέτος τα αβγά σας να είναι λαμπερά, έντονα ...
Υλικά (για περίπου 50 κουλουράκια):✅250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)✅1 ½ φλ. ζάχαρη✅3 αυγά (το 1 για επάλειψη)✅½ φλ. γάλα✅1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή ...
Το χούμους είναι μια από τις πιο αρχαίες συνταγές που παραμένουν δημοφιλείς μέχρι σήμερα. Οι ρίζες του εντοπίζονται στη Μέση Ανατολή, με χώρες όπως ...