Σαλάτα με παντζάρια και φέτα

Σαλάτα με παντζάρια και φέτα

Το παντζάρι τρώγεται τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο, ολόκληρο. Η ρίζα του ωμή είναι σκληρή, ενώ μαγειρεμένη είναι πιο μαλακή. Χρησιμοποιείται στις σαλάτες. Εξαιτίας ...

Διαβάστε περισσότερα
Μανιτάρια σοτέ με σκόρδο και μυρωδικά

Μανιτάρια σοτέ με σκόρδο και μυρωδικά

Τα μανιτάρια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, η οποία καθιστά δύσκολη την ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας. Η ενέργεια που θεωρητικά αποδίδουν, όταν καταναλώνονται ωμά ή ...

Διαβάστε περισσότερα
Σούπα αποτοξίνωσης με λαχανικά

Σούπα αποτοξίνωσης με λαχανικά

Η σούπα είναι είδος φαγητού που γίνεται με βράσιμο σε νερό ή άλλα υγρά στερεών τροφών όπως κρέας και λαχανικά. Για να πυκνώσουν οι σούπες χρησιμοποιούνται συνήθως αμυλούχες τροφές, ...

Διαβάστε περισσότερα
Εύκολη βασιλόπιτα και extra tips

Εύκολη βασιλόπιτα και extra tips

Βασιλόπιτα ονομάζεται η πίτα που παρασκευάζεται σε ορισμένες χώρες από τους χριστιανούς παραμονές της Πρωτοχρονιάς και κόβεται (μοιράζεται) λίγο αφότου αλλάξει ο χρόνος. Σύμφωνα με την ορθόδοξη ...

Διαβάστε περισσότερα
Εύκολα μελομακάρονα και extra tips

Εύκολα μελομακάρονα και extra tips

Το μελομακάρονο είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Κατατάσσεται όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα που θεωρούνται απαραίτητα ...

Διαβάστε περισσότερα
Εύκολοι κουραμπιέδες και extra tips

Εύκολοι κουραμπιέδες και extra tips

Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται ...

Διαβάστε περισσότερα
Εύκολες δίπλες και extra tips

Εύκολες δίπλες και extra tips

Οι δίπλες ή αλλιώς ξεροτήγανα είναι ελληνικό επιδόρπιο που το κύριο συστατικό του είναι λεπτή ζύμη. Οι δίπλες προέρχονται από την Πελοπόννησο. Από τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά γλυκά για τις ...

Διαβάστε περισσότερα
Πίτσα με βάση τορτίγιας

Πίτσα με βάση τορτίγιας

Η πίτσα (ιταλικά:pizza)είναι πιάτο ιταλικής προέλευσης, το οποίο αποτελείται από μια συνήθως στρογγυλή, επίπεδη βάση ζύμης με βάση το σιτάρι με προζύμι, με τομάτες, με τυρί και ...

Διαβάστε περισσότερα
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα

Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα

Η κυδωνιά είναι δέντρο γνωστό από τα αρχαιότατα χρόνια και ήταν αφιερωμένο στην Αφροδίτη. Για το λόγο αυτό ονομάζεται και «Μήλο της Αφροδίτης».Η καταγωγή της, ...

Διαβάστε περισσότερα
Πατάτες σουφλέ

Πατάτες σουφλέ

Το σουφλέ είναι ένας τρόπος μαγειρέματος φαγητού που προέρχεται από τη Γαλλία από τις αρχές του 18ου αιώνα. Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συστατικά, ...

Διαβάστε περισσότερα