Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Ο λουκουμάς (στην κυπριακή διάλεκτο λοκμάς -πληθ. λοκμάδες, στα αραβικά και στα τούρκικα lokma, και στα ποντιακά "τσιριχτά"), είναι ένα γλυκό δημοφιλές στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς τηγανισμένη σε ...

Διαβάστε περισσότερα
Ριζότο με ντοματίνια, κόκκινη πιπεριά και πεκορίνο

Ριζότο με ντοματίνια, κόκκινη πιπεριά και πεκορίνο

Το πεκορίνο (Pecorino) ανήκει στην οικογένεια των σκληρών τυριών και παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα. Προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο, η οποία έχει τις ρίζες της ...

Διαβάστε περισσότερα
Πατάτες στη σχάρα

Πατάτες στη σχάρα

Η παραγωγή πατάτας ήταν πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια των Παγκοσμίων πολέμων, αφού έθρεψε και κράτησε ζωντανούς πολλούς ανθρώπους. Ευδοκιμεί καλύτερα σε δροσερό, υγρό κλίμα. ...

Διαβάστε περισσότερα
Ρύζι μπασμάτι  με κοτόπουλο,  λαϊμ (ή μοσχολέμονο) και δυόσμο

Ρύζι μπασμάτι με κοτόπουλο, λαϊμ (ή μοσχολέμονο) και δυόσμο

Το μπασμάτι είναι μια ποικιλία μακρύκοκκου ρυζιού που καλλιεργείται κυρίως στο Πακιστάν και στην Ινδία, απ’ όπου και πήρε το όνομά του. Μπασμάτι σημαίνει ...

Διαβάστε περισσότερα
Φαλάφελ με πατάτα

Φαλάφελ με πατάτα

Το φαλάφελ είναι ένα πιάτο με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για κροκέτες με βάση τα ρεβίθια ή τη φάβα ή την πατάτα. ...

Διαβάστε περισσότερα
Γιουβέτσι με μανιτάρια πορτομπέλο (για χορτοφάγους)

Γιουβέτσι με μανιτάρια πορτομπέλο (για χορτοφάγους)

Στην αρχαία Κίνα πίστευαν ότι τα μανιτάρια ήταν το μυστικό για τη διατήρηση της νεότητας. Οι Αιγύπτιοι, από την άλλη, πίστευαν ότι ο Όσιρις τους έδωσε ...

Διαβάστε περισσότερα
Ρατατούι

Ρατατούι

Οι περισσότεροι έχουμε δει την παιδική ταινία «Ρατατούι», όπου ο ποντικός Ρεμί, ταλέντο στη μαγειρική, πείθει το νεαρό μάγειρα να τον βοηθήσει στην κουζίνα, ...

Διαβάστε περισσότερα
Σαγανάκι με κεφαλοτύρι

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι

Το σαγανάκι είναι μεζές της ελληνικής κουζίνας. Ουσιαστικά πρόκειται για τηγανητό ή ψητό τυρί, συνηθέστερα γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, όμως γίνεται και με φορμαέλλα, φέτα, ...

Διαβάστε περισσότερα
Κροκέτες από γίγαντες

Κροκέτες από γίγαντες

Τα φασόλια Γίγαντες είναι μεγάλα φασόλια που είναι ένα αγαπημένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας. Μαγειρεύονται συνήθως στο φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και ...

Διαβάστε περισσότερα
Σαλάτα με κουσκούς και αρακά

Σαλάτα με κουσκούς και αρακά

Το κουσκούς ή κους κους είναι ένα είδος ζυμαρικού που το έχουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου λέγεται και κουσκουσές. Θα το απολαύσουμε στη σαλάτα ...

Διαβάστε περισσότερα