Χταπόδι στιφάδο χωρίς ντομάτα

Χταπόδι στιφάδο χωρίς ντομάτα

Την νέα παραλλαγή της Covid-19 την λένε Κράκεν. Έτσι έλεγαν και στην Νορβηγία ένα μυθικό θαλάσσιο τέρας που ήταν χταπόδι. Έτσι απλά, εμείς θα το ...

Διαβάστε περισσότερα
Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Η σημερινή μας συνταγή είναι από τη Μικρά Ασία κα τη μοιράζεται μαζί μας η φίλη και αναγνώστρια μας Ελένη. Ας μαγειρέψουμε λοιπόν!Υλικά½ κιλό ...

Διαβάστε περισσότερα
Χυλοπίτες με κιμά

Χυλοπίτες με κιμά

Οι χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού που παρασκευάζεται από γάλα, αλεύρι, αυγά και αλάτι. Η ζύμη για να παρασκευασθεί πρέπει τα αυγά ...

Διαβάστε περισσότερα
Πιπεριές φλωρίνης με τυριά

Πιπεριές φλωρίνης με τυριά

ΥΛΙΚΑ8 πιπεριές φλωρίνης280γρ. φέτα100 γρ. ανθότυρο100γρ. ρεγκάτο ή γραβιέρα τριμμένη1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη1 κ. γλ. ρίγανη5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα1 αυγόΠιπέρι3κ.σ. λάδι¼ φλ. λάδι για ...

Διαβάστε περισσότερα
Μοσχαράκι Νουά στην κατσαρόλα

Μοσχαράκι Νουά στην κατσαρόλα

ΥΛΙΚΑ1,5 κιλά μοσχαράκι σε δίχτυ2 καρότα1 πιπεριά200 ml λευκό κρασί½ κούπα λάδι½ λίτρο ζεστό νερό1 μεγάλο κρεμμύδι2 σκ. σκόρδο2 δαφνόφυλλα2 κ. σ. μέλι1 κ. σ. ...

Διαβάστε περισσότερα
Αλμυρό Χριστουγεννιάτικο Σπιτάκι

Αλμυρό Χριστουγεννιάτικο Σπιτάκι

Η σημερινή συνταγή ή έργο τέχνης θα λέγαμε, είναι από την χρυσοχέρα νεαρή αναγνώστρια μας Μιχαέλα Παπαγεωργίου και την μοιράζεται μαζί μας για να ...

Διαβάστε περισσότερα
Νοστιμότατη σούπα ξινού τραχανά (για τις κρύες νύκτες του χειμώνα ….)

Νοστιμότατη σούπα ξινού τραχανά (για τις κρύες νύκτες του χειμώνα ….)

Τώρα που ο καιρός πήρε τα «κάτω» του και ένα ζεστό φαγητό, ελαφρύ, υγιεινό και προπαντός γρήγορο στο μαγείρεμα (έχουμε και μία οικονομία ρεύματος ...

Διαβάστε περισσότερα
Ζαχαρωτό Καρουζέλ

Ζαχαρωτό Καρουζέλ

Η σημερινή μας συνταγή είναι από τη φίλη και αναγνώστρια μας Μιχαέλα Παπαγεωργίου. Μια γλυκιά συνταγή βγαλμένη σαν από παραμύθι, που στο τέλος θα ...

Διαβάστε περισσότερα
Γλυκό με καρύδια, αχλάδι, καρύδια και πελτέ κυδώνι

Γλυκό με καρύδια, αχλάδι, καρύδια και πελτέ κυδώνι

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, ενώ έχουν λίγες θερμίδες, χαμηλή οξύτητα και πολύ χαμηλή αλλεργιογόνο ...

Διαβάστε περισσότερα
Πελτές Κυδωνιού

Πελτές Κυδωνιού

Πελτές, μπελτές ή μπελντές είναι παρασκεύασμα σε μορφή πολτού ή ζελέ. Σήμερα η λέξη χρησιμοποιείται κυρίως για τον ντοματοπελτέ που παρασκευάζεται από ντομάτες και χρησιμεύει στην μαγειρική, αλλά και για το «κυδώνι ...

Διαβάστε περισσότερα