Την νέα παραλλαγή της Covid-19 την λένε Κράκεν. Έτσι έλεγαν και στην Νορβηγία ένα μυθικό θαλάσσιο τέρας που ήταν χταπόδι. Έτσι απλά, εμείς θα το ...
Η σημερινή μας συνταγή είναι από τη Μικρά Ασία κα τη μοιράζεται μαζί μας η φίλη και αναγνώστρια μας Ελένη. Ας μαγειρέψουμε λοιπόν!Υλικά½ κιλό ...
Οι χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού που παρασκευάζεται από γάλα, αλεύρι, αυγά και αλάτι. Η ζύμη για να παρασκευασθεί πρέπει τα αυγά ...
ΥΛΙΚΑ8 πιπεριές φλωρίνης280γρ. φέτα100 γρ. ανθότυρο100γρ. ρεγκάτο ή γραβιέρα τριμμένη1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη1 κ. γλ. ρίγανη5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα1 αυγόΠιπέρι3κ.σ. λάδι¼ φλ. λάδι για ...
ΥΛΙΚΑ1,5 κιλά μοσχαράκι σε δίχτυ2 καρότα1 πιπεριά200 ml λευκό κρασί½ κούπα λάδι½ λίτρο ζεστό νερό1 μεγάλο κρεμμύδι2 σκ. σκόρδο2 δαφνόφυλλα2 κ. σ. μέλι1 κ. σ. ...
Η σημερινή συνταγή ή έργο τέχνης θα λέγαμε, είναι από την χρυσοχέρα νεαρή αναγνώστρια μας Μιχαέλα Παπαγεωργίου και την μοιράζεται μαζί μας για να ...
Τώρα που ο καιρός πήρε τα «κάτω» του και ένα ζεστό φαγητό, ελαφρύ, υγιεινό και προπαντός γρήγορο στο μαγείρεμα (έχουμε και μία οικονομία ρεύματος ...
Η σημερινή μας συνταγή είναι από τη φίλη και αναγνώστρια μας Μιχαέλα Παπαγεωργίου. Μια γλυκιά συνταγή βγαλμένη σαν από παραμύθι, που στο τέλος θα ...
Τα αχλάδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, ενώ έχουν λίγες θερμίδες, χαμηλή οξύτητα και πολύ χαμηλή αλλεργιογόνο ...
Πελτές, μπελτές ή μπελντές είναι παρασκεύασμα σε μορφή πολτού ή ζελέ. Σήμερα η λέξη χρησιμοποιείται κυρίως για τον ντοματοπελτέ που παρασκευάζεται από ντομάτες και χρησιμεύει στην μαγειρική, αλλά και για το «κυδώνι ...