Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) που χρησιμοποιείται στην κουζίνα μας είναι γενικά ασφαλές, αλλά μπορεί να περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν στο φαγητό μας κατά ...
Υλικά:Για τη βάση:✅250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις✅125 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους✅50 γρ. ζάχαρη άχνη✅1 αυγό μέτριο✅1-2 κουταλιές της σούπας κρύο ...
Ο σολομός αποτελεί έναν διατροφικό θησαυρό για την υγεία μας. Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία ...
Υλικά:Για τη γέμιση: ✅500 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος, χοιρινός ή ανάμεικτος)✅1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο✅2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες✅1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη✅1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη✅1 κονσέρβα (400 γρ.) ...
Το βάψιμο των κόκκινων αβγών είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές παραδόσεις του Πάσχα. Αν θέλετε φέτος τα αβγά σας να είναι λαμπερά, έντονα ...
Υλικά (για περίπου 50 κουλουράκια):✅250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)✅1 ½ φλ. ζάχαρη✅3 αυγά (το 1 για επάλειψη)✅½ φλ. γάλα✅1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή ...
Το χούμους είναι μια από τις πιο αρχαίες συνταγές που παραμένουν δημοφιλείς μέχρι σήμερα. Οι ρίζες του εντοπίζονται στη Μέση Ανατολή, με χώρες όπως ...
Υλικά✅3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες✅2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις✅1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (λευκή ή καστανή)✅1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο✅2 αυγά✅1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας✅1 κουτ. ...
Η 25η Μαρτίου είναι μια ημέρα γιορτής που φέρνει στο τραπέζι παραδοσιακές γεύσεις και αγαπημένα εδέσματα. Ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά έχει την τιμητική του, ...
Το κανταΐφι (kunafa ή knafeh) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της Μέσης Ανατολής, με ρίζες που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Η ...
Δόνα Κουταλίνα
Χριστιάνα Καραγιαννίδη