Μους λεμονιού
Υλικά:
✅1 κουτί (400 ml) γάλα καρύδας (από το σκληρό μέρος, που έχει μείνει στο ψυγείο για 12 ώρες)
✅1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
✅Χυμός από 2 λεμόνια
✅Ξύσμα από 1 λεμόνι
✅1 πακέτο (250 γρ.) κουλουράκια κανέλας ή μπισκότα πτι-μπερ
✅Φύλλα δυόσμου ή φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
1️⃣ Τοποθετούμε το κουτί με το γάλα καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, το σκληρό μέρος του (η κρέμα) θα ανέβει στην επιφάνεια.
2️⃣ Ανοίγουμε το κουτί και αφαιρούμε με ένα κουτάλι μόνο το παχύρρευστο, στερεό μέρος, αποφεύγοντας το νερό στον πάτο. Το βάζουμε σε ένα μπολ.
3️⃣ Χτυπάμε την κρέμα καρύδας με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία και βελούδινη μους.
4️⃣ Θρυμματίζουμε τα κουλουράκια σε χοντρά κομμάτια. Σε ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος, βάζουμε εναλλάξ μια στρώση θρυμματισμένα κουλουράκια και μια στρώση μους λεμονιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, τελειώνοντας με τη μους.
5️⃣ Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσουν καλά και να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε τη μους κρύα, γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου ή φέτες λεμονιού.
Καλή σας επιτυχία!!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!!