Αρακάς με Κρεμμύδια και Ντομάτες

Αρακάς με Κρεμμύδια και Ντομάτες

Μετά την κρεατοφαγία και υπερ φαγία της Τσικνοπέμπτης, ο αναγνώστης μας Γ.Δ. μας έστειλε μια παραδοσιακή συνταγή ώστε να δώσουμε μια ανάσα ευεξίας στο ...

Διαβάστε περισσότερα
Χωριάτικο λουκάνικο με τηγανητές πατάτες

Χωριάτικο λουκάνικο με τηγανητές πατάτες

Το λουκάνικο είναι τρόφιμο από χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας με καρυκεύματα  σε σχήμα κυλινδρικό.Τα περισσότερα λουκάνικα περιβάλλονται με ένα περίβλημα για να κρατήσουν το σχήμα τους. Αυτό ...

Διαβάστε περισσότερα
Πατάτες ογκρατέν με ζαμπόν

Πατάτες ογκρατέν με ζαμπόν

Οι πατάτες ογκρατέν είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που αγαπιέται για την απλότητά του και τη νόστιμη γεύση του. Εμείς σήμερα θα προσθέσουμε και ...

Διαβάστε περισσότερα
Κεϊκ μανταρινιού

Κεϊκ μανταρινιού

Το κέικ είναι γλυκό από ζύμη με αλεύρι, ζάχαρη, αβγά και μπέικιν πάουντερ που ψήνεται στον φούρνο, συνήθως μέσα σε μακρόστενες ή στρογγυλές με τρύπα φόρμες ζαχαροπλαστικής. Κόβεται σε φέτες προκειμένου να καταναλωθεί. Μπορεί να ...

Διαβάστε περισσότερα
Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ1κιλό πατάτες3 αυγά βραστά2 κρεμμυδάκια φρέσκα3 καρότα μικρά10 πράσινες ελιές150γρ. αρακά5 κ. σ. μαγιονέζα5 κ. σ. γιαούρτι1 κ. σ. μουστάρδαΑλάτι, πιπέρι2 κ. σ. ρόδι( ...

Διαβάστε περισσότερα
Σφολιάτα με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Σφολιάτα με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια Αιγίνης, ή αλλιώς κελυφωτά φιστίκια, είναι πολύ αγαπητά λόγω της ωραίας γεύσης τους. Εκτός όμως από νόστιμα, είναι και πλούσια σε πολύτιμα ...

Διαβάστε περισσότερα
Πράσα με κοτόπουλο ογκρατέν

Πράσα με κοτόπουλο ογκρατέν

Ογκρατέν είναι ένας τρόπος μαγειρέματος διαφόρων φαγητών στον φούρνο. Η λέξη προέρχεται από την γαλλική φράση “au gratin” που σημαίνει “στον φούρνο”. Στην ουσία, ...

Διαβάστε περισσότερα
Εύκολη μους λεμονιού

Εύκολη μους λεμονιού

Υλικά340 γρ. τυρί σε κρέμα200 γρ. άχνη ζάχαρη1 λεμόνι240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιούλίγο αλάτιΕκτέλεσηΣτίβουμε το λεμόνι και μετά το ξύνουμε στον ...

Διαβάστε περισσότερα
Ντοματόσουπα

Ντοματόσουπα

Ο καρπός της τομάτας, είναι σφαιρικός ή μακρόστενος, είναι εδώδιμος, και όταν είναι ώριμος είναι ζουμερός και έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται ...

Διαβάστε περισσότερα
Παραδοσιακή Ψαρόσουπα

Παραδοσιακή Ψαρόσουπα

Μετά το φαγοπότι και τα κρέατα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σήμερα θα φτιάξουμε μια παραδοσιακή ψαρόσουπα.Υλικά:1 ½ - 2 kg φρέσκα ψάρια καθαρισμένα 3 ...

Διαβάστε περισσότερα