Το πεκορίνο (Pecorino) ανήκει στην οικογένεια των σκληρών τυριών και παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα. Προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο, η οποία έχει τις ρίζες της ...
Η παραγωγή πατάτας ήταν πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια των Παγκοσμίων πολέμων, αφού έθρεψε και κράτησε ζωντανούς πολλούς ανθρώπους. Ευδοκιμεί καλύτερα σε δροσερό, υγρό κλίμα. ...
Το μπασμάτι είναι μια ποικιλία μακρύκοκκου ρυζιού που καλλιεργείται κυρίως στο Πακιστάν και στην Ινδία, απ’ όπου και πήρε το όνομά του. Μπασμάτι σημαίνει ...
Το φαλάφελ είναι ένα πιάτο με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για κροκέτες με βάση τα ρεβίθια ή τη φάβα ή την πατάτα. ...
Στην αρχαία Κίνα πίστευαν ότι τα μανιτάρια ήταν το μυστικό για τη διατήρηση της νεότητας. Οι Αιγύπτιοι, από την άλλη, πίστευαν ότι ο Όσιρις τους έδωσε ...
Οι περισσότεροι έχουμε δει την παιδική ταινία «Ρατατούι», όπου ο ποντικός Ρεμί, ταλέντο στη μαγειρική, πείθει το νεαρό μάγειρα να τον βοηθήσει στην κουζίνα, ...
Το σαγανάκι είναι μεζές της ελληνικής κουζίνας. Ουσιαστικά πρόκειται για τηγανητό ή ψητό τυρί, συνηθέστερα γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, όμως γίνεται και με φορμαέλλα, φέτα, ...
Τα φασόλια Γίγαντες είναι μεγάλα φασόλια που είναι ένα αγαπημένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας. Μαγειρεύονται συνήθως στο φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και ...
Το κουσκούς ή κους κους είναι ένα είδος ζυμαρικού που το έχουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου λέγεται και κουσκουσές. Θα το απολαύσουμε στη σαλάτα ...
Τα φιλέτα αποτελούν το πιο «καθαρό» κομμάτι του ολόκληρου ψαριού. Ένα ψάρι θεωρείται φιλεταρισμένο, όταν του έχουν αφαιρεθεί το κεφάλι, τα πτερύγια, τα εντόσθια, τα ...