Σφολιάτα με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Σφολιάτα με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια Αιγίνης, ή αλλιώς κελυφωτά φιστίκια, είναι πολύ αγαπητά λόγω της ωραίας γεύσης τους. Εκτός όμως από νόστιμα, είναι και πλούσια σε πολύτιμα ...

Διαβάστε περισσότερα
Πράσα με κοτόπουλο ογκρατέν

Πράσα με κοτόπουλο ογκρατέν

Ογκρατέν είναι ένας τρόπος μαγειρέματος διαφόρων φαγητών στον φούρνο. Η λέξη προέρχεται από την γαλλική φράση “au gratin” που σημαίνει “στον φούρνο”. Στην ουσία, ...

Διαβάστε περισσότερα
Εύκολη μους λεμονιού

Εύκολη μους λεμονιού

Υλικά340 γρ. τυρί σε κρέμα200 γρ. άχνη ζάχαρη1 λεμόνι240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιούλίγο αλάτιΕκτέλεσηΣτίβουμε το λεμόνι και μετά το ξύνουμε στον ...

Διαβάστε περισσότερα
Ντοματόσουπα

Ντοματόσουπα

Ο καρπός της τομάτας, είναι σφαιρικός ή μακρόστενος, είναι εδώδιμος, και όταν είναι ώριμος είναι ζουμερός και έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται ...

Διαβάστε περισσότερα
Παραδοσιακή Ψαρόσουπα

Παραδοσιακή Ψαρόσουπα

Μετά το φαγοπότι και τα κρέατα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σήμερα θα φτιάξουμε μια παραδοσιακή ψαρόσουπα.Υλικά:1 ½ - 2 kg φρέσκα ψάρια καθαρισμένα 3 ...

Διαβάστε περισσότερα
Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Η μουστάρδα είναι καρύκευμα είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή πάστας. Παρασκευάζεται από σπόρους συγκεκριμένων όπως είναι το Sinapis alba (σινάπι το λευκό). Η χρήση του φυτού της μουστάρδας ως μπαχαρικού, ...

Διαβάστε περισσότερα
Στρούντελ με μήλα

Στρούντελ με μήλα

Το στρούντελ είναι ένα γλυκό αρτοσκεύασμα με γεμιστή ζύμη. Η πιο γνωστή εκδοχή του γλυκού έχει ως βάση τα μήλα, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και την ...

Διαβάστε περισσότερα
Λάχανο με χοιρινό

Λάχανο με χοιρινό

Υλικά1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες1 μέτριο λάχανο1 φλ. Λάδι1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό500γρ.σάλτσα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας½ κ.σ. μπελτέ2 φύλλα δάφνης1κ.γλ. θυμάριΑλάτι, πιπέριΝερόΕκτέλεσηΠλένουμε το χοιρινό ...

Διαβάστε περισσότερα
Πίττα του Βοσκού

Πίττα του Βοσκού

Ο βοσκός, επίσης ποιμένας ή τσοπάνης, είναι το άτομο που φροντίζει, μαζεύει για βοσκή, ταΐζει ή φυλάει κοπάδια προβάτων, κατσικιών, αρνιών, αγελάδων. Η βοσκή είναι ένα από τα παλαιότερα ...

Διαβάστε περισσότερα
Καριόκες με βρώμη

Καριόκες με βρώμη

Υλικά200 γρ. βρώμη220 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια100 ml φρέσκο γάλα50 γρ. κακάο70 γρ. μαύρη ζάχαρη20 ml κονιάκ100 γρ. φιστικοβούτυρο ΕκτέλεσηΣε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την ...

Διαβάστε περισσότερα