Οι δίπλες ή αλλιώς ξεροτήγανα είναι ελληνικό επιδόρπιο που το κύριο συστατικό του είναι λεπτή ζύμη. Οι δίπλες προέρχονται από την Πελοπόννησο. Από τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά γλυκά για τις ...
Η πίτσα (ιταλικά:pizza)είναι πιάτο ιταλικής προέλευσης, το οποίο αποτελείται από μια συνήθως στρογγυλή, επίπεδη βάση ζύμης με βάση το σιτάρι με προζύμι, με τομάτες, με τυρί και ...
Η κυδωνιά είναι δέντρο γνωστό από τα αρχαιότατα χρόνια και ήταν αφιερωμένο στην Αφροδίτη. Για το λόγο αυτό ονομάζεται και «Μήλο της Αφροδίτης».Η καταγωγή της, ...
Το σουφλέ είναι ένας τρόπος μαγειρέματος φαγητού που προέρχεται από τη Γαλλία από τις αρχές του 18ου αιώνα. Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συστατικά, ...
Τα όσπρια είναι γνωστή τροφή των ανθρώπων από τα πολύ παλιά χρόνια. Ανάμεσα στα όσπρια που καταναλώνει άμεσα ο άνθρωπος, ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, ...
Το πρώτο που μετράει στο νουά είναι η ποιότητα του κρέατος. Το νουά είναι ένας πίσω εσωτερικός μυς που βρίσκεται πριν την ουρά του ...
Η κακαβιά γίνεται συνήθως από τους ψαράδες, μέσα σε πήλινα τσουκάλια, κοντά στη θάλασσα, πολύ νόστιμη, γιατί οι ψαράδες έχουνε πολλά και διάφορα ψάρια, ...
Το σνίτσελ αποκαλείται παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, ...
Τον βασιλικό όλοι τον ξέρουμε. Λεπτόφυλλος, παχύφυλλος, καλοκαιρινός, χειμωνιάτικος…. Ένα ετήσιο αρωματικό, ποώδες φυτό, το πιο γνωστό μαγειρικό βότανο. Ο βασιλικός πιθανόν κατάγεται από την Ινδία ή ίσως ...
Ο λουκουμάς (στην κυπριακή διάλεκτο λοκμάς -πληθ. λοκμάδες, στα αραβικά και στα τούρκικα lokma, και στα ποντιακά "τσιριχτά"), είναι ένα γλυκό δημοφιλές στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς τηγανισμένη σε ...