Σάλτσα με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Σάλτσα με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Οι κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης θεωρούνται υπερτροφή για τις σημαντικές βιταμίνες τους, όπως είναι η βιταμίνη C και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν. Τις γνωρίζουν μάλιστα και ...

Διαβάστε περισσότερα
Γιουβέτσι

Γιουβέτσι

Σήμερα θα μαγειρέψουμε το γνωστό σε όλους μας γιουβέτσι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ακόμα και για τους πιο αρχάριους. Να θυμάστε, ότι η ...

Διαβάστε περισσότερα
Κουμκουάτ ή ''χρυσό πορτοκάλι''

Κουμκουάτ ή ''χρυσό πορτοκάλι''

Κουμκουάτ ή «χρυσό πορτοκάλι» Κουμκουάτ ή αν μιλάτε τη γλώσσα των Κινέζων  Μανδαρίνων,  «χρυσό πορτοκάλι» . Πορτοκαλόχρωμος, μικρός καρπός και παράλληλα θησαυρός που ανήκει στην οικογένεια των ...

Διαβάστε περισσότερα
Σπανακόρυζο λεμονάτο

Σπανακόρυζο λεμονάτο

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό σπανάκι 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 πράσο 1 κρεμμύδι ξερό 150 γραμμάρια ρύζι  γλασέ Λάδι ½ ματσάκι άνηθο  2 λεμόνια Αλάτι και πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά το σπανάκι και ...

Διαβάστε περισσότερα
Λουκανικόπιτα

Λουκανικόπιτα

Η  παρασκευή λουκάνικων είναι ένας από τους αρχαιότερους τρόπους διατήρησης κρέατος. Οι Προϊστορικοί άνθρωποι έφτιαξαν τα πρώτα λουκάνικα γεμίζοντας στομάχια ή έντερα ζώων με ψητό κρέας. Ο Όμηρος αναφέρει ...

Διαβάστε περισσότερα
Πατάτες ογκρατέν με σαλάμι

Πατάτες ογκρατέν με σαλάμι

ΥΛΙΚΑ 6-7 μέτριες πατάτες 20-24 φέτες σαλάμι μπύρας 2 μεγάλα κρεμμύδια 1 ½ κούπα γάλα 330 γραμμ. κρέμα γάλακτος 2 αυγά 2 κ.σ. βούτυρο  50 γρ. τυρί τριμμένο Αλάτι ,πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τις πατάτες σε ...

Διαβάστε περισσότερα
Κρεμμυδόπιτα

Κρεμμυδόπιτα

To κρεμμύδι είναι φυτό, πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Υπάρχει και το ξερό κρεμμύδι αλλά και το χλωρό. Το ξερό κρεμμύδι είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, ...

Διαβάστε περισσότερα
Ζαμπονοτυρόπιτα

Ζαμπονοτυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο σφολιάτα  8 μεγάλες φέτες καπνιστό ζαμπόν 300 γραμμ. τυρί τριμμένο 1 κρόκο αυγού 1 κ. σ. νερό  ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 250 γραμμ. χυμό ντομάτας 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα ...

Διαβάστε περισσότερα
Σοκολατάκια μανταρινιού

Σοκολατάκια μανταρινιού

Η ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ Η ιστορία του φρούτου ξεκινά από την Κίνα  πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από ...

Διαβάστε περισσότερα
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά 3 φλ. καφέ ρύζι γλασέ   1 αυγό 1 κρεμμύδι ξερό 1 κ.σ. λάδι Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ  50 γραμμάρια λάδι Λίγο αλάτι Πιπέρι 2 αυγά 2 ...

Διαβάστε περισσότερα