Κρεατόσουπα με λαχανικά

Κρεατόσουπα με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ1κιλό μοσχάρι μικρές μερίδες2 κολοκύθια2 πατάτες μεγάλες3 καρότα1 κρεμμύδι ολόκληρο3 μπουκέτα κουνουπίδι3 μπουκέτα μπρόκολο200γρ. αστράκι2κ.σ. λάδι1 λεμόνιΑλάτι ,πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε το μοσχαράκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ...

Διαβάστε περισσότερα
Κρύες φαρφάλες με Κατίκι , καπνιστό σολομό και μυρωδικά

Κρύες φαρφάλες με Κατίκι , καπνιστό σολομό και μυρωδικά

Οι φαρφάλες είναι ζυμαρικά. Το όνομά τους προέρχεται από το Ιταλικό farfalle που σημαίνει Πεταλούδες ή παπιγιόν. Το δε Κατίκι είναι παραδοσιακό τυρί με ...

Διαβάστε περισσότερα
Μαγειρικά μυστικά για να γίνεις ο masterchef της κουζίνας σου

Μαγειρικά μυστικά για να γίνεις ο masterchef της κουζίνας σου

Το μαγείρεμα στο σπίτι δεν χρειάζεται να παίρνει ώρες και να είναι περίπλοκο για να είναι το φαγητό μας νόστιμο και θρεπτικό. Εάν ακολουθηθούν ...

Διαβάστε περισσότερα
Σουφλέ Σοκολάτας

Σουφλέ Σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ1 πακέτο πτι μπέρ2 φλ. βούτυρο1 2/3φλ. ζάχαρη7 αυγά2 βανίλιες375γρ. κουβερτούραΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί. Μόλις λιώσει ,το ανακατεύουμε καλά να ...

Διαβάστε περισσότερα
Δροσερή σαλάτα με κουσκούς και δυόσμο

Δροσερή σαλάτα με κουσκούς και δυόσμο

Το κουσκούς στο Μαρόκο και στην κουζίνα του ως λέξη είναι συνώνυμη με τη λέξη «φαγητό». Τι είναι όμως το κουσκούς; Είναι χοντροκομμένο προ βρασμένο ...

Διαβάστε περισσότερα
 Σωστή αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο.

Σωστή αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο.

Ξέρουμε αλήθεια πως γίνεται η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο; Όλοι μας έχουμε ψυγείο στην κουζίνα μας, ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουμε τους κανόνες, ...

Διαβάστε περισσότερα
Μακαρόνια ομελέτα

Μακαρόνια ομελέτα

ΥΛΙΚΑ1 με 1 ½ πιάτο μακαρόνιαΣάλτσα ή κιμάς που μας έχουν περισσέψει200γρ. τυρί τριμμένο200γρ. φέταΑλλαντικό αν θέλετε5-6 αυγάΕΚΤΕΛΕΣΗΌταν μας περισσεύουν μακαρόνια και θέλουμε περισσότερη ...

Διαβάστε περισσότερα
Κανόνες υγιεινής στην κουζίνα

Κανόνες υγιεινής στην κουζίνα

Η κουζίνα για τους Έλληνες είναι το κέντρο του σπιτιού. Η νοικοκυρά συνήθως, σαν οικοδέσποινα προετοιμάζει εκεί τα καθημερινά γεύματα αλλά και το φαγητό ...

Διαβάστε περισσότερα
Αρωματικό Φιλέτο ψαριού με κουρκούτι

Αρωματικό Φιλέτο ψαριού με κουρκούτι

Το κουρκούτι είναι λεπτόρρευστη ζύμη που παρασκευάζεται με νερό και αλεύρι. Χρησιμοποιείται στο στάδιο του παναρίσματος πριν το τηγάνισμα, και για παρασκευή τηγανίτων. Συνήθως ...

Διαβάστε περισσότερα
Κρέας με κολοκυθάκια

Κρέας με κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ11/2 μοσχάρι σε μερίδες11/2 κολοκυθάκια μικρά1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο4 μέτριες ντομάτες1κ. σ. πελτέ1φλ. τσαγιού ελαιόλαδοΕλαιόλαδο για το τηγάνισμαΑλάτι, πιπέρι ,κανέλλαΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε το κρέας και το αφήνουμε ...

Διαβάστε περισσότερα