ΥΛΙΚΑ1κιλό μοσχάρι μικρές μερίδες2 κολοκύθια2 πατάτες μεγάλες3 καρότα1 κρεμμύδι ολόκληρο3 μπουκέτα κουνουπίδι3 μπουκέτα μπρόκολο200γρ. αστράκι2κ.σ. λάδι1 λεμόνιΑλάτι ,πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε το μοσχαράκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ...
Οι φαρφάλες είναι ζυμαρικά. Το όνομά τους προέρχεται από το Ιταλικό farfalle που σημαίνει Πεταλούδες ή παπιγιόν. Το δε Κατίκι είναι παραδοσιακό τυρί με ...
Το μαγείρεμα στο σπίτι δεν χρειάζεται να παίρνει ώρες και να είναι περίπλοκο για να είναι το φαγητό μας νόστιμο και θρεπτικό. Εάν ακολουθηθούν ...
ΥΛΙΚΑ1 πακέτο πτι μπέρ2 φλ. βούτυρο1 2/3φλ. ζάχαρη7 αυγά2 βανίλιες375γρ. κουβερτούραΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί. Μόλις λιώσει ,το ανακατεύουμε καλά να ...
Το κουσκούς στο Μαρόκο και στην κουζίνα του ως λέξη είναι συνώνυμη με τη λέξη «φαγητό». Τι είναι όμως το κουσκούς; Είναι χοντροκομμένο προ βρασμένο ...
Ξέρουμε αλήθεια πως γίνεται η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο; Όλοι μας έχουμε ψυγείο στην κουζίνα μας, ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουμε τους κανόνες, ...
ΥΛΙΚΑ1 με 1 ½ πιάτο μακαρόνιαΣάλτσα ή κιμάς που μας έχουν περισσέψει200γρ. τυρί τριμμένο200γρ. φέταΑλλαντικό αν θέλετε5-6 αυγάΕΚΤΕΛΕΣΗΌταν μας περισσεύουν μακαρόνια και θέλουμε περισσότερη ...
Η κουζίνα για τους Έλληνες είναι το κέντρο του σπιτιού. Η νοικοκυρά συνήθως, σαν οικοδέσποινα προετοιμάζει εκεί τα καθημερινά γεύματα αλλά και το φαγητό ...
Το κουρκούτι είναι λεπτόρρευστη ζύμη που παρασκευάζεται με νερό και αλεύρι. Χρησιμοποιείται στο στάδιο του παναρίσματος πριν το τηγάνισμα, και για παρασκευή τηγανίτων. Συνήθως ...
ΥΛΙΚΑ11/2 μοσχάρι σε μερίδες11/2 κολοκυθάκια μικρά1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο4 μέτριες ντομάτες1κ. σ. πελτέ1φλ. τσαγιού ελαιόλαδοΕλαιόλαδο για το τηγάνισμαΑλάτι, πιπέρι ,κανέλλαΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε το κρέας και το αφήνουμε ...