Το μπισκότο είναι γλύκισμα από ζύμη διαμορφωμένη σε μικρά και λεπτά κομμάτια, τα οποία ψήνονται καλά στο φούρνο, ώστε να γίνουν τραγανά. Τα μπισκότα μπορεί να είναι γλυκά, αλμυρά, γεμιστά κλπ. ...
ΥΛΙΚΑ2,5-3,0 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο1,5 κιλό πατάτες2 κ. σ. μουστάρδα2 κ. σ. μέλιλάδιΑλάτι, πιπέρι, ρίγανηΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑ1 φλ. τσαγιού χυμό από 2 πορτοκάλια½ ...
Σήμερα και λόγω της ημέρας θα μαγειρέψουμε κοτόπουλο με ουίσκι. Είναι μια καταπληκτική συνταγή από άγνωστο, που τη βρήκα στο διαδίκτυο και αξίζει να ...
ΥΛΙΚΑ2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο1 ποτήρι ζάχαρη(όχι γεμάτο)¾ του ποτηριού χυμό πορτοκάλιΞύσμα από 2 πορτοκάλια7 ποτήρια αλεύρι1 1/2 κ. γλ. μπέικιν1 κ. γλ. σόδα½ ...
Η φοκάτσια είναι το αγαπημένο ψωμί της Ιταλίας. Και υπάρχει λόγος γι' αυτό! H φοκάτσια είναι μια νόστιμη λιχουδιά που μπορείτε να την φτιάξετε ...
ΥΛΙΚΑ500γρ. τριβελάκι350γρ. αρακά350γρ. καλαμπόκι300γρ. τυρί γκούντα300γρ. ζαμπόν ή 15 λουκάνικα φρανκφούρτης1 πιπεριά φλωρίνης και 1πράσινη1 μικρό κρεμμύδι4κ.σ. γιαούρτι4κ.σ. μαγιονέζα2κ.σ. μουστάρδα1κ.σ.κέτσαπΑλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε τα μακαρόνια σε ...
Νιόκι είναι ένα είδος ιδιαίτερου ιταλικού ζυμαρικού. Αρχικά φτιάχνονταν από σιμιγδάλι όπως και τα υπόλοιπα ζυμαρικά και είχαν σχήμα νιφάδων δημητριακών. Σήμερα τα νιόκι φτιάχνονται από ...
Μια γλυκιά συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.Υλικά4 πακέτα oreo400 γρμ. philadelphia300 γρμ. κουβερτούραΕκτέλεσηΣπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ καλά και τα ανακατεύουμε με ...
Το φασόλι προέρχεται από την λατινική λέξη fagioli, με την οποία έγινε αρχικά γνωστό το όσπριο στην Ιταλία η οποία με τη σειρά της ...
ΥΛΙΚΑ1κιλό μοσχάρι μικρές μερίδες2 κολοκύθια2 πατάτες μεγάλες3 καρότα1 κρεμμύδι ολόκληρο3 μπουκέτα κουνουπίδι3 μπουκέτα μπρόκολο200γρ. αστράκι2κ.σ. λάδι1 λεμόνιΑλάτι ,πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε το μοσχαράκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ...