Σουβλάκια από κροκέτες κοτόπουλου

Σουβλάκια από κροκέτες κοτόπουλου

Μια τυπική κροκέτα είναι φτιαγμένη από κρέας που καλύπτεται από ψίχουλα, και τηγανητό μέχρι χρυσαφί και τραγανή.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την κορκέτα ως μια εξαιρετικά ολλανδική λιχουδιά, αλλά σύμφωνα με τον Johannes Van Dam, ο οποίος ήταν γνωστός εμπειρογνώμονας τροφίμων στην Ολλανδία, ο σεφ του βασιλιά του Ήλιου ήταν ο πρώτος που τα περιγράφει εγγράφως. Είναι πιθανό ο βασιλιάς Λουδοβίκου ΙΔ’ της Γαλλίας να ήταν ένας από τους πρώτους οπαδούς της κροκέτας. 

Στην πραγματικότητα, ο Van Dam έβγαλε μια γαλλική συνταγή για κροκέτες που χρονολογούνται από το 1691, ενώ οι πιό πρόωρες ολλανδικές συνταγές υποτίθεται ότι προέρχονταν από τη δεκαετία του 1830. Ακόμα και το όνομα croket λήφθηκε από τους Γάλλους 

Οι κροκέτες κέρδισαν τη δημοτικότητα στην Ολλανδία τον 18ο αιώνα, όταν η γαλλική κουζίνα είχε μεγάλη επίδραση στις Κάτω Χώρες. Και ενώ η προέλευσή τους είναι γαλλική, αυτό που είναι συνήθως ολλανδικό είναι ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνονται αυτές οι απολαύσεις σήμερα. Τα Kroketten συχνά παράγονται μαζικά και αγοράζονται έτοιμα από αλυσίδες γρήγορου φαγητού και snackbars , και καταναλώνονται ως τροφή δρόμου στις Κάτω Χώρες. Οι Ολλανδοί αγαπούν το κορκέτο τους τόσο πολύ, που ο McDonald's δημιούργησε μάλιστα ένα μπιφτέκι με ένα κορτ- παττί που ονομάζεται McKroket. Οι άνθρωποι αγοράζουν επίσης κατεψυγμένες κροκέτες στα σούπερ μάρκετ και τα βάζουν στη φριτέζα στο σπίτι. Όπως και με οποιοδήποτε προϊόν, όλη αυτή η μαζική παραγωγή σημαίνει ότι η ποιότητα έχει υποστεί μείωση και η λιχουδιά έχει κερδίσει τη φήμη ότι είναι γεμάτη με κρέας με αμφίβολη ποιότητα. 

Εμείς θα τις φτιάξουμε μόνοι μας με αγνά υλικά και δεν θα αγοράσουμε έτοιμες από το supermarket.  Και θα τις κάνουμε και σουβλάκι !!!! 

Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 150 γραμ. ζαμπόν σε κύβους
  • Λίγα  ντοματάκια τσέρι σε ροδέλες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Και λαδάκι του Θεούλη για τηγάνισμα
  • Λίγο ψιλικομμένο άνηθο για πασπάλισμα …..

Και 
Μην ξεχάσετε καλαμάκια ξύλινα ή μεταλλικά για τα σουβλάκια

Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και τα κτυπάμε. Σε άλλο πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά και σε ένα άλλο το αλεύρι.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθεί κάθε πλευρά του, το βουτάμε μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά φροντίζοντας να είναι καλυμμένα τα κομμάτια τελείως.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. 
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το πολύ λάδι. 
Τέλος, παίρνουμε ένα καλαμάκι περνάμε 1 κομμάτι κοτόπουλο, στη σειρά πιπεριά, ζαμπόν, ντοματάκι, κοτόπουλο, πιπεριά, ζαμπόν, ντοματάκι, κ.ο.κ. τελειώνοντας πάντα με ένα κομμάτι κοτόπουλο , πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και ιδού ….. 
Ετοιμα για σερβίρισμα !!!

Καλή σας όρεξη !!!
Keep going and don’t blame the Chef !!!