Σήμερα θα φτιάξουμε θρεπτικές μπάρες δημητριακών, ένα σνακ για μικρούς και μεγάλους! Το σημαντικότερο…..δεν χρειάζονται ψήσιμο. Υλικά100γρ. βρώμης60γρ. φυστικοβούτυρο40γρ. μέλι160γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)4 κουτ. ...
Τα σπαγγέτι είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ζυμαρικών, που παράγονται αποκλειστικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου και νερό, με μακρύ, λεπτό σχήμα και στρογγυλή διατομή.Διακρίνονται από άλλες παρόμοιες μορφές ζυμαρικών, όπως ο ...
Το σουφλέ (γαλλικά: soufflé) είναι ένας τρόπος μαγειρέματος φαγητού που προέρχεται από τη Γαλλία από τις αρχές του 18ου αιώνα. Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συστατικά, μπορεί ...
ΥΛΙΚΑ200γρ. κρέμα γάλακτος200γρ. στραγγιστό γιαούρτι400γρ. κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος80γρ. γάλα πλήρες1 κ.σ. μέλιΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μπέν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα μας για να αρχίσει να λιώνει ...
Η σάλτσα μπεσαμέλ ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του μαρκησίου Λουί ντε Μπεσαμέλ, ο οποίος κατ' ουσίαν τελειοποίησε μια παρόμοια παλαιότερη σάλτσα, γνωστή ως βελουτέ. Ο μαρκήσιος ...
Ένα γρήγορο, εύκολο,, καλοκαιρινό φαγητό!Υλικά:8 αυγά1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κυβάκια3 μέτριες ντομάτες σε κυβάκιαΙ σκελίδα σκόρδο200 γραμ. φέτα θρυμματισμένηΛίγο βασιλικό ή δυόσμοΛίγο λάδι, αλάτι, ...
Σήμερα θα φτιάξουμε εύκολα pancakes χωρίς ζάχαρη και βούτυρο που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!!!Υλικά: 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 ποτήρι (240ml) γάλα2-3 μέτρια ...
Το γιουβέτσι όπως το σαγανάκι, είναι δυο φαγητά που έχουν πάρει το όνομά τους από το σκεύος που μαγειρεύονταν. Τώρα βέβαια όταν ακούμε γιουβέτσι ...
Το κοχύλι ή όστρακο είναι το εξωτερικό, σκληρό, προστατευτικό κέλυφος των θαλάσσιων ασπόνδυλων οργανισμών με εξωτερικό σκελετό. Τα κοχύλια γενικά αποτελούν αντικείμενο έρευνας και μελέτης της οστρακολογίας.Τα κελύφη αυτά έχουν μεγάλη ...
Μου έφεραν πεσκέσι τσίπουρο από τον Τύρναβο και είχα μαζέψει λεμόνια μπόλικα από την λεμονιά στο χωριό, τι να κάνω; Ωα μην φτιάξουμε ένα ...