ΣΟΥΣΙ – SUSHI

ΣΟΥΣΙ – SUSHI

(Σασίμι - Νιγκιρισούσι Μακισούσι Ναρεζούσι)(……. Ναι,  τώρα έχουμε και στο χωριό μας ……) Ο πρωτότυπος τύπος σούσι, αναπτύχθηκε πρώτα στη νοτιοανατολική Ασία, περίπου τον 7ο ...

Διαβάστε περισσότερα
Κανελόνια με κιμά

Κανελόνια με κιμά

ΥΛΙΚΑ1 πακέτο κανελόνια750 γρ, μοσχαρίσιο κιμά1 κρεμμύδι μέτριο4 κ.σ. ελαιόλαδο1 pummaro½ λίτρο γάλα300 γρ. regato κλασσικό ή καπνιστόΑλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδοΕΚΤΕΛΕΣΗΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ...

Διαβάστε περισσότερα
Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ

Σήμερα θα φτιάξουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή με χοιρινό μπούτι, το γνωστό σε όλους μας μπεκρή μεζέ. Θα χρειαστούμε λοιπόν τα εξής υλικά:Θα χρειαστούμε:1 ...

Διαβάστε περισσότερα
Γιαουρτογλυκό με σαντιγί

Γιαουρτογλυκό με σαντιγί

ΥΛΙΚΑ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι½ κιλό φυτική σαντιγί100 γρ. φουντούκια 1 συσκευασία κομπόστα ανανάΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπάμε τη σαντιγί με το μίξερ. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, 3 ...

Διαβάστε περισσότερα
Μελιτζάνες φλάσκες σουφλέ

Μελιτζάνες φλάσκες σουφλέ

Tο Ελληνικό όνομά της προέρχεται από παραλλαγή της Αραβικής της ονομασίας bāḏinjān σε μελιτζάνα, επηρεασμένο από το μελανό χρώμα του καρπού. Στην Κύπρο είναι γνωστή ως βαζάνι .Η μελιτζάνα ...

Διαβάστε περισσότερα
Τυροπιτάκια με ζύμη  κουρού

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Η ζύμη «κουρού» είναι ιδανική για να κάνεις μικρά και τραγανά πιττάκια για να έχεις να τσιμπάς, για να πάρεις στο γραφείο ή να δώσεις ...

Διαβάστε περισσότερα
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

ΥΛΙΚΑ1 χταπόδι περίπου ένα κιλό½ κιλό κοφτό μακαρονάκι1 κρεμμύδι μεγάλο1 pummaro1 κούπα λάδι1 ποτηράκι κόκκινο κρασί½ ποτήρι ξύδιΑλάτι, πιπέριΝερόΕΚΤΕΛΕΣΗΚαθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε ...

Διαβάστε περισσότερα
Πέννες αλά κρεμ

Πέννες αλά κρεμ

Πέννες είναι ένα είδος ζυμαρικών σε σχήμα κυλίνδρων. Penne είναι ο πληθυντικός της λέξης penna, που προέρχεται από το λατινικό penna και σημάνει "πούπουλο" ή "αγκάθι", και είναι ομόρριζη της ...

Διαβάστε περισσότερα
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ1κιλό σπανάκι3 μικρές σουπιές1 κρεμμύδι1 κούπα λάδι1 pummaroΑλάτι , πιπέριΝερόΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε το σπανάκι και το ζεματάμε. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τις σουπιές. ...

Διαβάστε περισσότερα
Pesto – πίτα

Pesto – πίτα

Το pesto βασιλικού έχουμε συνηθίσει να το τρώμε με ζυμαρικά. Όμως, γιατί να μην το δοκιμάσουμε και σε πίτα;Και για να μην είναι μόνο ...

Διαβάστε περισσότερα