ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ για χορτοφάγους(και σε version για vegan & vegetarians)Επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στη Μαγειρίτσα !!!!Η μαγειρίτσα είναι ένα «πιάτο-σύμβολο» γιατί δεν νοείται πασχαλινό τραπέζι χωρίς ...
Η σελινόριζα είναι ποικιλία σέλινου που καλλιεργείται για το βρώσιμο του στέλεχος, ή το υποκοτυλίδι, και τους βλαστούς. Η σελινόριζα και το σέλινο προέρχονται από τη λεκάνη της Μεσογείου.Αναφέρθηκε στην Ιλιάδα και ...
ΥΛΙΚΑ4 πατάτες κανονικές4 κολοκύθια3 καρότα2 μελιτζάνες1 μεγάλο κρεμμύδι1 πιπεριά πράσινη2 ντομάτες150 ml ελαιόλαδο1 ποτήρι νερόΜαϊντανόΑλάτι , πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες τα λαχανικά μας, εκτός ...
Ο χειμώνας είναι η εποχή που φύεται ο μάραθος.Ο μάραθος είναι ένα αρωματικό βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές της μαγειρικής. Ο βολβός του ...
Πατάτα …. Βραστή, ψητή, τηγανιτή, γιαχνί, στο φούρνο, στη κατσαρόλα, στο τηγάνι. Ολόκληρη, κυδωνάτη, λεπτοκομμένη, χοντροκομμένη, τσιπς…. Η πατάτα γνωστή και ως γεώμηλο, πλούσιο σε άμυλο και αποτελεί ...
Η σημερινή νηστίσιμη συνταγή είναι από το φίλο και αναγνώστη μας Κώστα Τερζή. Υλικά:2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες1χταπόδι του 1 1/2 kg περίπου1/2 κούπα ελαιόλαδο1/2 ...
ΥΛΙΚΑΓαρίδες κατεψυγμένες μεσαίο μέγεθος½ ποτήρι λευκό κρασί1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι1 μικρή κούπα τριμμένη παρμεζάνα1 μικρή κούπα τριμμένη φρυγανιά1 κ.σ. λεμόνιΑλάτι ...
Η φάβα είναι ένα γεωργικό ή μαγειρικό προϊόν, του οποίου η αρχική πρώτη ύλη ποικίλει ανάλογα με τον τόπο παρασκευής. Στην Ελλάδα παρασκευάζεται από το όσπριο λαθούρι, ...
ΥΛΙΚΑ1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι μπέικιν1 κούπα ζάχαρη1 κούπα γάλα1 βανίλια200γρ. βούτυρο4 αυγά1 κούπα καρύδιαΞύσμα από ένα πορτοκάλι ...
Ο ανανάς είναι ένα χυμώδες φρούτο με μοναδικά ξεχωριστή γεύση, που ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα. Η Χαβάη, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Κίνα, η ...