ΥΛΙΚΑ1 με 1 ½ πιάτο μακαρόνιαΣάλτσα ή κιμάς που μας έχουν περισσέψει200γρ. τυρί τριμμένο200γρ. φέταΑλλαντικό αν θέλετε5-6 αυγάΕΚΤΕΛΕΣΗΌταν μας περισσεύουν μακαρόνια και θέλουμε περισσότερη ...
Η κουζίνα για τους Έλληνες είναι το κέντρο του σπιτιού. Η νοικοκυρά συνήθως, σαν οικοδέσποινα προετοιμάζει εκεί τα καθημερινά γεύματα αλλά και το φαγητό ...
Το κουρκούτι είναι λεπτόρρευστη ζύμη που παρασκευάζεται με νερό και αλεύρι. Χρησιμοποιείται στο στάδιο του παναρίσματος πριν το τηγάνισμα, και για παρασκευή τηγανίτων. Συνήθως ...
ΥΛΙΚΑ11/2 μοσχάρι σε μερίδες11/2 κολοκυθάκια μικρά1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο4 μέτριες ντομάτες1κ. σ. πελτέ1φλ. τσαγιού ελαιόλαδοΕλαιόλαδο για το τηγάνισμαΑλάτι, πιπέρι ,κανέλλαΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε το κρέας και το αφήνουμε ...
Η ονομασία καγιανάς προέρχεται μάλλον από την τουρκική λέξη kaygana, που σημαίνει ομελέτα με κάτι, ο καγιανάς είναι φαγητό που συνηθίζεται πολύ στην Πελοπόννησο ...
Κυριακή πρωί ή μια μέρα μετά από δύσκολη εβδομάδα, μια "κραιπάλη" κρίνεται ίσως απαραίτητη. Να κανακέψουμε λίγο τον εαυτό μας και τους δικούς μας ...
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για όλους και κυρίως για τους μικρούς μας φίλους που θα το λατρέψουν. Υλικά 1 πακέτο πτι-μπερ1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί ...
Κολοκύθι. Μαγικό. Οι κολοκυθιές είναι γενικά λαχανοκομικά φυτά και οι καρποί τους, ανάλογα με το είδος καταναλώνονται στη μαγειρική ή χρησιμοποιούνται για καλλωπιστικούς σκοπούς. Δεν θα ασχοληθούμε με τους ...
Υλικά 1 ½ κιλό κατσικάκι μπούτι 2 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. μέλι Χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια 3-4 κ.γ δεντρολίβανο 3 σκελίδες σκόρδο 4 κ.σ ελαιόλαδο 2 κ.σ ρίγανη Αλάτι , πιπέρι 250 γρ. ...
Η πρόταση είναι: δεν τηγανίζουμε μελιτζάνες, δεν τηγανίζουμε πατάτες.... Πάμε να φτιάξουμε έναν διαφορετικό μουσακά με ονομασία προέλευσης: Ο μουσακάς της Κατερίνας!Θα χρειαστούμεΓια τη ...