Νηστίσιμα και εύκολα κουλουράκια με απλά υλικά που σχεδόν όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας. Χωρίς αυγά ή άλλα ζωικά προϊόντα.. Η μυρωδιά την ώρα ...
Οι κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης θεωρούνται υπερτροφή για τις σημαντικές βιταμίνες τους, όπως είναι η βιταμίνη C και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν. Τις γνωρίζουν μάλιστα και ...
Σήμερα θα μαγειρέψουμε το γνωστό σε όλους μας γιουβέτσι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ακόμα και για τους πιο αρχάριους. Να θυμάστε, ότι η ...
Κουμκουάτ ή «χρυσό πορτοκάλι» Κουμκουάτ ή αν μιλάτε τη γλώσσα των Κινέζων Μανδαρίνων, «χρυσό πορτοκάλι» . Πορτοκαλόχρωμος, μικρός καρπός και παράλληλα θησαυρός που ανήκει στην οικογένεια των ...
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό σπανάκι 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 πράσο 1 κρεμμύδι ξερό 150 γραμμάρια ρύζι γλασέ Λάδι ½ ματσάκι άνηθο 2 λεμόνια Αλάτι και πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά το σπανάκι και ...
Η παρασκευή λουκάνικων είναι ένας από τους αρχαιότερους τρόπους διατήρησης κρέατος. Οι Προϊστορικοί άνθρωποι έφτιαξαν τα πρώτα λουκάνικα γεμίζοντας στομάχια ή έντερα ζώων με ψητό κρέας. Ο Όμηρος αναφέρει ...
ΥΛΙΚΑ 6-7 μέτριες πατάτες 20-24 φέτες σαλάμι μπύρας 2 μεγάλα κρεμμύδια 1 ½ κούπα γάλα 330 γραμμ. κρέμα γάλακτος 2 αυγά 2 κ.σ. βούτυρο 50 γρ. τυρί τριμμένο Αλάτι ,πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τις πατάτες σε ...
To κρεμμύδι είναι φυτό, πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Υπάρχει και το ξερό κρεμμύδι αλλά και το χλωρό. Το ξερό κρεμμύδι είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, ...
ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο σφολιάτα 8 μεγάλες φέτες καπνιστό ζαμπόν 300 γραμμ. τυρί τριμμένο 1 κρόκο αυγού 1 κ. σ. νερό ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 250 γραμμ. χυμό ντομάτας 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα ...
Η ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ Η ιστορία του φρούτου ξεκινά από την Κίνα πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από ...