Σοκολατάκια βραχάκια

Σοκολατάκια βραχάκια

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κουβερτούρα πάνω από 50%  κακάο

200 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα

1 κ. σ. ηλιέλαιο (προεραιτικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Πάνω στη κατσαρόλα τοποθετούμε ένα μπολ, μεταλλικό, για (μπέν μαρί ) με την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μικρά. Το μπολ να μην ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε και όταν λιώσει η κουβερτούρα βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπολ. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τον ξηρό καρπό που προτιμάμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά. Εάν θέλουμε προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι για να γυαλίζουν.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μείγμα μας και το τοποθετούμε στο ταψί. Βγαίνουν περίπου 20 με 25 κομμάτια. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα και είναι έτοιμα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Μία εύκολη και γρήγορη  παρασκευή.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!