ΥΛΙΚΑ500γρ. τριβελάκι350γρ. αρακά350γρ. καλαμπόκι300γρ. τυρί γκούντα300γρ. ζαμπόν ή 15 λουκάνικα φρανκφούρτης1 πιπεριά φλωρίνης και 1πράσινη1 μικρό κρεμμύδι4κ.σ. γιαούρτι4κ.σ. μαγιονέζα2κ.σ. μουστάρδα1κ.σ.κέτσαπΑλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε τα μακαρόνια σε ...
Νιόκι είναι ένα είδος ιδιαίτερου ιταλικού ζυμαρικού. Αρχικά φτιάχνονταν από σιμιγδάλι όπως και τα υπόλοιπα ζυμαρικά και είχαν σχήμα νιφάδων δημητριακών. Σήμερα τα νιόκι φτιάχνονται από ...
Μια γλυκιά συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.Υλικά4 πακέτα oreo400 γρμ. philadelphia300 γρμ. κουβερτούραΕκτέλεσηΣπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ καλά και τα ανακατεύουμε με ...
Το φασόλι προέρχεται από την λατινική λέξη fagioli, με την οποία έγινε αρχικά γνωστό το όσπριο στην Ιταλία η οποία με τη σειρά της ...
ΥΛΙΚΑ1κιλό μοσχάρι μικρές μερίδες2 κολοκύθια2 πατάτες μεγάλες3 καρότα1 κρεμμύδι ολόκληρο3 μπουκέτα κουνουπίδι3 μπουκέτα μπρόκολο200γρ. αστράκι2κ.σ. λάδι1 λεμόνιΑλάτι ,πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε το μοσχαράκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ...
Οι φαρφάλες είναι ζυμαρικά. Το όνομά τους προέρχεται από το Ιταλικό farfalle που σημαίνει Πεταλούδες ή παπιγιόν. Το δε Κατίκι είναι παραδοσιακό τυρί με ...
Το μαγείρεμα στο σπίτι δεν χρειάζεται να παίρνει ώρες και να είναι περίπλοκο για να είναι το φαγητό μας νόστιμο και θρεπτικό. Εάν ακολουθηθούν ...
ΥΛΙΚΑ1 πακέτο πτι μπέρ2 φλ. βούτυρο1 2/3φλ. ζάχαρη7 αυγά2 βανίλιες375γρ. κουβερτούραΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί. Μόλις λιώσει ,το ανακατεύουμε καλά να ...
Το κουσκούς στο Μαρόκο και στην κουζίνα του ως λέξη είναι συνώνυμη με τη λέξη «φαγητό». Τι είναι όμως το κουσκούς; Είναι χοντροκομμένο προ βρασμένο ...
Ξέρουμε αλήθεια πως γίνεται η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο; Όλοι μας έχουμε ψυγείο στην κουζίνα μας, ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουμε τους κανόνες, ...