Μαγειρικά μυστικά για να γίνεις ο masterchef της κουζίνας σου

Μαγειρικά μυστικά για να γίνεις ο masterchef της κουζίνας σου

Το μαγείρεμα στο σπίτι δεν χρειάζεται να παίρνει ώρες και να είναι περίπλοκο για να είναι το φαγητό μας νόστιμο και θρεπτικό. Εάν ακολουθηθούν ...

Διαβάστε περισσότερα
Σουφλέ Σοκολάτας

Σουφλέ Σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ1 πακέτο πτι μπέρ2 φλ. βούτυρο1 2/3φλ. ζάχαρη7 αυγά2 βανίλιες375γρ. κουβερτούραΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί. Μόλις λιώσει ,το ανακατεύουμε καλά να ...

Διαβάστε περισσότερα
Δροσερή σαλάτα με κουσκούς και δυόσμο

Δροσερή σαλάτα με κουσκούς και δυόσμο

Το κουσκούς στο Μαρόκο και στην κουζίνα του ως λέξη είναι συνώνυμη με τη λέξη «φαγητό». Τι είναι όμως το κουσκούς; Είναι χοντροκομμένο προ βρασμένο ...

Διαβάστε περισσότερα
 Σωστή αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο.

Σωστή αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο.

Ξέρουμε αλήθεια πως γίνεται η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο; Όλοι μας έχουμε ψυγείο στην κουζίνα μας, ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουμε τους κανόνες, ...

Διαβάστε περισσότερα
Μακαρόνια ομελέτα

Μακαρόνια ομελέτα

ΥΛΙΚΑ1 με 1 ½ πιάτο μακαρόνιαΣάλτσα ή κιμάς που μας έχουν περισσέψει200γρ. τυρί τριμμένο200γρ. φέταΑλλαντικό αν θέλετε5-6 αυγάΕΚΤΕΛΕΣΗΌταν μας περισσεύουν μακαρόνια και θέλουμε περισσότερη ...

Διαβάστε περισσότερα
Κανόνες υγιεινής στην κουζίνα

Κανόνες υγιεινής στην κουζίνα

Η κουζίνα για τους Έλληνες είναι το κέντρο του σπιτιού. Η νοικοκυρά συνήθως, σαν οικοδέσποινα προετοιμάζει εκεί τα καθημερινά γεύματα αλλά και το φαγητό ...

Διαβάστε περισσότερα
Αρωματικό Φιλέτο ψαριού με κουρκούτι

Αρωματικό Φιλέτο ψαριού με κουρκούτι

Το κουρκούτι είναι λεπτόρρευστη ζύμη που παρασκευάζεται με νερό και αλεύρι. Χρησιμοποιείται στο στάδιο του παναρίσματος πριν το τηγάνισμα, και για παρασκευή τηγανίτων. Συνήθως ...

Διαβάστε περισσότερα
Κρέας με κολοκυθάκια

Κρέας με κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ11/2 μοσχάρι σε μερίδες11/2 κολοκυθάκια μικρά1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο4 μέτριες ντομάτες1κ. σ. πελτέ1φλ. τσαγιού ελαιόλαδοΕλαιόλαδο για το τηγάνισμαΑλάτι, πιπέρι ,κανέλλαΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε το κρέας και το αφήνουμε ...

Διαβάστε περισσότερα
Καγιανάς ή στραπατσάδα  ή απλά αυγά με ντομάτες

Καγιανάς ή στραπατσάδα ή απλά αυγά με ντομάτες

Η  ονομασία καγιανάς  προέρχεται μάλλον από την τουρκική λέξη kaygana, που σημαίνει ομελέτα με κάτι, ο καγιανάς είναι φαγητό που συνηθίζεται πολύ στην Πελοπόννησο ...

Διαβάστε περισσότερα
French toast με γλυκιά σάλτσα  και φρούτα του δάσους!

French toast με γλυκιά σάλτσα και φρούτα του δάσους!

Κυριακή πρωί ή μια μέρα μετά από δύσκολη εβδομάδα, μια "κραιπάλη" κρίνεται ίσως απαραίτητη. Να κανακέψουμε λίγο τον εαυτό μας και τους δικούς μας ...

Διαβάστε περισσότερα