Γιορτινή σαλάτα με ρόδι, καρύδια & βινεγκρέτ πορτοκαλιού
Υλικά:
Για τη σαλάτα:
✅ 100 γρ. ανάμεικτα πράσινα σαλατικά (π.χ. σπανάκι baby, ρόκα, λόλα)
✅ 1 ρόδι (μόνο τους σπόρους)
✅ 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα (ή πεκάν)
✅ 100 γρ. τυρί φέτα (ή κατσικίσιο τυρί), θρυμματισμένο
✅ 1/2 κόκκινο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
Για το Βινεγκρέτ Πορτοκαλιού:
✅ 60 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
✅ 30 ml ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)
✅ 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
✅ 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
✅ Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση:
1️⃣ Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα σαλατικά. Καθαρίζουμε το ρόδι και αφαιρούμε τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες.
2️⃣ Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα Dijon, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing (να γίνει ελαφρώς πηχτό και γαλακτώδες).
3️⃣ Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετούμε τα ανάμεικτα πράσινα σαλατικά.
4️⃣ Προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί φέτα, τους σπόρους ροδιού, τα χοντροκομμένα καρύδια και τις φέτες μήλου.
5️⃣ Περιχύνουμε με το βινεγκρέτ λίγο πριν το σερβίρισμα, ώστε να παραμείνουν τραγανά τα φύλλα.
Καλά Χριστούγεννα!!
Διαβάστε επίσης:
Σπιτικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα τζίντζερ (Gingerbread)
https://www.citystatus.gr/mageirikh/spitika-christoygenniatika-mpiskota-tzintzer-gingerbread
Παραδοσιακές δίπλες με μέλι & καρύδι
https://www.citystatus.gr/mageirikh/paradosiakes-diples-me-meli-karydi
Αφράτοι κουραμπιέδες: Το μυστικό των 30 λεπτών!
https://www.citystatus.gr/mageirikh/aphratoi-koyrampiedes-to-mystiko-ton-30-lepton
Χριστιάνα Καραγιαννίδη