Αφράτοι κουραμπιέδες: Το μυστικό των 30 λεπτών!
Αγαπημένοι μου αναγνώστες,
Η στήλη μας σήμερα φιλοξενεί τη συνταγή της Κυριακής Τ., μιας φίλης αναγνώστριας του City Status, που μας έστειλε τη δική της, δοκιμασμένη συνταγή για κουραμπιέδες.
Το μυστικό της; Ένα 30λεπτο αδιάκοπο χτύπημα του βουτύρου και η τελική πινελιά με ανθόνερο! Πρόκειται για μια συνταγή "κόσμημα" που σίγουρα πρέπει να σημειώσετε για τις γιορτές. Σας την παραδίδω λοιπόν, με τις ευχές μου για μοσχομυριστή κουζίνα!
Υλικά (για περίπου 40-45 κουραμπιέδες):
✅ 300 γρ. βούτυρο αγελάδας ανάλατο
✅ 500 γρ. αλεύρι Νο 2 (για μπισκότα)
✅ 110 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη ζύμη)
✅ 130 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα (χοντροκομμένα)
✅ 1 φακελάκι βανίλια
✅ 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
✅ 30 ml κονιάκ
✅ Άφθονη ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
✅ Ανθόνερο (για τον ψεκασμό)
Εκτέλεση (Το μυστικό βρίσκεται στο χτύπημα):
1️⃣ (Το Μυστικό): Τοποθετούμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για πολλές ώρες μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
2️⃣ Βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μόνο του για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει πολύ και να γίνει σχεδόν λευκό. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα. Το μείγμα πρέπει να γίνει πολύ αφράτο.
3️⃣ Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν.
4️⃣ Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου σε χαμηλή ταχύτητα.
5️⃣ Μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί (δεν το χτυπάμε πολύ), προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
6️⃣ Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ή ημισέληνο σχήμα και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (στον αέρα) για περίπου 18-22 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
7️⃣ Μόλις ψηθούν, αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν εντελώς.
8️⃣ Ψεκάζουμε ελαφρά τους κρύους κουραμπιέδες με ανθόνερο για να δώσουμε το μοναδικό άρωμα. Στη συνέχεια, τους καλύπτουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή σας επιτυχία!!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!!
Διαβάστε επίσης:
Υγιεινό κέικ μελομακάρονο χωρίς αλεύρι (με βρόμη & μπισκότα)
https://www.citystatus.gr/mageirikh/ygieino-keik-melomakarono-xoris-aleyri-me-bromi-mpiskota
Δόνα Κουταλίνα