Τα πιο απαραίτητα προϊόντα

Τα πιο απαραίτητα προϊόντα

Πολλές φορές αγοράζουμε προϊόντα από τα ράφια καταστημάτων ευρείας κατανάλωσης και γεμίζουμε το ντουλαπάκι του μπάνιου μας με περιττά μπουκαλάκια, που δεν τα χρησιμοποιούμε ή δεν μας ικανοποιούν.

Η επιλογή τους γίνεται πάντα σύμφωνα με το αν μας αρέσει το μπουκάλι, το άρωμα, πόση ποσότητα περιέχει και φυσικά την τιμή τους. Όταν όμως έρθει η ώρα να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας, καταλαβαίνουμε ότι κάναμε λάθος επιλογή, μιας και δεν βλέπουμε το αποτέλεσμα που υπόσχονται. Για αυτό όμως θα μιλήσουμε σε κάποιο επόμενο άρθρο.

Με το σημερινό μου άρθρο, θα σας βοηθήσω να καταλάβετε το ποια είναι τα απαραίτητα προϊόντα που χρειάζεστε για την περιποίηση των μαλλιών σας και σε συνδυασμό με τις συμβουλές του κομμωτή σας, θα επιλέξετε μαζί τα κατάλληλα για τις ανάγκες των δικών σας μαλλιών.

Προϊόντα καθαρισμού -shampoo

Το σαμπουάν σας, που συνήθως δεν του δίνετε και την σημασία που πρέπει, είναι το πρώτο και το σημαντικότερο προϊόν που επιβάλλεται να είναι άριστης ποιότητας για να καθαρίζει σωστά και να προετοιμάζει τα μαλλιά να δεχτούν τα πολύτιμα συστατικά στη συνέχεια της περιποίησης.

Προϊόντα ενυδάτωσης-conditioner+mask

Το conditioner ενυδατώνει και κλείνει τα λέπια της τρίχας ενώ ταυτόχρονα τα κάνει λεία και γυαλιστερά.

Η μάσκα ενυδατώνει και αναδομεί τα μαλλιά. Δεν υπάρχουν μαλλιά που να μην χρειάζονται ενυδάτωση ή αναδόμηση. Είτε είναι φυσικά, είτε είναι βαμμένα, τα μαλλιά ταλαιπωρούνται πάρα πολύ για αυτό και πάντα υπάρχει το κατάλληλο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Προϊόντα leave in

Τα προϊόντα leave in σε σπρέι ή σε κρέμα, δεν βοηθούν μόνο στο να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά και για να μην σπάνε, αλλά και για να κλειδώσουν όλα τα ευεργετικά συστατικά που περιέχουν το shampoo, το conditioner και η mask, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την υγρασία τους.

Ενυδατικά έλαια

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά έλαια που απευθύνονται σε κάθε τύπο μαλλιών. Τα έλαια προστατεύουν την κερατίνη, αναδομούν και προστατεύουν από την ξηρότητα, ενώ ταυτόχρονα δίνουν λάμψη!

Θερμοπροστατευτικά προϊόντα

Προστατεύουν τα μαλλιά από υψηλές θερμοκρασίες και αποτρέπουν την αφυδάτωση που δημιουργούν τα θερμικά εργαλεία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται η δυνατή θερμοκρασία στα εργαλεία και εννοείτε ότι τα χρησιμοποιούμε ακόμα και όταν στεγνώνουμε απλά τα μαλλιά με το πιστολάκι.

Αυτά είναι τα πιο απαραίτητα προϊόντα  που πρέπει να χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας. Ο κομμωτής που εμπιστεύεστε θα σας προτείνει τα κατάλληλα για τον δικό σας τύπο μαλλιών, τις δικές σας ανάγκες σύμφωνα και με τον τρόπο ζωής σας και θα σας συμβουλέψει για την σωστή χρήση τους.