Ντάκος

Ντάκος

Ας απολαύσουμε μία σαλάτα γνωστή . Ντάκος !!!

Καλοκαίρι και η τομάτα στα καλύτερά της. Συνήθως το καλοκαίρι εμείς εδώ στο chalet δεν καταναλώνουμε πολύ …… ένα φούρνο παξιμάδια, ένα μποστάνι τομάτες, ένα μαντρί φέτα, μία πλαγιά κάπαρη και ρίγανη, κάποια  λίτρα ελαιόλαδο  …. Ψιλοπράγματα …)

Θα χρειαστούμε 

3 παξιμάδια κριθαριού (κριθαροκολούρες)

4 τομάτες

150 γραμ. φέτα

Κάπαρη

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

Παίρνουμε τα παξιμάδια και τα βρέχουμε κάτω από τη βρύση για δευτερόλεπτα. Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα τεμαχισμένα με το χέρι. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τομάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις ρίχνουμε πάνω από τα παξιμάδια.

Τρίβουμε τη φέτα από πάνω, ρίχνουμε κάπαρη που πρώτα την έχουμε ξεπλύνει για να μην είναι πολύ αλμυρή. 

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αρκετή ρίγανη. Έτοιμη  η σαλάτα μας που μπορεί να είναι και κυρίως γεύμα !

Καλή όρεξη !!!!

Keep going and don’t shoot the chef!