Συνταγές μαγειρικής από τον σεφ Κολούσια με το σύστημα ''Braille''

Συνταγές μαγειρικής από τον σεφ Κολούσια με το σύστημα ''Braille''

O γνωστός Κοζανίτης σεφ Νίκος Κολούσιας, που ζει πλέον μόνιμα στη Λέρο και έχοντας ένα  βιογραφικό που πολλοί θα ζήλευαν, συνεχίζει να καινοτομεί. Αυτή τη φορά όμως όχι με νέες συνταγές αλλά με την έκδοση μενού και συνταγών μαγειρικής με το σύστημα γραφής ‘’Braille’’ (σύστημα γραφής και ανάγνωσης για τυφλούς).

Παράλληλα με την τεράστια αγάπη του για την μαγειρική προσπαθεί με αυτή την πρωτοβουλία να δώσει το δικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης και αφύπνισης για τους συνανθρώπους μας. Να αλλάξει το γενικό σκεπτικό, μιας και για αυτή την κοινωνική ομάδα δεν έχει δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

‘’Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πρόβλημα όρασης, με αγάπη στη μαγειρική, και ποιοι είμαστε εμείς να τους εμποδίσουμε. Έτσι ήρθε η ιδέα μας’’, είπε χαρακτηριστικά, στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας δεν είναι εύκολη, διότι η γραφή πάνω στα μενού και στις συνταγές πρέπει να αποτυπωθεί με τρόπο ώστε να μπορούν να εκτελεστούν από τους ανθρώπους με πρόβλημα όρασης. Ωστόσο υπάρχουν πολλές σχολές και ινστιτούτα που θα βοηθήσουν σε όλη την προσπάθεια. Είναι σημαντικό άνθρωποι με προβλήματα όρασης να μπορέσουν να δοκιμάσουν να φτιάξουν τις εμπνευσμένες συνταγές, που καλύπτουν από τον πιο αρχάριο μάγειρα, μέχρι όποιον θέλει να φτιάξει ένα γκουρμέ πιάτο.