Ρολό κιμά γεμιστό με λαχανικά και τυρί

Ρολό κιμά γεμιστό με λαχανικά και τυρί

Υλικά (για 6-8 άτομα):

Για τον Κιμά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη Γέμιση:

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή μπαστούνια
150 γρ. τυρί (π.χ. γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα), κομμένο σε μπαστούνια
1-2 φέτες μπέικον για επικάλυψη (προαιρετικά)

Για το Ψήσιμο:

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ή νερό
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση:

1️⃣ Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

2️⃣ Σε ένα κομμάτι λαδόκολλας ή αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τον κιμά με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη, ώστε να σχηματίσουμε ένα ορθογώνιο φύλλο, πάχους περίπου 1-1,5 εκατοστό.

3️⃣ Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στον κιμά τις λωρίδες από τις πιπεριές και τα καρότα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα μπαστούνια του τυριού σε μια σειρά, κατά μήκος της μικρής πλευράς του ορθογώνιου.

4️⃣ Χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα, τυλίγουμε τον κιμά σε σφιχτό ρολό, ξεκινώντας από την πλευρά με τη γέμιση. Πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε μπέικον, τυλίγουμε το ρολό με τις φέτες πριν το τοποθετήσουμε στο ταψί.

5️⃣ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Τοποθετούμε το ρολό κιμά στο ταψί και περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί ή το νερό.

6️⃣ Ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι το ρολό να ροδίσει καλά εξωτερικά και να είναι ψημένο στο εσωτερικό του.

Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 10 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με ψητές πατάτες, ρύζι ή μια φρέσκια σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!!!