Φρούτα απαραίτητα για τον οργανισμό

Φρούτα απαραίτητα για τον οργανισμό

Tα φρούτα αυτή τη περίοδο έχουν την τιμητική τους αφού βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία από αυτά και δεν θα πρέπει να λείπουν από τις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες, διότι εφοδιάζουν τον οργανισμό με πληθώρα θρεπτικών συστατικών.

Περιέχουν υδατάνθρακες, φυτικές ίνες (συμβάλουν  στην καλή λειτουργιά του εντέρου), αντιοξειδωτικές ουσίες (προστατεύουν τα κύτταρα) . Επίσης έχουν μικρή περιεκτικότητα  σε  λιπαρά και για αυτό το λόγο είναι μια έξυπνη επιλογή για σνακ. Είναι εύπεπτα και περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο ενώ είναι φτωχά σε νάτριο.

Συγκεκριμένα, τα σύκα, οι φράουλες και τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε ασβέστιο ενώ τα ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα σταφύλια είναι πλούσια σε σίδηρο. Όλα τα κίτρινα φρούτα (βερίκοκα, πεπόνι) είναι πηγή βιταμίνης Α ενώ τα αχλάδια, τα μήλα και τα σταφύλια είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. Βιταμίνη C περιέχουν τα μήλα, οι φράουλες, τα καρπούζια και τα πεπόνια ενώ τα ροδάκινα, οι μπανάνες, τα μήλα και τα πορτοκάλια περιέχουν βιταμίνη Κ.

Τα φρούτα μπορούν να μας ''χρωματίσουν'' την μέρα !!! Όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχουμε στα φρούτα τόσο πιο πολύ εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες βιταμίνες .

Συνίσταται η κατανάλωση τουλάχιστον 2 με 5 φρούτων την ημέρα, ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες του ατόμου.