Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Ζαΐρη και του Γιώργου Σταμάτη

Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Ζαΐρη και του Γιώργου Σταμάτη

Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός – Πορεία προς την Αβεβαιότητα
Το νέο βιβλίο των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη, διερευνά το παζλ του μέλλοντος μας!

Στο νέο τους βιβλίο «Ο Μεγάλος Ανασχηματισμός – Πορεία προς την Αβεβαιότητα», ο Αντώνης Ζαΐρης και ο Γιώργος Σταμάτης,  συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν, θέτοντας τον συγγραφικό τους δάκτυλο επί των τύπων των ήλων!
Είναι γεγονός, ότι η πανδημία μας έφερε αντιμέτωπους με κρίσιμες πτυχές της πραγματικότητας που μέχρι σήμερα δεν δίναμε και ιδιαίτερη σημασία και τις προσπερνάγαμε. Ανέδειξε όμως θέματα, που αν και κάποια από αυτά ήταν ήδη γνωστά, τώρα αρχίζει να γίνεται ορατό το ότι αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες όσο και απειλές για το μέλλον μας, καθώς βαδίζουμε σε μια πορεία προς την αβεβαιότητα.  
Αυτή η πορεία καθορίζεται από τα τρία κυρίαρχα χαρακτηριστικά της εποχής μας, δηλαδή τις μεγάλες ταχύτητες, την  πολυπλοκότητα και την αλληλεξάρτηση, τα οποία και αναλύονται διεξοδικά στο βιβλίο αυτό.
Τα θέματα που περιγράφονται στο βιβλίο, σχετίζονται με την χρησιμότητα των Ανθρωπιστικών Επιστημών και τον εξισορροπητικό τους ρόλο στο νέο κόσμο της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, το θεμελιώδες ζήτημα των ανισοτήτων στις σύγχρονες κοινωνίες, την απειλή του περιβαλλοντικού οικοσυστήματος, το κρίσιμο θέμα των ταυτοτήτων, τη βία που απειλεί τις σύγχρονες κοινωνίες, ζητήματα αναγκαιότητας μεταρρυθμιστικών στρατηγικών, ανάλυσης των εννοιών του επιστημονικού και παρα-επιστημονικού λαϊκισμού, καθώς και τον εξισορροπητικό ρόλο της ηγεσίας, που συνιστά καταλύτη στην εξέλιξη και διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.
Tο βιβλίο απευθύνεται σε ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό, από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους τεχνοκράτες, μέχρι τους επαγγελματίες και το κάθε μέλος της κοινωνίας, προσφέροντας μια ολιστική εικόνα στα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο σήμερα!

 

Ο Αντώνης Ζαΐρης, Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις και ο Γιώργος Σταμάτης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου τους «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. Πορεία προς την αβεβαιότητα» των εκδόσεων Παπαζήση, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Τα συγγραφικά τους δικαιώματα θα διατεθούν υπέρ της Α.Μ.Κ.Ε για τον παιδικό καρκίνο «Καρκινάκι» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών.

Πορεία προς την αβεβαιότητα
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τι σχέση μπορεί να έχει η διαγενεακή βία με τις μεταρρυθμίσεις και ο επιστημονικός με τον παραεπιστημονικό λαϊκισμό;
Ανακτούν οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες το κύρος και τη χρησιμότητά τους, υποστηρίζοντας ηθικά και εξισορροπητικά το «νέο γενναίο μας κόσμο», που προχωρά πάνω στο τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης με ανεξέλεγκτη ταχύτητα;
Το περιβάλλον, η ανισότητα και οι ταυτότητες πόσο θα επηρεάσουν το μέλλον του συστήματος που κυβερνά χωρίς αντίπαλο τον κόσμο σήμερα;
Ποιος είναι ο ρόλος της ηγεσίας, που αποτελεί πάντα τον καταλύτη στην πορεία των εξελίξεων;
Έφθασε ο καιρός να απομυθοποιηθούν ταμπού και στερεότυπα, ελευθερώνοντας ανεκμετάλλευτες δυνάμεις της πατρίδας μας;
Μπορούμε να αισιοδοξούμε για έναν μεγάλο μετασχηματισμό της οικονομίας μας;
Ποια απροσδόκητα δώρα μας φέρνει η πανδημία;

Σε εύλογα ερωτήματα όπως αυτά μόνον ο χρόνος μπορεί να απαντήσει.
H πανδημία όμως ανέδειξε με έμφαση θέματα όπως τα παραπάνω, που αν και κάποια από αυτά ήταν ήδη γνωστά, τώρα αρχίζει να γίνεται ορατό το ότι αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες όσο και απειλές για το μέλλον μας, καθώς βαδίζουμε στο δρόμο προς την αβεβαιότητα…

ISBN 978-960-02-3886-0, Σχήμα 14x21, Σελίδες 202, Τιμή: €12,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 261gr,

Έκδοση Αθήνα 2022

 Oι συγγραφείς

Αντώνης Ζαΐρης 

είναι Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος και αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει υπηρετήσει ως διευθυντικό στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ και ως γενικός διευθυντής σε πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ έχει υπηρετήσει και το δημόσιο μάνατζμεντ. Από το 2005 έως το 2012 διετέλεσε γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος. Από τον Ιούλιο του 2012 έως το Νοέμβριο του 2013 υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών. Διετέλεσε επίσης αναπληρωτής εθνικός εκπρόσωπος στη Διακυβερνητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και στα Πανεπιστήμια Τιράνων και Πράγας. Είναι συγγραφέας 18 βιβλίων (τα 11 σε συνεργασία με το Γιώργο Σταμάτη).

Γιώργος Σταμάτης 

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, οργανωσιακός Coach Gestalt και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Νομικά, Marketing, Εκπαίδευση Ενηλίκων και Συμβουλευτική Οργανισμών «Gestalt in Organizations». Έχει μακροχρόνια καριέρα ως διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, στον ευρύτερο χώρο του Marketing και της Eπικοινωνίας. Έχει εκπαιδεύσει και υποστηρίξει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια UΝΥT των Tιράνων και UNYP της Πράγας. Έχει συγγράψει 15 βιβλία (τα 11 σε συνεργασία με τον Α. Ζαΐρη), μεταξύ των οποίων είναι: 

Ολοκληρωμένη Στρατηγική Επικοινωνία

,Ελληνοπάθεια

Ποια Ανάπτυξη; Σχεδιασμένη Δημιουργική Αναρχία

Η Τέχνη της Αλλαγής. Gestalt: Μια διαφορετική προσέγγιση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και Το Παγωμένο Μέλλον. Εθνικές συναρτήσεις και Ασυναρτησίες. 

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.