Έναρξη διατροφής... Τι πρέπει να ξέρω ;

Έναρξη διατροφής... Τι πρέπει να ξέρω ;

Είναι σημαντικό πριν την έναρξη της διατροφής να ακολουθηθεί μια σειρά διαδικασιών ώστε να υπάρξει ένα  άρτιο αποτέλεσμα.

Το βασικότερο είναι η εύρεση κίνητρων καθώς και ο καθορισμός  ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΩΝ στόχων. Να γνωρίζουμε, δηλαδή, τι μπορούμε να κάνουμε και σε πόσο χρονικό διάστημα μπορούμε να φτάσουμε τον στόχο αυτόν.

Έπειτα, πριν από την πρώτη συνάντηση  με τον  ειδικό , και για να έχουμε μια πλήρη εικόνα  της κατάστασης της υγείας μας, θα πρέπει να γίνουν βιοχημικές (LDL, HDL, CHOL, TG, κα)  και αιματολογικές εξετάσεις (Hct-αιματοκρίτης, Ηb-αιμοσφαιρίνη, FE, κ.α.) με σκοπό την συλλογή  πληροφορίων  σχετικά με την διατροφική μας κατάσταση, αφού ανιχνεύονται πιθανές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά ή πιθανά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την διατροφή.

Ο  διαιτολόγος λοιπόν, έχοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία και έπειτα από την λήψη του διαιτητικού και ιατρικού ιστορικού  θα προβεί στην σύνταξη ενός πλήρους και εξατομικευμένου διαιτολογίου με σκοπό την κάλυψη των θερμιδικών και θρεπτικών αναγκών του εκάστοτε ατόμου.

Φροντίστε τον οργανισμό σας, σας αξίζει!!!

Γιατί διατροφή για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό!!!!