Μελομακάρονα Γεμιστά

Μελομακάρονα Γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη(όχι γεμάτο)

¾  του ποτηριού χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

7 ποτήρια αλεύρι

1 1/2 κ. γλ. μπέικιν

1 κ. γλ. σόδα

½ ποτήρι κονιάκ

1 κ. σ. κανέλλα και 1 κ. σ. γαρύφαλλο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια μέλι

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1 κ. σ. κανέλλα

1 πιάτο χοντροκομμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Ξύνουμε το πορτοκάλι, το προσθέτουμε κι αυτό, μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα ,την οποία τη βάζουμε στο ποτήρι με το χυμό, ανακατεύουμε και μετά το ρίχνουμε στο μπολ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κονιάκ και το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν (το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ).Το ανακατεύουμε  με το σύρμα και όταν αρχίσει να δένει το ζυμώνουμε με τα χέρια , απαλό ζύμωμα. Δεν ζυμώνουμε πολύ για να βγει ελαφριά η ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει , σκεπασμένη για 15' λεπτά. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα και ψήνουμε για 25' με 30' λεπτά. Ζυμώνουμε  μπαλάκια τη ζύμη, σαν καφεδάκια. Κάνουμε μετά πλακέ το μπαλάκι και το πατάμε στη μέση, βάζουμε τη γέμιση (αφού έχουμε ανακατέψει την κανέλλα με τα καρύδια) και μετά τα κλείνουμε. Όταν τα βάζουμε στο ταψί με ένα πιρούνι τα τρυπάμε από πάνω για να μπει καλύτερα το σιρόπι.

Βράζουμε το σιρόπι. Αφού βγουν τα μελομακάρονα και κρυώσουν, τα βάζουμε δίπλα δίπλα  και τους ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Μετά από 10' λεπτά τα γυρίζουμε ανάποδα να σιροπιαστούν και από την άλλη. Τα αφήνουμε για 2-3 ώρες και μετά τα στολίζουμε σε μια πιατέλα και αν θέλουμε προσθέτουμε μπόλικο τριμμένο καρύδι από πάνω.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!