Λαχανόρυζο κοκκινιστό

Λαχανόρυζο κοκκινιστό

Υλικά (για 4 μερίδες):

1 λάχανο μέτριο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια (περίπου 400 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

1️⃣Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα καρότα και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2️⃣Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να "πέσει" ο όγκος του.

3️⃣Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι.

4️⃣Προσθέτουμε το ζεστό νερό. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

5️⃣Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να ψηθεί το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

6️⃣Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να "σταθεί" για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό, πασπαλίζοντας με φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό. Είναι ένα φαγητό που μπορούμε να απολαύσουμε σκέτο ή με μια φέτα τυρί.

Καλή επιτυχία!!!