Ξεκινούν από τις 24 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τα καλλιτεχνικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ξεκινούν από τις 24 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τα καλλιτεχνικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Έπειτα από μια μεγάλη περίοδο αποχής από τις δράσεις πολιτισμού λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, επενδύει στον τομέα του Πολιτισμού, διατηρώντας την πεποίθηση ότι αποτελεί το σημαντικότερο πεδίο ενίσχυσης της ανθρώπινης συνείδησης και της κοινωνικής συνοχής. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου με τον πολύχρονο σχεδιασμό και την εποπτεία όπως λειτουργίας των καλλιτεχνικών του τμημάτων, σκοπεύει στην εφαρμογή  όπως ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου.

Οι εγγραφές για τα καλλιτεχνικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινούν από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου Ταύρου συνεχίζουν και φέτος τη λειτουργία τους, προσφέροντας στους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  προγράμματα καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους.

Λόγω των νέων συνθηκών που επικρατούν στην καθημερινότητα όλων εξαιτίας του Covid- 19, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η διεξαγωγή των μαθημάτων να πραγματοποιηθεί με τον ασφαλέστερο για όλους τρόπο, ακολουθώντας  τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥΥ σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εκδίδονται από Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, όπως τμήματα με περιορισμένο αριθμό μελών, διαρκής καθαρισμός των χώρων, υποχρεωτική χρήση απολυμαντικών  και μασκών, επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR  ή rapid test), με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση), και για τα παιδιά έως 12 ετών: Επίδειξη εβδομαδιαίου self test.

Παράλληλα, εξετάζεται και η δυνατότητα -σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο- τα μαθήματα να συνεχιστούν εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα καλλιτεχνικής δημιουργίας του Πνευματικού μας Κέντρου και αμέσως μετά η έναρξη λειτουργίας. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η καλλιτεχνική έκφραση και η πολιτιστική δημιουργία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων ηλικιών αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση ώστε να εμπεδωθεί ο πολιτισμός της καθημερινής ζωής σε όλα τα επίπεδα. Οι μετακλήσεις δημοφιλών καλλιτεχνών, όπως οι πρόσφατες επιτυχημένες εκδηλώσεις που διοργανώσαμε το προηγούμενο διάστημα στα «Ταύρεια- Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» είναι αναγκαίες αλλά δεν αρκούν για μία αποτελεσματική πολιτιστική πολιτική που θα πρέπει να διαρκεί όλο το χρόνο και να αναδεικνύει την εθελοντική συμμετοχή και τη συλλογική δράση των συμπολιτών στο πεδίο του πολιτισμού και ειδικότερα στην ερασιτεχνική δημιουργία.

Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις πολιτιστικές υποδομές και εγκαταστάσεις και στο σύγχρονο εξοπλισμό των χώρων για να διαμορφώνουν ένα δημιουργικό περιβάλλον σπουδαίας πολιτιστικής παραγωγής σε όλους τους τομείς: Μουσική, Θέατρο, Εικαστικά, Χορός, Κεραμική, Κόσμημα, Φωτογραφία, Κοπτική Ραπτική, Υφαντική κλπ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το έμψυχο καλλιτεχνικό δυναμικό των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου από δασκάλους, καλλιτέχνες και εμψυχωτές που αποτελούν το βασικό προαπαιτούμενο μίας ελκυστικής πολιτιστικής δημιουργίας. Τέλος, ευχαριστώ, την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Πνευματικού μας Κέντρου που πασχίζουν καθημερινά για μία άρτια, αποτελεσματική και ασφαλή καλλιτεχνική δράση και λειτουργία“.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου