Κουνελάκι λεμονάτο με ρύζι

Κουνελάκι λεμονάτο με ρύζι

ΥΛΙΚΑ

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ

1 κουνελάκι κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι μεγάλο

½ φλ.τσαγιού ελαιόλαδο

2 λεμόνια

1 κ. γλ. ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

1 κλαδάκι δενδρολίβανο

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

ΡΥΖΙ

½ κιλό ρύζι Blue Bonnet

1 κ. σ. ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

3 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κουνελάκι και το βάζουμε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά για να ψηθεί και να βγάλει τη γεύση του. Ρίχνουμε το κουνελάκι και το σοτάρουμε. Ρίχνουμε και το  νερό ίσα ίσα να το σκεπάσει . Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι , τη ρίγανη, το δενδρολίβανο , τη δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί νεράκι του προσθέτουμε. Όταν δούμε ότι ψήθηκε, ρίχνουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια και το σβήνουμε. Λίγο πριν τελειώσει το κουνελάκι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα μικρή, το λάδι με το ρύζι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι και το νερό , το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι. Κοιτάμε αν χρειάζεται άλλο νερό, αφού πρώτα δοκιμάσουμε το ρύζι. Αν δεν έχει ψηθεί , προσθέτουμε λίγο ακόμα.

Το κουνελάκι συνοδεύεται επίσης με πατάτες τηγανιτές και πουρέ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!