Η θεατρική σύνθεση '’Μάγισσες- Σφαγεία: Το γεύμα’' στα Δημοτικά Σφαγεία στον Ταύρο

Η θεατρική σύνθεση '’Μάγισσες- Σφαγεία: Το γεύμα’' στα Δημοτικά Σφαγεία στον Ταύρο

Σε μια άκρως εναρμονισμένη και μυστηριακή ατμόσφαιρα, στον εμβληματικό χώρο των Δημοτικών Σφαγείων στον Ταύρο, την Κυριακή 8 Μάιου, πραγματοποιήθηκε η παράσταση ‘’Μάγισσες- Σφαγεία: Το γεύμα’', με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. 

Ο συγκεκριμένος ιστορικός χώρος που είναι πηγή έμπνευσης, άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2020 και υποδέχτηκε το κοινό σε μια ξεχωριστή σκηνική σύνθεση με την εξαιρετική ερμηνεία της Νικόλ Δημητρακοπούλου και τη μαγευτική φωνή της μεσόφωνου Αναστασίας Κότσαλη.

Οι ‘’Μάγισσες’’ γράφτηκαν με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας, συνδιαλέγονται με μπαρόκ μουσικά σπαράγματα και ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς. Αντλώντας υλικό από ιστορικές καταγραφές έμφυλης βίας που τελέστηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και από την ελληνική προφορική παράδοση (το δεύτερο μέρος της παράστασης συνομιλεί με την παραλογή ‘’Του Γεφυριού της Άρτας'') καθώς και την σύγχρονη παράδοξη ‘’ελληνικότητα'', το έργο αναδεικνύει τα γυναικεία ζητήματα που προκύπτουν μέσα από αφηγήσεις του παρελθόντος ως ολοζώντανα αιτήματα του παρόντος.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο της βραβευμένης συγγραφέα Νατάσας Σιδέρη (Α΄ βραβείο στον διαγωνισμό θεατρικής γραφής MYTHOS του ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το θέατρο του Regensburg, βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου περιοδικού ‘’Ο Αναγνώστης’’). 

Συντελεστές

Κείμενο: Νατάσα Σιδέρη

Σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης

Ερμηνεία: Νικόλ Δημητρακοπούλου

Μουσικοί:

Αναστασία Κότσαλη, μεσόφωνος

Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης, μπαγιάν