Τιθασεύοντας τα φριζαρισμένα μαλλιά!!!

Τιθασεύοντας τα φριζαρισμένα μαλλιά!!!

Αγαπημένοι μου φίλοι εύχομαι να έχετε μια χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και φυσικά με πολύ όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά!!!

Φριζάρισμα τέλος κάνοντας μια νέα αρχή…..

Διανύουμε μια περίοδο με πολλές βροχές και με διάφορες εναλλαγές του καιρού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όσες και όσοι από εσάς έχουν σπαστά ή σγουρά μαλλιά να αντιμετωπίζετε ένα μεγάλο πρόβλημα που λέγεται φριζάρισμα.

Ποιος είναι ο λόγος που φριζάρουν τα μαλλιά; Πως το αντιμετωπίζουμε;

Κάποιες από τις αιτίες είναι η έλλειψη υγρασίας, τα λάθος προϊόντα, η λάθος μεταχείριση των μαλλιών στο λούσιμο, η περιποίηση τους μετά και φυσικά ο τρόπος που τα στεγνώνουμε.(δείτε το σχετικό άρθρο ξανά, για να σας θυμίσω κάτι που μπορεί να έχετε ξεχάσει) https://www.citystatus.gr/moda-omorfia/doste-aksia-sto-loysimo

Τα μαλλιά μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και από την φύση τους είναι υδρόφιλα, δηλαδή αγαπάνε το νερό, άρα και αυτά διψούν και προσπαθούν όπου το βρουν να το πάρουν. Αλήθεια, εμείς πόσο καιρό μπορούμε να μείνουμε χωρίς νερό; Φανταστείτε λοιπόν τα μαλλιά όταν δεν τους δίνουμε αυτό που θέλουν, ενυδάτωση δηλαδή, αντιδρούν, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να σπάνε.

Όλα τα μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση, γι' αυτό εδώ χρειαζόμαστε την συμβουλή του κομμωτή μας που θα μας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για να τα περιποιηθούμε.

Επιγραμματικά θα σας πω ότι χρειαζόμαστε σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα τα οποία να είναι πολύ ενυδατικά ώστε να πάρουν τα μαλλιά την υγρασία που χρειάζονται καθώς και για λείανση της τρίχας. Ένα πολύ ενυδατικό leave-in προϊόν σε μορφή κρέμας για να κρατήσει τα οφέλη των προηγούμενων προϊόντων και να τα τιθασέψει, όπως και ένα έλαιο. Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιείτε αφρό, γιατί ο αφρός περιέχει οινόπνευμα και τα αφυδατώνει. Προτιμήστε μια κρέμα για μπούκλες. Καλό θα είναι να τα αφήνετε να στεγνώνουν μόνα τους αλλά καταλαβαίνω ότι τον χειμώνα δεν είναι εύκολο. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούμε φυσούνα ,αφού έχουμε διαμορφώσει τις μπούκλες πριν. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τα χέρια στις άκρες παρά μόνο απαλά στις ρίζες για λίγο όγκο που μπορεί να θέλουμε. Τοποθετούμε τα μαλλιά στην φυσούνα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Αποφεύγουμε τα θερμικά εργαλεία γιατί μόνο κακό μπορούν να τους κάνουν και φυσικά πάντα με την χρήση κάποιου θερμοπροστατευτικού προϊόντος. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό: πολλές γυναίκες όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας με οποιοδήποτε εργαλείο εάν βγείτε έξω και δείτε τα μαλλιά σας ότι φριζάρουν όταν επιστρέφεται στο σπίτι τα ξαναπερνάτε από πάνω. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται ποτέ.

Περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας με σωστά προϊόντα και χωρίς να τα κακομεταχειρίζεστε. Αγαπήστε τα λίγο περισσότερο και πολύ γρήγορα θα τα δείτε να μεταμορφώνονται!!!