Όμορφες μπούκλες

Όμορφες μπούκλες

Τα τελευταία χρόνια τα σγουρά μαλλιά είναι τάση. Η περμανάντ και η φόρμα επέστρεψαν πλέον δυναμικά. Όσοι και όσες έχουμε σγουρά μαλλιά είμαστε έτσι και αλλιώς τυχεροί, γιατί τα σγουρά μαλλιά είναι σπάνια λιπαρά, άρα δεν χρειάζονται καθημερινό λούσιμο  και είναι πάντα περιποιημένα.

Έχοντας και ο ίδιος σγουρά μαλλιά (που τα λατρεύω), θα σας πω σήμερα ορισμένα tips για το πως μπορείτε να τα περιποιηθείτε και να έχετε όμορφες γυαλιστερές μπούκλες.

Όπως όλα τα μαλλιά έτσι και τα σγουρά χρειάζονται ενυδάτωση. Σας θυμίζω ότι τα αφυδατωμένα μαλλιά φριζάρουν, δεν έχουν ελαστικότητα, ζωντάνια και λάμψη.

Συζητάμε με τον κομμωτή μας για τις ανάγκες μας και επιλέγουμε τα κατάλληλα επαγγελματικά προϊόντα για την περιποίηση και το styling  που μας προτείνει.

  • Λούζουμε τα μαλλιά μας με τα ενυδατικά προϊόντα ( διαβάστε το άρθρο ‘’ Δώστε αξία στο λούσιμο'', πολύ σημαντικό!!)  https://www.citystatus.gr/moda-omorfia/doste-aksia-sto-loysimo . Τα τυλίγουμε με μια πετσέτα, όχι για πολύ. Λίγα λεπτά αρκούν γιατί τα μαλλιά όσο είναι τυλιγμένα στην πετσέτα διαμορφώνονται. Αν στεγνώσουν ‘’στραβά’’ δεν είναι εύκολο να τα στρώσεις. Χρησιμοποιούμε ένα ενυδατικό προϊόν που θα μας βοηθήσει να τα ξεμπερδέψουμε προσεχτικά.
  • Τοποθετούμε το κατάλληλο προϊόν styling  στα χέρια μας και το τοποθετούμε τμηματικά στα μαλλιά διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τις μπούκλες. Σημαντικό είναι να βάλετε και στις φύτρες μπροστά που συνήθως φριζάρουν και μας εκνευρίζουν.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

  • Ενυδατικό mousse για μπούκλες, ότι καλύτερο για πυκνά σγουρά μαλλιά ή για ένα έντονο γυαλιστερό wet αποτέλεσμα.
  • Ένα gel  για μπούκλες με ματ η γυαλιστερό αποτέλεσμα.
  • Cream για διαμόρφωση ελαστικής μπούκλας με ματ αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο προϊόν ενδείκνυται για λεπτά σγουρά μαλλιά.
  • Αν επιθυμείτε ένα beach wave look, υπάρχουν ειδικά προϊόντα με αλάτι που δίνουν ένα υπέροχο ματ αποτέλεσμα.

Τώρα στην περίπτωση που θέλουμε να τα στεγνώσουμε, χρησιμοποιούμε το μπιστολάκι με την φυσούνα στη χαμηλή σκάλα, αλλά στη δυνατή θερμοκρασία. Δεν βάζουμε ποτέ τα μαλλιά μέσα στη φυσούνα τρίβοντας την στο κεφάλι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φριζάρουν. Κρατάμε απαλά τα μαλλιά και με την φυσούνα απλά στεγνώνουμε χωρίς να την ακουμπάμε επάνω τους. Να γνωρίζετε ότι πρέπει να έχετε υπομονή και να στεγνώνουν στη χαμηλή σκάλα, για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Μόλις στεγνώσουν τοποθετήστε απαλά τα δάχτυλα σας στις ρίζες αν θέλετε να δώσετε λίγο περισσότερο όγκο. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λακ στα σγουρά μαλλιά βάζουμε υγρή λακ και διαμορφώνουμε τις μπούκλες μας.

Την άλλη μέρα που τα μαλλιά από τον ύπνο μπορεί να έχουν φριζάρει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σπρέι φρεσκαρίσματος για μπούκλες ή κάποιο έλαιο για λάμψη και ενυδάτωση.

Κάτι πολύ σημαντικό, τα σγουρά μαλλιά μας μετα το styling  δεν τα χτενίζουμε ποτέ μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Και όπως έχει πει ένας διάσημος Γερμανός κομμωτής τα σγουρά μαλλιά ‘μιλάνε’…ακούστε τα και αγαπήστε τα!!!!