Επέτρεψε στα μαλλιά σου να μακραίνουν

Επέτρεψε στα μαλλιά σου να μακραίνουν

Πάρα πολλές γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν μακριά, όμορφα μαλλιά αλλά πιστεύουν ότι τα μαλλιά τους δεν μακραίνουν.

Τα μαλλιά μακραίνουν και αυτό φαίνεται από τις ρίζες, ειδικά στα βαμμένα. Απλά η κακή μεταχείριση κάνει τις άκρες να σπάνε και να μην φαίνεται το μήκος που παίρνουν.

Ας δούμε μαζί τις αιτίες και τι πρέπει να αποφύγουμε για να δούμε τα μαλλιά μας να μακραίνουν.

Θα σας θυμίσω κάποια πράγματα και από προηγούμενα άρθρα, που είναι πολύ απαραίτητα να τα ξαναπούμε και θα σας πρότεινα να τους  ρίξετε μια δεύτερη ματιά.

Η ισορροπημένη διατροφή και το νερό είναι πάρα πολύ σημαντικά και αντικατοπτρίζονται και στα μαλλιά μας. Κάνοντας μια μη ισορροπημένη διατροφή, τα μαλλιά μας θα είναι θαμπά και εύθραυστα. Μια αυστηρή δίαιτα, η έλλειψη σιδήρου η κάποιο άλλη ορμονολογική αιτία είναι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα μαλλιά μας και να προκαλέσουν ακόμα και τριχόπτωση.

Ο σωστός τρόπος λουσίματος, το πως σκουπίζουμε τα μαλλιά μας και πως τα ξεμπερδεύουμε είναι πραγματικά μια αιτία για να μην μακραίνουν τα μαλλιά μας. Εδώ θα σταθώ και θα σας παρακαλέσω να ανατρέξετε στο άρθρο βίντεο δώστε αξία στο λούσιμο https://www.citystatus.gr/moda-omorfia/doste-aksia-sto-loysimo.  Οι πληροφορίες που θα πάρετε είναι πολύ χρήσιμες.

Τα θερμικά εργαλεία styling .Οι ανάγκες των γυναικών αλλάζουν και τα τελευταία χρόνια το styling έχει μπει για τα καλά στη ζωή τους, μιας και καθημερινά χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερο τα θερμικά εργαλεία. Την τελευταία δεκαετία τα κρούσματα των κατεστραμμένων μαλλιών είναι συνεχώς αυξανόμενα και αυτό οφείλετε στα φτηνά θερμικά εργαλεία και στην καθημερινή τους κακή χρήση στο σπίτι, αφαιρώντας την υγρασία  τους με αποτέλεσμα να σπάνε και να γεμίζουν ψαλίδα. Υπάρχουν επαγγελματικά εργαλεία που σέβονται τα μαλλιά, δεν δουλεύουν πάνω από τους 185 βαθμούς, είναι πολύ μελετημένα, με αισθητήρες που αναγνωρίζουν που υπάρχει φθορά στην τρίχα και χαμηλώνουν μόνα τους την θερμοκρασία. Παρόλα αυτά αποφεύγουμε την καθημερινή τους χρήση και χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα για το θερμικό styling.

Άλλος ένας λόγος που σπάνε τα μαλλιά είναι οι αλογοουρές και τα λαστιχάκια που χρησιμοποιείτε, ο τρόπος ζωής, η δουλειά (πολλές φορές το απαιτούν). Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν σφίγγουμε ποτέ την αλογοουρά και το λαστιχάκι. Πολλές φορές θα παρατηρήσετε πολύ συγκεκριμένα σημεία που σπάνε τα μαλλιά. Ένα είναι στην κορυφή που τα σφίγγετε πολύ, στον αυχένα όταν τα πιάνεται χαμηλά και στους κροτάφους από το τράβηγμα. Σας θυμίζω ότι στο περίγραμμα τα μαλλιά μας είναι πιο λεπτά και πιο ευαίσθητα.

Η επόμενη αιτία που δεν μακραίνουν τα μαλλιά είναι οι τεχνικές εργασίες. Μιλάω για τις  βαφές κακής ποιότητας, το κακό πέρασμα  και  φυσικά η χρήση που κάνουν πολλές γυναίκες μόνες τους στο σπίτι, έχοντας ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να αφυδατώνονται και να σπάνε εύκολα. Γι’ αυτό σας συνιστώ να επιλέγετε σαλόνια με επώνυμα προϊόντα  ομορφιάς για να περιποιηθούν τα μαλλιά σας. Τέτοιες εργασίες πρέπει να γίνονται μόνο από  επαγγελματίες και όχι στο σπίτι μόνες σας ή από κάποιον μη επαγγελματία. Γιατί πολλές φορές τα αποτελέσματα είναι ολέθρια.

Επίσης τα μαλλιά πρέπει να κουρεύονται ανά τακτά διαστήματα και να μην βρίσκετε διάφορες  δικαιολογίες για να τα αποφεύγετε, όπως ‘‘άσε να περάσουν ότι είναι να περάσουν το καλοκαίρι και θα τα κόψω μετά τις διακοπές ‘‘, ‘’έχω κάτι σημαντικό και θέλω να κάνω ένα καλό χτένισμα’’ και διάφορα άλλα. Δώστε στα μαλλιά σας ‘‘αέρα’’, κίνηση, ανανεώστε τις άκρες  και δείτε τα να μακραίνουν!!!

Τέλος θα σας πω ότι σήμερα υπάρχουν στα care bar των κομμωτηρίων προϊόντα μοριακής τεχνολογίας που δυναμώνουν εσωτερικά την τρίχα και είναι κατά των σπασιμάτων, όπως και προϊόντα τεχνολογίας, plex που δυναμώνουν τους δεσμούς της τρίχας. Για πιο δυνατά μαλλιά μην ξεχνάτε να τα περιποιείστε και να τα ενυδατώνετε πολύ συχνά στο κομμωτήριο με τις εξατομικευμένες θεραπείες που παρέχει το σαλόνι ομορφιάς που εμπιστεύεστε και στη συνέχεια στο σπίτι με τα σωστά επαγγελματικά προϊόντα που σας προτείνει ο κομμωτής σας και απολαύστε …..ΟΜΟΡΦΑ,ΥΓΕΙΗ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ!!!