Τούρτα με ροδάκινα

Τούρτα με ροδάκινα

Το ροδάκινο  είναι μικρό φρούτο με μαλακή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα. Πιστεύεται ότι προέρχονταν από την Κίνα και χρονολογείται πάνω από 8.000 πριν.
Το ροδάκινο ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα δαμάσκηνα, βερίκοκα, κεράσια και αμύγδαλα. Αποκαλείται αλλιώς και πέτρινο φρούτο, επειδή η σάρκα του περιβάλλει ένα κέλυφος που στεγάζει έναν βρώσιμο σπόρο.

Μπορούν να καταναλωθούν ωμά και μόνα τους ή να επεξεργαστούν σε διάφορες άλλες μορφές, όπως για παράδειγμα, μαρμελάδες, λικέρ, συσκευασμένους χυμούς και πολλά ακόμη.
Επιπλέον, το ροδάκινο είναι θρεπτικό και μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη πέψη, λείο δέρμα και πολλά ακόμη.

Για την συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα σε κομπόστα. 

Θα χρειαστούμε:

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
900 γραμ. γάλα και ένα ποτήρι γάλα χωριστά
8 κουταλάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 αυγά
5-6 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 βανίλιες 
1 κουτί κομπόστα ροδάκινο

Εκτέλεση:

1️⃣Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρολίτσα το γάλα με το βούτυρο. 
2️⃣Σε ένα μπολ διαλύουμε την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου ρίχνοντας 1 ποτήρι γάλα. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα 
3️⃣Όταν μισοκρυώσει η κρέμα προσθέτουμε τα αγά και ανακατεύουμε. 
4️⃣Σε μία πιατέλα στρώνουμε τα πτι μπερ και ρίχνουμε την μισή κρέμα. Επαναλάμβάνουμε με νέα στρώση πτι μπερ και κρέμας. 
5️⃣Γαρνίρουμε με κομπόστα ροδάκινο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο. Όταν παγώσει και σταθεροποιηθεί, είναι έτοιμη για σερβίρισμα

Καλή σας επιτυχία !!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef  !!!!