Πίτες για σουβλάκια στο φούρνο

Πίτες για σουβλάκια στο φούρνο

Όλοι ξέρουμε τις πίτες που φτιάχνονται τα σουβλάκια.  Σήμερα θα τις φάμε χωρίς κρέας. Τρώγονται για πρωϊνό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό, μεταμεσονύκτιο …..  

Θα χρειαστούμε  

Πίτες για σουβλάκια (υπολογίστε 2 για κάθε άτομο) 

Πέστο (σάλτσα, πωλείται έτοιμη στα supermarkets ) 

Τομάτες (μισή μεγάλη τομάτα για κάθε πίτα) 

Φέτα 

Ρίγανη  

Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Παίρνετε τις πίτες (συνήθως ένα ταψί χωράει 4 ολόκληρες ή 4 και μία κομμένη στη μέση) και τις τοποθετείτε σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.  

Βάζετε από μία κουταλιά σούπας σάλτσα πέστο επάνω στην κάθε μια και την αλείφετε να καλυφθεί όλη.  

Κόβετε μία μεγάλη τομάτα στη μέση , την κόβετε κομματάκια και την ρίχνετε επάνω στην πίτα.  

Παίρνετε ένα κομμάτι φέτα, την τρίβετε με τα χέρια επάνω στην τομάτα.  

Βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Προσθέτετε τριμμένη ρίγανη και ξαναψήνετε για ακόμη 5 λεπτά (ο χρόνος ο τελικός ποικίλει ανάλογα με τον φούρνο – μην ξεραθούν). 

Μπορείτε να φτιάξετε και παραλλαγές. π.χ. αντί για πέστο να βάλετε κέτσαπ, τυρί του τοστ ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί να λιώνει στο φούρνο, και να προσθέσετε κομματάκια ζαμπόν ή γαλοπούλα, να ρίξετε και λίγα τοματίνια κομμένα σε κομματάκια ή πιπεριά.  

Έτοιμα τα πιτάκια.  

Καλή όρεξη 

Keep going and don’t shoot the chef!