Μακαρόνια με Σολομό, Φέτα και Ντοματίνια

Μακαρόνια με Σολομό, Φέτα και Ντοματίνια

Ο σολομός αποτελεί έναν διατροφικό θησαυρό για την υγεία μας. Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου, ενώ παράλληλα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπλέον, ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών όπως η D και η Β12, καθώς και μετάλλων όπως το σελήνιο. Η τακτική κατανάλωση σολομού μπορεί να συμβάλλει στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα, στη βελτίωση της διάθεσης και της μνήμης, καθώς και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Εμείς σήμερα θα μαγειρέψουμε σολομό με μακαρόνια, φέτα και ντοματίνια, μια γρήγορη, εύκολη και γεμάτη γεύση συνταγή!

Υλικά (για 2-3 μερίδες):

200-250 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
250 γρ. μακαρόνια της αρεσκείας σας (πένες, βίδες, λιγκουίνι κ.λπ.)
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός)
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1️⃣Ετοιμάζουμε τον σολομό: Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε μικρά κομμάτια περίπου 2-3 εκατοστών. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.

2️⃣Βράζουμε τα μακαρόνια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια (περίπου 1/2 φλιτζάνι) πριν τα σουρώσουμε.

3️⃣Σοτάρουμε τα αρωματικά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην καεί.

4️⃣Μαγειρεύουμε τον σολομό: Προσθέτουμε τα κομμάτια του σολομού στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροζ χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε, για να παραμείνουν ζουμερά.

5️⃣Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κρασί (προαιρετικά): Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κομμένα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Αν χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί, το προσθέτετε τώρα και αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

6️⃣Δημιουργούμε τη σάλτσα: Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν ελαφρώς. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ στεγνή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια.

7️⃣Ενσωματώνουμε τα μακαρόνια και τη φέτα: Ρίχνουμε τα σουρωμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν όλα τα υλικά και να ζεσταθεί η φέτα.

8️⃣Σερβίρουμε: Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και σερβίρουμε αμέσως. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο επιπλέον άνηθο αν θέλετε.

Καλή Επιτυχία!!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef!!!