French toast με γλυκιά σάλτσα και φρούτα του δάσους!

French toast με γλυκιά σάλτσα  και φρούτα του δάσους!

Κυριακή πρωί ή μια μέρα μετά από δύσκολη εβδομάδα, μια "κραιπάλη" κρίνεται ίσως απαραίτητη. Να κανακέψουμε λίγο τον εαυτό μας και τους δικούς μας ........Συζητήσεις για δίαιτα, θερμίδες και λοιπά δυσάρεστα, κομμένες....Η πρόταση είναι ...γκουρμεδιά!

Θα χρειαστούμε

8 φέτες  από τσουρέκι  χωρίς σοκολάτα.

3 αυγά

1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλα τριμμένη

200 ml γάλα πλήρες

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

1 πρέζα αλάτι

Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα.

Για το σερβίρισμα

Μισό κουτί περίπου ζαχαρούχο γάλα διαλυμένο με λίγο κρύο φρέσκο γάλα για να γίνει ρευστό και πιο ....light!!!!

1 πακέτο φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα ή φρέσκα) βατόμουρα, μύρτιλα, φράουλα, μούρα, σμέουρα κλπ.

Εκτέλεση

Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε τα αυγά, τα 200 ml γάλα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα , το αλάτι. Τοποθετούμε στις φέτες του τσουρεκιού στο μείγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου για να γίνουν αφράτες οι αυγοφέτες μας. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε με βούτυρο το τηγάνι και "τηγανίζουμε" τις αυγοφέτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε τα φρούτα του δάσους επάνω τους.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σερβιρίσματος. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το πλήρες γάλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα σερβιρίσματος και ......καλή όρεξη!!!!

Keep going and don't shoot the chef!