Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο τα βιβλία και η θεωρία

Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο τα βιβλία και η θεωρία

Πριν μερικές ημέρες είχα την χαρά και την τιμή, να μιλήσω με φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στα πλαίσια του μαθήματος της μακροοικονομικής θεωρίας. Μου δόθηκε αυτή η μοναδική ευκαιρία, μετά από σχετική πρόσκληση του φίλου μου και καθηγητή Νίκου Κανέλλου.

Θεωρώ πολύ σημαντικό, οι φοιτητές από πρωτοετείς ακόμα, να έρχονται σε επαφή με τα ενεργά στελέχη της αγοράς ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία να αντιλαμβάνονται καλύτερα τι είναι αυτό που ακολουθεί μετά τις σπουδές, για αυτό και θεωρώ αυτή την πρακτική που εφαρμόζει ο Νίκος Κανέλλος, εκτός από καινοτόμα και ιδιαίτερα κρίσιμη ως μια εναλλακτική εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι ερωτήσεις πολλές, οι προβληματισμοί κυρίως για την επόμενη ημέρα αρκετοί, αλλά και ο ενθουσιασμός περίσσευε στα χαμογελαστά πρόσωπα που έβλεπα στην οθόνη μου. 

Δεν θα σταθώ στις λεπτομέρειες της κουβέντας μας. Θα σταθώ στο οτι είπαμε πως θα τα ξαναπούμε κάποια στιγμή, αλλά και σε μια υπόσχεση που έδωσα. Να δώσω στα παιδιά την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί μας, την εμπειρία τους από άλλη μια καινοτόμα δραστηριότητα στην οποία συμμετείχαν με την παρότρυνση του καθηγητή τους. Τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαπραγμάτευσης 2021. Έτσι λοιπόν, στην στήλη Point of View θα βρείτε σήμερα δύο άρθρα τους, με τα οποία μας μιλούν για αυτή την εμπειρία τους. Διαβάστε τα εδώ κι εδώ!

Από εμάς, συγχαρητήρια στα παιδιά και στον καθηγητή τους για την όρεξη και την δημιουργικότητα τους!

Ακόμα ένα άρθρο, που θα βρείτε στην ίδια στήλη, αφορά την εμπειρία μιας πρωτοετούς φοιτήτριας σε συνθήκες Covid-19! Διαβάστε το κι αυτό κάνοντας κλικ εδώ!

Γιατί Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο τα βιβλία και η θεωρία, όπως ο καθηγητής δεν χρειάζεται πάντα να είναι εκείνος ο τύπος που απλά παραδίδει μάθημα κι εξετάζει. Η δημιουργικότητα και η καινοτομία δεν διδάσκονται. Υλοποιούνται. Και μέσα από την υλοποίηση, ενισχύεται η πρακτική και πιο ουσιαστική (κατά την δική μου γνώμη) διδασκαλία!