Ολοκληρώθηκε η δράση «Μέρες Υγείας και Πρόληψης» στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ολοκληρώθηκε  η δράση «Μέρες Υγείας και Πρόληψης» στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή, για 2η συνεχή χρονιά, η δράση «Μέρες Υγείας και Πρόληψης» στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Μέρες Υγείας και Πρόληψης» που διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας με τη συνεργασία φορέων υγείας, την εβδομάδα από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Πάνω από 500 συμπολίτες μας από το Μοσχάτο και τον Ταύρο συμμετείχαν σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και δράσεις που είχαν ως στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση για θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και έγιναν προγράμματα και προληπτικές εξετάσεις για:

  • Την πρόληψη της οστεοπόρωσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ».
  • Την πρόληψη πνευμονολογικών νοσημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
  • Την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
  • Την πρόληψη για τον HIV/AIDS & τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε συνεργασία με την Ε.Ε.Μ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS).
  • Την πρόληψη πτώσεων ηλικιωμένων σε συνεργασία με το Φυσικοθεραπευτήριο Σκουρλή Α. Πολυτίμη – Τσεκούρα Π. Παναγιώτα στον Ταύρο.
  • Τη Μυοσκελετική Υγεία σε συνεργασία με την εταιρία SCOLIOSIS-Τζατζαλιάρης Δ. και Τσιριγώτη Σ. ΟΕ στο Μοσχάτο.
  • Την πρόληψη μέσω Δωρεάν αιματολογικού ελέγχου σε συνεργασία με την εταιρία “LABZ A to Z medical solutions”
  • Την προαγωγή ψυχικής υγείας από το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου μας.

Παράλληλα υπήρξε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μοσχάτου στο οποίο πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την πρόληψη νευρολογικών παθήσεων, την πρόληψη και τη διαχείριση της ακράτειας, ορθοπεδικός έλεγχος, οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά και εφήβους.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων και διέδωσαν το μήνυμα της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την προστασία της υγεία μας και φυσικά τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας που είχε την ευθύνη για αυτή τη διοργάνωση. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας αλλά και η σημασία που πρέπει να δίνουμε όλοι μας σε θέματα πρόληψης που αφορούν την υγεία μας, μας ενθαρρύνει στη συνέχιση ανάλογων δράσεων στο μέλλον.»

Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου