Διατροφή μετά το καλοκαίρι

Διατροφή μετά το καλοκαίρι

 Ελπίζω να γυρίσαμε όλοι με γεμάτες μπαταρίες και ευχάριστες στιγμές !!!! Και αν κάποιοι από εμάς "ξέφυγαν" διατροφικά τι έγινε ; Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει ότι έχουμε καταφέρει αρκεί να βρούμε πάλι ρυθμούς !

Πως όμως μπορούμε να επιστρέψουμε στους παλιούς μας ρυθμούς με στόχο την διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους;

Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρουμε αρκεί να προσπαθήσουμε και να δώσουμε κίνητρα στον εαυτό μας. Τα μικρά και συχνά γεύματα στην διάρκεια μιας ημέρας αποτελούν τον σύμμαχο σε αυτήν μας την προσπάθεια. Η κατανάλωση πρωινού σε καθημερινή βάση είναι η αρχή ( φροντίστε να μην είναι κάποιο λιπαρό γεύμα π.χ τυρόπιτα ) για μια μέρα γεμάτη ενέργεια. Επιλέξτε γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών με δημητριακά ή φρυγανιές ολικής άλεσης με μέλι, δίνουν στον οργανισμό ενέργεια και πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Συνεχίστε με φρούτα της επιλογής σας ώστε να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε βιταμίνες.

Φροντίστε να έχετε ένα κυρίως γεύμα ημερησίως το οποίο να συνοδεύεται από φρεσκοκομμένη σαλάτα. Προσοχή στις μερίδες!!! Γεμιστέ το πιάτο σας ανάλογα με τις ενεργειακές σας απαιτήσεις και όχι όπως στις διακοπές σας . Η βραδινή σας επιλογή καλό θα ήταν να αποτελείται από ένα ελαφρύ γεύμα χαμηλό σε λιπαρά όπως σαλάτα με τυρί light και ψωμί, τοστ ή ντάκο. Αποφύγετε την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και τυποποιημένων προϊόντων διότι περιέχουν πολλές <<κενές>> θερμίδες. Φροντίστε επίσης να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας λαμβάνοντας επαρκής ποσότητα νερού.

Τέλος, εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό που επικρατεί μέχρι τώρα και βρείτε χρόνο για περπάτημα, ποδήλατο ή όποια άλλη φυσική δραστηριότητα προτιμάτε. Η άσκηση  συμβάλει στην μείωση αλλά και στην διατήρηση του σωματικού βάρους καθώς επίσης και μείωση του σωματικού λίπους.

Ξεκινήστε από ΣΗΜΕΡΑ !!!