8 αλλαγές για καλύτερο έλεγχο βάρους !!!

8 αλλαγές για καλύτερο έλεγχο βάρους !!!

Πόσο εύκολο είναι να διατηρούμε το σωματικό μας βάρος στα επιθυμητά επίπεδα;  Αν αλλάξουμε κάποια πράγματα μέσα στην καθημερινότητα μας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φανταζόμαστε !!!

Ξεκινήστε την μέρα με πρωινό : είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας αφού είναι το πρώτο γεύμα μετά από 8ωρή νηστεία  λόγω του βραδινού ύπνου. Φροντίστε να μην είναι λιπαρό γεύμα ( π.χ τυρόπιτα ) αλλά κάτι που θα  έχετε ετοιμάσει εσείς σπίτι.

  1. Μην μένετε νηστικοί πάνω από 3 με 4 ώρες. Πάρτε μαζί σας σνακ όπως φρούτα, μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί και καταναλώστε τα ενδιάμεσα από τα γεύματα.
  2. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε. Το νερό είναι πολύτιμο συστατικό του οργανισμού μας και θα πρέπει να καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε αυτό.
  3. Ασκηθείτε !!! Μπορεί να μην έχετε χρόνο ή χρήματα για γυμναστήριο, αλλά σίγουρα μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο σας για μικρές αποστάσεις και να περπατήσετε. Μπορείτε να   χρησιμοποιήσετε τις σκάλες σε δημόσιους χώρους ώστε να επιταχύνετε τις καύσεις σας.
  4. Περιορίστε τις μερίδες του κυρίους γεύματος που καταναλώνετε. Για να παρατηρήσατε αύξηση βάρους σίγουρα είχατε υπερβεί τις ποσότητες που χρειάζεστε.
  5. Προσέξτε την ποσότητα ελαιόλαδου που χρησιμοποιείτε κατά το μαγείρεμα. 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο αποδίδει 100 θερμίδες
  6. Περιορίστε τα γλυκά : 1 γλυκό την εβδομάδα είναι αρκετό είτε θέλουμε να χάσουμε είτε να διατηρήσουμε το βάρος μας
  7. Προσοχή στο αλκοόλ!!! Δεν είναι ανάγκη να αποφύγετε μια έξοδο με φίλους, αρκεί να πιείτε μπύρα ή κρασί που έχουν μικρότερη περιεκτικότητα αλκοόλ σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.

Θέστε στόχο και προσπαθήστε να αλλάξετε όσα περισσότερα μπορείτε στις διατροφικές σας συνήθειες . Θα ανταμειφθείτε για αυτό όταν διαπιστώσετε πως είστε γεμάτοι ενέργεια και έχοντας ένα υγιές σωματικό βάρος!!!