Συνέντευξη με τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, Γιώργο Δαμηλάκο

Συνέντευξη με τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, Γιώργο Δαμηλάκο

Η αποψινή συνέντευξη είναι με έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει την ζωή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις από το 1990. Ειδικός γραμματέας του δημάρχου Αμαρουσίου για 2 χρόνια, γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου για 14 χρόνια ενώ από το 2006 και μέχρι σήμερα εκλέγεται ανελλιπώς δημοτικός σύμβουλος κι έχει διατελέσει αντιδήμαρχος, τόσο στον πρώην δήμο Ταύρου, όσο και στον ενιαίο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Από τον Απρίλιο του 2020, είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. 

Κύριε Δαμηλάκο, καλωσορίσατε και σας ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μας παραχωρήσετε αυτή την συνέντευξη και να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας.   

Κι εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στο νέο διαδικτυακό ιστότοπο που δημιουργήσατε. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει στον πλουραλισμό και την ενημέρωση των συμπολιτών μας, με ποικίλης ύλης θέματα, πέραν των τοπικών αυτοδιοικητικών. 

Να σας ευχηθώ λοιπόν κατ’ αρχήν υγεία και το εγχείρημα σας, να πετύχει πράγμα που το θεωρώ σίγουρο γνωρίζοντας τους εμπνευστές του εγχειρήματος.  

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω πως είναι υποχρέωση όσων ασχολούνται με τα κοινά, να εκφράζουν τις απόψεις τους δημόσια και ειδικότερα μέσω σοβαρών διαδικτυακών ιστοτόπων.    

Κύριε Δαμηλάκο, όπως αναφέρουμε και στην εισαγωγή έχετε μια αρκετά μεγάλη πορεία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τι έχετε κρατήσει από αυτή την πορεία σας ως χρήσιμο και τι έχετε αφήσει πίσω ως περιττό; 

Όταν ασχολείσαι με την αυτοδιοίκηση και τα κοινά ενός τόπου, μιας Πόλης, τίποτα δεν είναι περιττό. Τα πάντα, η κάθε ημέρα έχει την δική της μοναδικότητα, την δική της αξία. 

Σίγουρα υπήρξαν ημέρες που στον προσωπικό απολογισμό, θες να τις αφήσεις πίσω, να μην τις θυμάσαι, πλην όμως ακόμα και αυτές έχουν την δική τους μοναδικότητα. 

Όταν έρθει η ώρα να αποσυρθώ από την ενεργή ενασχόληση με τα κοινά, τότε θα κάνω τον τελικό απολογισμό. Θεωρώ ότι παρά τα 30 χρόνια ενασχόλησης στην αυτοδιοίκηση, έχω ακόμα να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο εφόσον αυτό συνεχίσει να με εμπιστεύεται.   

Από το 1990 μέχρι σήμερα, δήμαρχοι σας έχουν εμπιστευθεί νευραλγικές θέσεις. Για εσάς, ποια από όλες τις θέσεις αποτέλεσε την μεγαλύτερη πρόκληση και ποιος είναι ο απολογισμός τελικά;  

Με το χέρι στην καρδιά και με πλήρη ειλικρίνεια, η διετία 2007-2009, στον πρώην Δήμο Ταύρου, ήταν ορόσημο και πρόκληση.  

Ως Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες των Οικονομικών, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Πολεοδομίας και των Διοικητικών Υπηρεσιών, πραγματικά ήταν πρόκληση.  

Όπως εισαγωγικά αναφέρατε τα πρώτα 16 χρόνια της εμπλοκής μου στην αυτοδιοίκηση, οι θέσεις που είχα αναλάβει σε έναν μεγάλο Δήμο είχαν υπευθυνότητα. Η τελική όμως απόφαση δεν ήταν δική μου, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ριζοσπαστικές για την εποχή αποφάσεις, έκαναν τον Δήμο Αμαρουσίου πρωτοπόρο στην αυτοδιοίκηση Πανελλαδικά.  

Ως αιρετός πλέον το 2007 και κατόπιν της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων που προανέφερα ως Αντιδήμαρχος, στην Πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και που αγαπώ, ήταν «στοίχημα» που πάση θυσία έπρεπε να κερδηθεί. 

Θεωρώ τηρουμένων των αναλογιών πως πήγε πολύ καλά. Ο Ταύρος έκανε για εκείνη την εποχή, μια μεγάλη στροφή σε όλα τα επίπεδα, μαζί με μια πολύ δυνατή ομάδα συναδέλφων αξιολογότατων, καταφέραμε να αντιστρέψουμε με γενναίες αποφάσεις την φυσιογνωμία του σε έναν σύγχρονο Δήμο με δομές, υπηρεσίες και ενέργειες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.  Δυστυχώς ελέω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τον οραματικό εκείνο σχεδιασμό που είχαμε θέσει.  

Το 2010 είχε προαναγγελθεί η κάθοδος σας ως υποψήφιος δήμαρχος στον ενιαίο δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, ωστόσο τελικά συνταχθήκατε στο πλευρό του σημερινού δημάρχου, του κυρίου Ευθυμίου. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση; 

Αυτή η ερώτηση σας, ίσως θα ήταν αντικείμενο μιας ολόκληρης κουβέντας με μοναδικό θέμα τα τεκταινόμενα εκείνης της περιόδου.  

Ήταν μια περίεργη περίοδος για τα αυτοδιοικητικά. Έντονο παρασκήνιο, περίεργες πολιτικές αυτοδιοικητικές συνεργασίες, ένταση και επιβολή μιας συνένωσης με έναν γειτονικό Δήμο χωρίς σημεία αναφοράς και δίχως επαφές.  

Η απόφαση μου να συμμετέχω σε έναν συνδυασμό, σε μια Δημοτική Παράταξη που δημιουργήθηκε από το μηδέν λόγω της συνένωσης και παρά το γεγονός ότι στο Μοσχάτο ήταν προαποφασισμένο, αρκετό καιρό πριν τις υποτιθέμενες διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων Δημάρχων, ήταν προϊόν ώριμης σκέψης και συνειδητής επιλογής και είχε ως γνώμονα την δική μου φιλοσοφία περί διοίκησης ενός Δήμου, και της από κοινού προσπάθειας με τον Δήμαρχο για την δημιουργία μιας παράταξης που θα αναλάβει την διοίκηση του νέου Δήμου την δύσκολη εκείνη αρχική εποχή της συνένωσης. 

Για δύο θητείες, βρεθήκατε στο προσκήνιο της διοίκησης του Ανδρέα Ευθυμίου. Το ίδιο και κατά την εκλογική αναμέτρηση του 2019 που οδήγησε τον νυν δήμαρχο στην τρίτη συνεχόμενη θητεία του. Ωστόσο το 2020 ανακοινώσατε την ανεξαρτητοποίηση σας. Τι άλλαξε από το 2019 έως το 2020; 

Η απάντηση στο ερώτημα σας, έχει ειπωθεί από τον Απρίλιο του 2020 μέσα από την επιστολή ανεξαρτητοποίησης μου. Θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να δώσω απάντηση στο ερώτημα σας, το οποίο είναι εύλογο. 

Μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, για αρκετό χρονικό διάστημα, παρατηρούσα μια υφέρπουσα αλαζονική συμπεριφορά και σωρεία παλαιομοδίτικων τακτικισμών, όχι μόνο από τον κ. Δήμαρχο, αλλά και από το πολύ κοντινό του περιβάλλον.  

Ειδικά μετά από μια προσωπική κουβέντα εφ όλης της ύλης με τον κ. Δήμαρχο, του δήλωσα ότι δεν επιθυμώ να πάρω κάποια θέση ευθύνης στην νέα θητεία που πλησίαζε.  

Του δήλωσα ότι θέλω να παραμείνω Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης, την οποία μαζί και με κάποιους ακόμα συναδέλφους είχαμε συν ιδρύσει το 2010. 

Είναι αλήθεια ότι δεν έγινε κάποια προσπάθεια από την πλευρά του να μεταπειστώ για αυτή μου την απόφαση, η οποία ήταν φυσικά ειλημμένη από την πλευρά μου και δεν υπήρχε περίπτωση να μεταπειστώ. Το αναφέρω κάπως δηκτικά ίσως για πρώτη φορά γιατί πιστεύω ότι  είχε ξεκινήσει η διαδικασία για ένα «Βελούδινο» με κοινή συναίνεση, πολιτικό διαζύγιο. Και ήταν θέμα χρόνου να επέλθει και η οριστική ρήξη.  

Με την έναρξη της νέας θητείας, θεωρώ ότι η κατάσταση χειροτέρεψε. Τα παρωχημένα επικοινωνιακά τρικ με μοναδικό σκοπό την κάλυψη της αναβλητικότητας, της αναποτελεσματικότητας και της διαχειριστικής αντίληψης σε σοβαρά θέματα που προέκυψαν με την έναρξη της πανδημίας και με απαντήσεις μέσα από δελτία τύπου σε απόψεις μου, «κουνώντας μου το δάχτυλο», ήταν η σταγόνα να επέλθει η οριστική ρήξη. 

Πιστεύω δε, πως ήταν σχεδιασμένο από κάποιο παράλληλο με την διοίκηση του Δήμου κέντρο και υιοθετημένο από τον ίδιο τον Δήμαρχο. 

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν, να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου και να συνεχίσω το υπόλοιπο της θητείας ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, με ανελλιπή παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια υποβάλλοντας τις προτάσεις μου και θέτοντας τον εαυτό μου στην διακριτική ευχέρεια της διοίκησης του Δήμου καθότι, ήδη είχε ξεκινήσει το υγειονομικό πρόβλημα με την πανδημία.  

Προφανώς βέβαια, ή προσφορά για κάποιους κύκλους και το κριτήριο της προσφοράς, είναι πόσες φορές ανεβοκατεβαίνεις στον τρίτο όροφο της οδού Κοραή (Δημαρχείο). 

Ποια είναι λοιπόν η επόμενη ημέρα; Πού βλέπετε τον εαυτό σας το 2023; Υποψήφιο δήμαρχο ίσως; 

Για την επόμενη ημέρα σε σχέση με τον πολιτικό-αυτοδιοικητικό χρόνο που υπολείπεται μέχρι τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, είναι αρκετός και υπάρχει μεγάλη διαδρομή. 

Όλα θα εξαρτηθούν από έναν κοινό οραματικό στόχο, που θα ενστερνιστούν και άλλοι συμπολίτες για την πορεία του Δήμου στην δύσκολη μετά πανδημίας εποχή. 

Το ποιος θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, είναι προϊόν συζήτησης, διαβούλευσης και επιλογής μεταξύ ίσων. 

Εάν μέσα από αυτή την διαδικασία επιλεγώ για να ηγηθώ μιας νέας Δημοτικής Παράταξης, φυσικά και θα αποδεχθώ αυτήν την τιμητική θέση, πάντα με γνώμονα ότι με έχουν επιλέξει ισότιμοι συμπολίτες μας μέσα από διαδικασίες με διαφάνεια και Δημοκρατικό τρόπο.     

Αρκετά συχνά, μιλάτε για την οικογένεια σας. Τους δύο γιούς σας, την σύζυγο σας. Ζητάτε την γνώμη τους πριν πάρετε μια μεγάλη απόφαση; 

Είμαστε πολύ δεμένοι ως οικογένεια. Φυσικά η γνώμη τους βαραίνει στην όποια  απόφαση μου. 

Θεωρώ πως σε μια δομημένη οικογένεια και ιδιαίτερα όταν τα παιδιά είναι πετυχημένοι επαγγελματίες επιστήμονες αυτοδημιούργητοι, είναι υποχρέωση των γονιών να λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις απόψεις τους, είναι μια αμφίδρομη σχέση με σεβασμό στην προσωπική άποψη.  

Πάντα λαμβάνω υπ’ όψιν μου την γνώμη τους, ειλικρινά μόνο κέρδος έχω από όλη αυτή την ενδοοικογενειακή διεργασία παρότι και οι τρεις τους είναι οι πιο αυστηροί και ανιδιοτελείς κριτές μου.

Θα σας κάνουμε την ίδια ερώτηση που κάναμε και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων: Ποιες θεωρείτε πως είναι οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μια δημοτική αρχή μπορεί να παράξει έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα ευθύνης της? 

Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί μια μικρογραφία του κράτους και οι ευθύνες εκτείνονται πρακτικά σε όλους τους τομείς δράσης μιας κυβέρνησης, με εξαίρεση εκείνους της άμυνας, της δικαιοσύνης και των εξωτερικών υποθέσεων. 

Οι αλλαγές που καθημερινά συντελούνται, έχουν ως αποτέλεσμα παλαιά και γνωστά προβλήματα να τίθενται με διαφορετικό τρόπο. 

Παράλληλα νέα ζητήματα εγείρονται και νέες ανάγκες προκύπτουν, η διαμόρφωση μιας σύγχρονης προσέγγισης για τον σχεδιασμό της Πόλης που θα ενσωματώνει περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά, πολιτισμικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα είναι επιβεβλημένη.  

Η δημιουργία μιας αντίληψης περί Βιώσιμης Ανάπτυξης, που συναντά τις ανάγκες του παρόντος χωρίς όμως να υποθηκεύει την ικανότητα στις μελλοντικές γενιές να ανταπεξέλθουν στις δικές τους ανάγκες, θεωρώ πως πρέπει είναι θεμελιακός στόχος των διοικήσεων στους Δήμους.  

Οι τοπικές κοινωνίες αξιοποιώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν, πρέπει να επιδιώκουν και να πετυχαίνουν την πολύπλευρη ενδυνάμωση τους. 

Οι Δήμοι θα πρέπει να αποτελούν σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές οντότητες και να θεμελιώνουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πολιτών τους.  

Την περίοδο που ανεξαρτητοποιηθήκατε, μιλούσατε για την δημιουργία ενός φορέα. Μιλήστε μας για αυτή την σκέψη σας και πώς εξελίσσεται στην πράξη αυτό το εγχείρημα. 

Είναι μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια. Η πανδημία και τα προβλήματα που εδώ και ένα χρόνο βιώνουμε δυσχαιρένουν τις προσπάθειες που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος.  

Παρόλα αυτά αρκετοί συμπολίτες μας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν ενστερνιστεί την άποψη μου για την δημιουργία ενός φορέα προβληματισμού ο οποίος θα επεξεργάζεται προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος και μετά από διαλογική συζήτηση και επεξεργασία, θα προτείνει ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες ιδέες στην Διοίκηση του Δήμου.  

Θεωρώ, πως σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και οι προσπάθειες θα ενταθούν, έτσι ώστε να δημιουργηθεί αυτή η ριζοσπαστική ιδέα με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ και μακριά από προσωπικές στρατηγικές.    

Βλέπετε σημεία σύγκλισης μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τόσο μεταξύ τους όσο και με τις δικές σας θέσεις; Αν ναι, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογικές συνεργασίες βαδίζοντας προς το 2023; 

Οι υφιστάμενες Δημοτικές Παρατάξεις του Δ.Σ., αποτελούν θεσμικές εκλεγμένες πρόσφατα οντότητες, έχουν διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές αφετηρίες κατά την άποψη μου.  

Υπάρχουν σε επί μέρους ζητήματα συγκλίσεις, πλην όμως η κάθε μια από αυτές κρατούν την αυτόνομη δική τους πολιτική που ναι μεν, στον πυρήνα των ζητημάτων που προκύπτουν, τις βρίσκει να συμφωνούν κατ’ αρχήν. 

Φυσικά μεταξύ τους υπάρχουν θεμελιώδεις διαφωνίες και αυτό βέβαια είναι η μαγεία της Δημοκρατίας. Να μπορείς να συζητάς διαφωνώντας, στα πλαίσια ενός πολιτικού πολιτισμού που κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις για εκείνη την χρονική στιγμή και με αφορμή συγκεκριμένο ζήτημα.  

Όσον αφορά η σχέση τους με εμένα και ειδικά μετά την ανεξαρτητοποίηση μου, έχουμε βρει με τα 2/3 των παρατάξεων, έναν κώδικα επικοινωνίας, κυρίως στα επιμέρους ζητήματα όποτε προκύπτουν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η σύγκλιση απόψεων κατά την συγκεκριμένη στιγμή και για το συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να οδηγηθεί και σε πιθανή εκλογική συνεργασία μετά από 2 χρόνια.  

Οι όποιες εκλογικές συνεργασίες, είναι αποτέλεσμα συζητήσεων και συμφωνιών με ουσιαστικό περιεχόμενο στην βάση προγραμματικών δεσμεύσεων.   

Από όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη, ποια είναι τα τρία πιο σημαντικά και στα οποία κατά την γνώμη θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης? Με σειρά σημαντικότητας, όπως την αξιολογείτε. 

Η ερώτηση σας, εμπεριέχει δυο λέξεις κλειδιά. Εύστοχα θέτετε τον «σχεδιασμό» και την «υλοποίηση».  

Κατά την άποψη μου η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, τουλάχιστον στην Δημοτική Ενότητα Ταύρου, είναι θέμα επιτακτικής ανάγκης, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει προσεχθεί με επιμέλεια, αποτέλεσμα αυτής της  μη προτεραιότητας, είναι τα προβλήματα να διογκώνονται και να χρονίζουν, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις που δυσχεραίνουν την ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή. Η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού που είχε ξεκινήσει από το 2007 στον πρώην Δήμο Ταύρου έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, η μη ολοκλήρωση του επιβαρύνει και δυσχεραίνει την ανάπτυξη της Πόλης.  

Η αποκατάσταση των ζημιών του εμβληματικού χώρου των Σφαγείων, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς τον Ιούλιο του 2020, και η πλήρης αξιοποίηση του χώρου που αποτελεί το κυριότερο κατά την γνώμη μου συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου είναι άμεσης προτεραιότητας.  

Τέλος η ολοκλήρωση των έργων στον φαληρικό όρμο και η απόδοση του στην κοινωνία, όχι μόνο του Μοσχάτου και του Ταύρου, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία της Αττικής, είναι επιβεβλημένη και η όποια καθυστέρηση, επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου, ιδιαίτερα της Δημοτικής Ενότητας του Μοσχάτου.   

Ποιο θεωρείτε πως είναι το «στοίχημα» για το 2021, αναφορικά με την πόλη? 

Η Παγκόσμια υγειονομική κρίση και η πανδημία, δεν μπορεί να μην αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα, όχι μόνο για την Πόλη μας, αλλά για ολόκληρο τον Πλανήτη. Θεωρώ πως η στήριξη της κοινωνίας έτσι ώστε να μην μείνει κανείς «πίσω» και μόνος του, είναι στοίχημα όλων μας και δείγμα αλληλεγγύης και πολιτισμού.     

Σίγουρα στα επιμέρους θέματα, η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του εμβληματικού χώρου των Σφαγείων, θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για το 2021.  

Ποια είναι η θέση σας, αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση; 

Να σας πω. Αν επρόκειτο για μια μεταρρυθμιστική τομή όπως αυτή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, θα υπήρχε πεδίο δόξης λαμπρό για συζήτηση και διαβούλευση. Εν προκειμένω, θεωρώ πως τόσο ο νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι και ΙΙ, όσο και ο προς ψήφιση νέος εκλογικός νόμος, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την Αυτοδιοίκηση ούτε έχει κάποια ιδιαίτερη τομή. Είναι απλώς ένα εκλογικό εργαλείο το οποίο αναιρεί το προηγούμενο και αποσκοπεί στην επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής έναντι της απλής.  

Τομή για την Αυτοδιοίκηση και μεταρρύθμιση, ήταν ο ν. 3852 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), ο οποίος θα μπορούσε μετά από 10 χρόνια λειτουργίας του, να υποστεί ορισμένες τροποποιήσεις. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι ο νέος νόμος που πρόκειται να περάσει από την Βουλή, να αλλάξει ή να επιφέρει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές που θα βοηθήσουν την Αυτοδιοίκηση.   

Θέλουμε να δίνουμε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους μας, να κλείνουν εκείνοι με τον τρόπο που επιθυμούν την συζήτηση μας. Οπότε, πώς θέλετε να κλείσουμε αυτή την κουβέντα? 

Με τις εύστοχες ερωτήσεις σας, μου δώσατε την ευκαιρία να αναπτύξω τις απόψεις μου σε αρκετά θέματα.  

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δώσατε και να ευχηθώ να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια που ξεκινάτε για ενημέρωση με πλουραλισμό, προφανώς μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα θέματα γενικού περιεχομένου εκτός των Αυτοδιοικητικών.  

Να ευχηθώ σε όλους που θα μας διαβάσουν εδώ στο City Status και σε εσάς φυσικά, υγεία και γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, απαλλαγμένοι από την υγειονομική κρίση που μαστίζει την ανθρωπότητα.  

Και πάλι, σας Ευχαριστώ πολύ!!!!