Συνέντευξη με την Χρυσούλα Κοσμοπούλου, πρόεδρο του σωματείου «Νέοι Ορίζοντες»

Συνέντευξη με την Χρυσούλα Κοσμοπούλου, πρόεδρο του σωματείου «Νέοι Ορίζοντες»

Σήμερα έχω την τιμή να συνομιλώ με την κυρία Χρυσούλα Κοσμοπούλου,  της οποίας η ζωή είναι γεμάτη από εθελοντισμό, προσφορά, διδασκαλία. Μια γλυκύτατη κυρία που για πολλά χρόνια έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, η δημιουργός και η ψυχή του χορευτικού «Ομίλου Παραδοσιακών Χορών» του Πνευματικού Κέντρου, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου και που η ανάγκη της για εθελοντική προσφορά την οδήγησε στην δημιουργία του σωματείου «Νέοι Ορίζοντες»

Η κυρία Χρυσούλα Κοσμοπούλου, η πρόεδρος του σωματείου «Νέοι Ορίζοντες» μας συστήνει το σωματείο, τον σκοπό αλλά και τους στόχους του. 

«Το Σωματείο μας δημιουργήθηκε το 2019 από μία ομάδα ανθρώπων που χρόνια δραστηριοποιούνται στον εθελοντισμό και κύριος σκοπός μας είναι η αρωγή, οικονομική και ψυχολογική, παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες. Στους στόχους μας είναι και η Δημιουργία Τράπεζας Αίματος για τις ανάγκες των καρκινοπαθών. Είναι αρκετά δύσκολο θα έλεγα μιας και το έργο μας στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του, στις ευγενείς δωρεές ιδιωτών και στα έσοδα από εκδηλώσεις.

Με τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που έχουμε κάνει, έχουμε βοηθήσει κατά καιρούς και άλλους Συλλόγους παρομοίου σκοπού, όπως το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα", το σύλλογο στήριξης καρκινοπαθών "Πνοή Αγάπης", την Μονάδα  Ανακουφιστικής Φροντίδας "Γαλιλαία", Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων, Κοινωνικά Φαρμακεία κλπ. 

Με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος για δότες μυελού των οστών εκδώσαμε με τη βοήθεια χορηγών ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο " ΄Ένα δώρο για την Μελένια" το οποίο έγραψε και εικονογράφησε η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών κ. Λιάνα Δενεζάκη. Την Επιστημονική επιμέλεια ανάλαβε ο κ. Στέλιος Γραφάκος , Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδικής Αιματολογίας.

Το παραμύθι δίνει μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας στους μικρούς ασθενείς και στις οικογένειές τους και έγινε αμέσως αποδεκτό.
Παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ, στο πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, ενώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου παρουσιάστηκε σε διάφορες ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές σελίδες και διανέμεται δωρεάν σε νοσοκομεία, ιδρύματα και σχολεία».

Με αυτά τα λίγα λόγια η κυρία Χρυσούλα Κοσμοπούλου μας υπενθύμισε πως το να βαδίζεις  στο μονοπάτι της ανιδιοτέλειας, του αλτρουϊσμού , του εθελοντισμού και της χαράς να προσφέρεις ανακούφιση στον πόνο, την απόγνωση και την απελπισία, είναι ίσως το μοναδικό μονοπάτι ολοκλήρωσης της ανθρώπινης ψυχής. 

Εμείς , με σεβασμό και θαυμασμό για το έργο τους , ευχόμαστε ολόψυχα στην πρόεδρο του σωματείου «Νέοι Ορίζοντες» κυρία Χρυσούλα και στα υπόλοιπα μέλη του να συνεχίσουν την προσπάθεια που καταβάλουν με τον ίδιο ζήλο και κουράγιο , γιατί στην εποχή που ζούμε είναι απαραίτητο να υπάρχουν άνθρωποι που εθελοντικά προσφέρουν χωρίς υστεροβουλία. Και τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Πολλούς ανθρώπους!

Κλείνοντας θα χρησιμοποιήσω τα λόγια της κυρίας Χρυσούλας: 

‘’Ευχόμαστε και ελπίζουμε να τύχει και της δικής σας αποδοχής παιδικό παραμύθι με τίτλο ΄Ένα δώρο για την Μελένια"  και να συντελέσετε και εσείς στη διάδοση του μηνύματος για δότες μυελού των οστών''.

Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία Χρυσούλα !