Συνέντευξη με την θεραπεύτρια αρχαίου μασάζ Φαίδρα Κορμανού

Συνέντευξη με την θεραπεύτρια αρχαίου μασάζ Φαίδρα Κορμανού

Είναι ένα άτομο που  ήθελε να βοηθάει τους άλλους και παρά πολλές φορές έβαζε τις ανάγκες τους πάνω από τις δικές της. Όταν όμως ως μαμά έφτασε στα όρια της εξαντλητικής κόπωσης και κατάθλιψης αναζήτησε τρόπους ώστε να διοχετεύσει την αγάπη και τη φροντίδα της σωστά, βοηθώντας και άλλους με την ενέργεια της. Είναι η θεραπεύτρια αρχαίου μασάζ Φαίδρα Κορμανού κα θέλησε να μας μιλήσει για  το πως προέκυψε η ενασχόλησή της με το αντικείμενο αυτό. 

Aσχολείσαι με τη θεραπεία μέσω Αρχαίου θεραπευτικού μασάζ. Μίλησέ μας περισσότερο γι’ αυτό.

Το αρχικό θεραπευτικό μασάζ είναι μια τεχνική η οποία δημιουργήθηκε 2600 χρόνια πριν, από τον Dr. Jivaka Kumarbaccha, γιατρός και πολύ καλός φίλος του Βούδα. Είναι συνδυασμός κινήσεων, της αρχαίας γιόγκα, ( πριν από την hatha yoga) του dancing with the wind (που σήμερα ονομάζεται Tai chi) και ειδικών σημείων πίεσης. 
Το αρχαίο θεραπευτικό μασάζ λοιπόν το εφάρμοζαν σε όσους πιστούς ερχόντουσαν τότε να δούνε τον Βούδα και είχαν σωματικά και κινητικά προβλήματα. Τα αποτελέσματα τα του ήταν και είναι ιαματικά!
Την σημερινή εποχή, πολλοί φυσιοθεραπευτές ανά τον κόσμο έχουν εντάξει στις τεχνικές τους το αρχαίο μασάζ, επίσης τεχνικές του χρησιμοποιούν και πολύ ψυχίατροι για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να ανοιχθούν και να λύσουν σιγά σιγά θέματα που τους απασχολούν, ισορροπώντας ενεργειακά.
Είναι ένα ευεργετικό μασάζ για σωματικούς πόνους, στην μέση, στον αυχένα, για παγωμένο Όμο, στην σπονδυλική στήλη, αλλά και άλλα σοβαρά κινητικά προβλήματα. Επίσης πολύ πελάτες μπορεί να πάσχουν από χρόνια κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, προβλήματα με τον ύπνο και burn out. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!
Το μασάζ για εμένα είναι σαν την γλυπτική είναι φανταστικό το συναίσθημα να βλέπεις πως είναι το σώμα του θεραπευμένου την πρώτη ημέρα και πως την τρίτη ημέρα συνεχόμενων συνεδριών. Είναι πολύ συγκινητικό να σου λένε με ανακούφιση ότι ο πόνος τους πέρασε και ότι επιτέλους μπορούν και νιώθουν τα πόδια τους, για παράδειγμα.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με το αντικείμενο;

Στην ζωή μου πάντα ήθελα να βοηθάω τους άλλους και παρά πολλές φορές έβαζα τις ανάγκες τους πάνω από τις δικές μου. 
Το 2015 έγινα για πρώτη φορά μητέρα και το 2017 ήρθε στον κόσμο και το δεύτερο μας παιδί. Έδωσα και δίνω όλο μου τον εαυτό για να τα μεγαλώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης η αλήθεια είναι πως όταν γινόμαστε γονείς, δεν έχουμε ιδέα για το πως πρέπει να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και τι να προσέξουμε. Έτσι το 2019 , πέρα από την τεράστια ευθύνη αλλά και ανασφάλεια του αν είμαι σωστή μαμά, ένιωθα μια τεράστια εξάντληση, κόπωση και τελικά κατάθλιψη. 
Έτσι το 2020 βρέθηκα κοντά στον δάσκαλο μου, έκανε ένα μάθημα γονεϊκότητας και ήθελα να το παρακολουθήσω για να βρω τρόπους να προσφέρω στα παιδιά μου αυτό που χρειάζονται. Μετά από αυτό το μάθημα και για δυο συνεχόμενα χρόνια παρακολουθώ όλα τα μαθήματα. 
Πρώτα έμαθα πως να ισορροπώ, με ασκήσεις ενεργητικού διαλογισμού, την ενέργεια μου. 
Μετά έμαθα να φροντίζω το σώμα μου με της αρχαίες διατάσεις "ancient stretches" ( πολύ απλές ασκήσεις για το σώμα που μπορεί να κάνει ο κάθε ένας, ακόμα και πιο μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι ή εντελώς αγύμναστοι, όπως εγώ πριν λίγο καιρό) 
Συγχρόνως με όλα αυτά μάθαινα πώς να φροντίζω τους άλλους, τα παιδιά μου την οικογένεια μου, αλλά και πως να διοχετεύω την αγάπη μου με την θεραπεία στους άλλους και βοηθώντας ανθρώπους να βρουν κι εκείνοι τον δρόμο τους όπως εγώ! 
Το ταξίδι αυτό είναι πολύ μακρύ και όποιος γνωρίζει την χαρά του να δίνεις, μπορεί να το καταλάβει ότι δεν σταματάει ποτέ. 
Είμαι ευγνώμων που έχω γνωρίσει στην ζωή μου τον Δάσκαλο αυτό, που με τον πολύ όμορφο τρόπο διδασκαλίας του άνοιξε τους ορίζοντες μου και με έκανε να δω τον υπέροχο κόσμο μας με άλλα μάτια! Δεν σταματάω πότε να μαθαίνω! 

Η κατάθλιψη αποτελεί μια «μάστιγα» της εποχής μας. Πώς μπόρεσες να βγεις από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση; Τι θα συμβούλευες σε όσους πάσχουν από αυτή την πάθηση;

Μπόρεσα να βγω από την κατάθλιψη χάρι σε όλα αυτά που έμαθα και ακόμα μαθαίνω από τον Δάσκαλο μου.
Οι ρυθμοί ζωής που έχουμε τα τελευταία 200 περίπου χρόνια, είναι τελείως διαφορετικοί με αυτούς που είχαν ενδεχομένως οι προ παππούδες μας. 
Το άγχος το στρες το τρέξιμο, οι υποχρεώσεις, να τα προλάβουμε όλα, να είμαστε επιτυχημένοι και να έχουμε όλο και περισσότερα, μας κάνουν να ξεχνάμε κάποιες πολύ σοβαρές αξίες της ζωής. Τι σημασία έχει να τα έχουμε όλα αυτά αν δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι καλά; Τι σημασία έχει να έχω το καλύτερο αυτοκίνητο, αν δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ γιατί σκέφτομαι πως θα το ξεπληρώσω; Μήπως ζούμε τελικά γι' αυτό που θα πούνε οι άλλοι; Μήπως έχουμε βρεθεί σε έναν φαύλο κύκλο που εμείς έχουμε δημιουργήσει;
Αυτό που θα συμβούλευα με την ταπεινή σημερινή μου γνώση, είναι να ζούμε το σήμερα σαν να ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μας. Αυτό μας το λέει ο δάσκαλος, «Αν είναι σήμερα η τελευταία ημέρα της ζωής σου τι θα ήθελες να κάνεις;» . Όποτε πάω να χαθώ στον κυκεώνα των σημερινών "Θέλω" , προσπαθώ να το θυμάμαι και να αναρωτιέμαι, το χρειάζομαι πραγματικά, το έχω ανάγκη; 
Σας κάνω λοιπόν την ίδια ερώτηση: Αν σήμερα είναι η τελευταία μέρα της ζωής σας πως θα θέλατε να την περάσετε, τι θα θέλατε να κάνετε; 
Σκεφτείτε το, γράψτε το σε ένα χαρτί και αρχίστε να κάνετε όλα αυτά που έχετε αφήσει πίσω. Αγκαλιάστε τους αγαπημένους σας, αγκαλιάστε πρώτα από όλα τον εαυτό σας, πείτε Καλημέρα, χαμογελάστε στον εαυτό σου στον καθρέφτη! Μπορείτε να το κάνετε αληθινά;

Πότε αποφάσισες ότι επιθυμείς να γίνεις θεραπεύτρια;

Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στην αρχιτεκτονική, αλλά πως σας είπα, πάντα ήθελα να βοηθάω τους άλλους και πάντα έρχονται και ερχόντουσαν φίλοι αλλά πολλές φορές και σχεδόν άγνωστοι, σε άλλες δουλειές που έκανα και ζητούσαν την συμβολή μου για θέματα που πολλές φορές δεν είχα τις γνώσεις για το  πως να τους βοηθήσω. Το αποτέλεσμα ήταν στο τέλος να κλαίω κι εγώ μαζί τους για το πρόβλημα τους ή να χαίρομαι με την χαρά τους.
Παρακολουθώντας λοιπόν όλα τα μαθήματα του Δασκάλου μου και προσπαθώντας να βγω εγώ ή ίδια από την κατάθλιψη κατάλαβα πως σκοπός της ζωής μου είναι να θεραπεύω τους άλλους. 
Ο Δάσκαλος έχει γυρίσει όλον τον κόσμο και έχει σπουδάσει την ιατρική της ανατολής, έχει ζήσει με παραδοσιακές φίλες στη Σρι Λάνκα, στην Αυστραλία με τους Αβορίγινες και στον Καναδά με τους Red Indians. Η ιατρική της ανατολής και η Ayurveda είναι η επιστήμη της ζωής και πολλά στοιχεία της είχε πάρει ο Ιπποκράτης. Πολύ θεραπευτές τον καιρό εκείνο μετακινούνταν από την δύση στην ανατολή και αντάλλασσαν πληροφορίες. Γνώσεις πολύ απλές που σήμερα έχουμε ξεχάσει. 
Αποφάσισα λοιπόν να συνεχίσω να μαθαίνω, να είμαι κοντά στον Δάσκαλο μου και στην ομάδα του για να μπορέσουμε να θυμίσουμε στους ανθρώπους, αυτόν τον Ολιστικό τρόπο ίασης. Να θυμίσουμε στους ανθρώπους να αγαπάνε και να φροντίζουν τον εαυτό τους. 
Γιατί πώς περιμένουμε να μας αγαπήσουν οι άλλοι αν δεν αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας; 

 

Πως μπορείς να διαχειριστείς ισορροπημένα την καριέρα και την προσωπική σου ζωή;

Όπως κάθε μητέρα έτσι κι εγώ χρειάζεται να αφιερώνω χρόνο στον στον εαυτό μου, στα παιδιά μου, στον σύζυγό μου και στο έργο μου. Δεν είναι εύκολο να τα ισορροπήσει κανείς. Αλλά τίποτα στην ζωή δεν είναι από μόνο του εύκολο και αυτό είναι και το challenge να κάνουμε τα δύσκολα εύκολα. 
Θα σας φανεί ίσος αστείο γιατί όλο γι' αυτό μιλάω αλλά ο δάσκαλος μου με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό. Κι εκείνος, μητέρα δεν είναι αλλά είναι μητέρα όλων όσων βοηθάει και βλέπει πάρα πολλούς ασθενείς μέσα στην ημέρα, παράλληλα έχει τον κήπο του την οικογένεια του τα παιδιά του και τους μαθητές του ανά τον κόσμο που του στέλνουν ερωτήσεις και ζητάνε την συμβολή του για τους πελάτες τους. Η ημέρα έχει 24 ώρες τις 6 με 8 περίπου κοιμάται και της υπόλοιπες βοηθάει όλον αυτόν τον κόσμο. 
Ο τρόπος ζωής του μου έχει δώσει κι εμένα έμπνευση και δύναμη. Οι ασκήσεις του ενεργητικού διαλογισμού που μας διδάσκει μας βοηθάει να κάνουμε πολλά πράγματα σύγχρονος. Μπορούμε να κάνουμε διαλογισμό και να καθαρίζουμε, να μαγειρεύουμε, μπορεί να γίνεται ο «χαμός» γύρο μας και εμείς να είμαστε ήρεμοι. Αυτό με έχει βοηθήσει πολύ και σαν μητέρα, δεν πέφτω πλέον τόσο συχνά στον πανικό των παιδιών μου. Βλέπω την κατάσταση με ψυχραιμία και μπορώ να την αντιμετωπίσω με πιο πολύ σοφία. Μέσα στην ημέρα κάνω πάρα πολλά πράγματα και βάζω όλο και πιο πολλά τασκ στον εαυτό μου. 
Το σημαντικό είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά. Ξυπνάω πολύ νωρίς, 4:00' το πρωί έχω 3 γεμάτες ώρες για να φροντίσω τον εαυτό μου να κάνω τις ασκήσεις μου και την γυμναστική μου. Στις 7:00' τα παιδιά ξυπνάνε, ετοιμαζόμαστε πάμε σχολείο. Μετά ασχολούμαι με την εργασία μου, που την αγαπώ πάρα πολύ, δίνοντας αγάπη τους άλλους νιώθω ότι με περικλείει η αγάπη. Στις 16:00' πρέπει να είμαι έξω από το σχολείο να πάρω τα παιδιά. Από εκείνη την ώρα μέχρι να κοιμηθούν στις 20:00' είμαι μαζί τους. Με μια ωρίτσα διάλειμμα για τηλεόραση. Κοιμάμαι κάθε μέρα στις 21:00' μέσα σε λίγα λεπτά. Η μέρα μου είναι πολύ γεμάτη αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένη όταν έχω πολλά να κάνω, πάρα όταν έχω λίγα. Σίγουρα κάποιες φορές κάτι θα μένει πίσω, αλλά κι αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι, για να δώσεις προτεραιότητα μια άλλη φορά.

Εκτός από το μασάζ κάνεις και Ηχοθεραπεία με τα Singing Bowls. Μίλησέ μας περισσότερο για αυτά. 

Ναι τα Singing Bowls και η ηχοθεραπεία είναι κάτι που χρησιμοποιούμε παράλληλα με το μασάζ. Ανάλογα με την φύση του κάθε θεραπευμένου, κάνουμε τη συνεδρία πριν ή μετά το μασάζ ή και ξεχωριστά αν δεν υπάρχει πολύς χρόνος.
Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό. Επίσης το σώμα μας το διαπερνούν μεσημβρινοί αυτή η μεσημβρινοί είναι πάρα πολύ μικρές ίνες οι οποίες δεν φαίνονται ούτε στην ακτινογραφία. Ανάμεσα στους μεσημβρινούς εγκλωβίζονται διάφοροι ιστοί από ελεύθερες ρίζες, καρκινικά κύτταρα μέχρι συναισθήματα η μπλοκαρίσματα του ενεργειακού μας συστήματος. Τα Singing Bowls δημιουργούν δονήσεις αυτές οι δονήσεις μας βοηθάνε να απελευθερώσουμε κάθε τι αρνητικό πού βρίσκεται στο σώμα μας με αποτέλεσμα να μας βοηθούν να είμαστε καλύτερα στην υγεία μας και ισορροπημένοι ενεργειακά. 
Οι δονήσεις αυτές είναι σαν να μας διαπερνάει ηλεκτρονικό ρεύμα, αλλά με καλό τρόπο και να σκανάρει ουσιαστικά το σώμα μας, όπως δημιουργούνται οι ομόκεντροι κύκλοι μέσα στο νερό, θεραπεύοντας το.
Τα μπολ που χρησιμοποιούμε είναι από 9 μέταλλα μεταξύ των οποίων το χρυσό και το ασημί. Το χρυσό κάνει καλό στην καρδιά και το ασήμι στο κυκλοφοριακό μας σύστημα.
Πολύ ψυχοθεραπευτές και γιατροί σε μεγάλες κλινικές στην Ευρώπη και στον Καναδά, χρησιμοποιούν τα Singing Bowls για να βοηθήσουν τους ασθενείς τους και να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους. 
Στην Ελλάδα, είμαστε μόνο δυο προς το παρόν που γνωρίζουμε αυτόν ακριβώς τον τρόπο θεραπείας και ελπίζω σύντομα να γίνουμε περισσότεροι!
Οι τεχνικές με τις οποίες τα χτυπάμε, είναι πολύ συγκεκριμένες, είναι αρχαίες και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ίαση. Η γνώση αυτή έχει φτάσει σε μας από τους τους Σαμάνους στην Σρι Λάνκα.
Είναι κάτι που μας φέρνει χαρά, ευθυμία και θεραπεία.  Θεραπευτής και θεραπευμένος ευχαριστιούνται την κάθε συνεδρία με Singing Bowls!

Ποια είναι τα μαθήματα που οργανώνει ο Δάσκαλος και η ομάδα του; Πότε θα είναι στην Ελλάδα; 

Ο Δάσκαλος με την ομάδα του, διοργανώνει πολλά σεμινάρια, σε όλον τον κόσμο, στο Νεπάλ όπου είναι η έδρα του, αλλά και μέσω Zoom τα τελευταία τρία  χρόνια, λόγο του COVID. 
Στα πλάνα της ομάδας είναι μέσα στο 2022 ο δάσκαλος να μπορέσει να έρθει και να διδάξει για ένα διάστημα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Τα μαθήματα που διδάσκει έχουν να κάνουν πρώτα απ' όλα με τον άνθρωπο, την θεμελίωση μας ως αυτόνομες οντότητες, για να μάθουμε ή να θυμηθούμε πως να φροντίζουμε τον εαυτό μας, άρα να τον αγαπάμε πραγματικά. 
Με ασκήσεις ενεργητικού διαλογισμού και άλλες τεχνικές. Καλλιεργώντας το πνεύμα μας και το σώμα μας.
Μετά ή σύγχρονος έρχονται και τα μαθήματα για το πως να φροντίζουμε τους άλλους. Που μέσα από αυτό, με μαγικό τρόπο γινόμαστε κι εμείς καλλίτερα. Αν όμως κάποιος δεν θέλει να παρακολουθήσει την εκμάθηση της αρχαίας θεραπείας μπορεί απλά να κρατήσει τα εργαλεία αυτά για τον ίδιο του τον εαυτό.
Παράλληλα αλλά μαθήματα που διοργανώνουμε κατά καιρούς είναι για - την άνοια, - για το πώς να μετατρέψουμε τον φόβο μας σε αγάπη,  -εγκυμοσύνη και αρχαία μαιευτική, - θεραπεύοντας τις ρίζες μας και την σχέση μας με τους γονείς μας, - μαθήματα γενικότητας.
Αυτήν την περίοδο ο δάσκαλος διοργανώνει για τρίτη φορά ένα μεγάλο συνέδριο με την κεντρική κλινική του Βελγίου για την Παλλεατική φροντίδα. Πως να φροντίζουμε τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής τους λόγο κάποιας ανίατης ασθένειας.

2 με 8 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα!

Για ένα 7ήμερο Retreat στο πανέμορφο Ναύπλιο, στην παραλία του Δρέπανου. Το Retreat αυτό έχει να κάνει με την προσωπική μας αναδόμηση. 
Εκεί θα διδαχθούμε τις αρχαίες τεχνικές θεραπείας, πρώτα απ'όλα για τον ίδιο μας τον εαυτό. Θα μάθουμε πως λειτουργεί το ενεργειακό μας σύστημα που βρίσκεται πραγματικά η ψυχή μας και ποιόν ρόλο παίζουν τα chacras μας στην ενέργεια μας. 
Θα μας μιλήσει για την αρχαία θεραπεία και τις Σαμανικές τεχνικές ίασης και αιτίασης. Επίσης θα έχουμε την εισαγωγή στην ηχοθεραπεία με Singing Bowls από το Θιβέτ, μέσω των αρχαίων τεχνικών των Σαμάνων στην Σρι Λάνκα.
Πρώτα λοιπόν θα μάθουμε πως λειτουργούμε και πως να αυτό θεραπευόμαστε, από το στρες την ανασφάλεια την κατάθλιψη τον φόβο το Burn Out. 
Είναι απαραίτητο να μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας για να μάθουμε έπειτα να φροντίζουμε και τους γύρω μας αν το θέλουμε. 
Είναι λοιπόν ένα σεμινάριο που έχει να κάνει με την αυτοΐαση μας. Όποιος επιθυμεί παράλληλα μπορεί να παρακολουθήσει και το μάθημα του αρχαίου μασάζ.
Το κόστος του σεμιναρίου  κυμαίνεται σε πολύ καλά πλαίσια σε σχέση με τα δεδομένα της Ευρώπης. Έχει κάνει πολύ καλύτερη τιμή, γνωρίζοντας το οικονομικό επίπεδο των Ελλήνων. 
Το κόστος της διαμονής επίσης έχουμε φροντίσει να έχουμε τις καλύτερες τιμές.

 

Μίλησέ μας πιο συγκεκριμένα για το δάσκαλό σου. 

Ο δάσκαλος μου, αφού σας μιλάω συνέχεια γι' αυτόν, θα παραθέσω παρακάτω ένα μικρό βιογραφικό του, το μόνο που θα περιγράψω είναι η εμπειρία μου ως μαθήτρια του. 
Είμαι μαθήτρια του εδώ και δυο χρόνια, δεν τον έχω συναντήσει ακόμα από κοντά αλλά είναι σαν να είναι δίπλα μου. Έχει καταπληκτική μεταδοτικότητα και με τον τρόπο του, διδάσκει τους μαθητές του να είναι ανεξάρτητοι και να φωτίζουν μόνοι τους τον δρόμο προς την γνώση. Σας προτείνω μέσα από την καρδιά μου να παρακολουθήσετε οποίο μάθημα του μπορείτε, γιατί διδάσκει μέσα από την καρδιά του. Μπαίνει πάντα μέσα σε αυτό που απασχολεί ή δυσκολεύει τον κάθε μαθητή και είναι πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε μας ερώτηση. Είναι ένα πηγάδι γνώσεων, ας γίνουμε κι εμείς πηγάδια ερωτήσεων! 
Ο Δάσκαλος γεννήθηκε στη Γκόα από οικογένεια Πορτογάλων και Ινδών. Είχε μια ιδιαίτερη παιδική ηλικία, καθώς το ενδιαφέρον του να βοηθήσει τους συνανθρώπους του εμφανίστηκε σε μικρή ηλικία όταν ήρθε σε επαφή με το "Αρχαίο Ταϊλανδέζικο Μασάζ". Το χάρισμά του αυτό αναγνώρισε πολύ νωρίς ο πατέρας του, πράγμα που επέτρεψε στον Ραούλ να συνεχίσει την πορεία του στην «αρχαία θεραπεία» κάτω από τα φτερά διαφόρων πνευματικών δασκάλων στη Σρι Λάνκα, την Ινδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ταϊλάνδη.
Η εντατική και σε βάθος εκπαίδευση έχει μετατρέψει τον Ραούλ σε έναν πολύ ευαίσθητο θεραπευτή.  Εκτός από δάσκαλος του Αρχαίου μασάζ και θεραπευτής της ενέργειας, ο Ραούλ είναι επίσης θεραπευτής μέσω ηχητικών δονήσεων σε singing bowls και σαμανικό τύμπανο, διδάσκει αρχαία γιόγκα, παραδοσιακό τρόπο γεννήσεων, συμβουλευτική ζευγαριού και είναι ερευνητής της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Έχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία εργασίας με περιστατικά παραλύσεων, ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο, παιδιά με αυτισμό, παρηγορητική φροντίδα, άτομα σε ακραίο επίπεδο κατάθλιψης…
Και δεν σταματά ποτέ να μαθαίνει!
Ζει ακριβώς όπως διδάσκει. Η αποστολή του είναι να μεταφέρει τις γνώσεις του έτσι ώστε η αγάπη προς τον εαυτό να μεγαλώσει και οι άνθρωποι να βρουν περισσότερη ισορροπία στη ζωή. Η ενέργειά του και ο εγκάρδιος τρόπος ζωής του
είναι πηγή έμπνευσης.

Δεν μας έχεις αναφέρει όμως ακόμα το όνομα του δάσκαλου σου υπάρχει κάποιος λόγος γι'αυτό;

Ναι φυσικά. Ο δάσκαλος όπως σας έχω πει, έχει μαθητές και ασθενείς από όλον τον κόσμο. Είναι επίτιμο μέλος σε κλινικές της Ευρώπης και του Καναδά, όπου συνεργάζεται συμβουλευτικά, με γιατρούς και επιστήμονες, όταν η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει την λύση. Ψυχίατροι από όλον τον κόσμο έχουν εντάξει στις τεχνικές τους το αρχαίο μασάζ αλλά και την ηχοθεραπεία με τα Singing Bowls. Βοηθώντας έτσι τους ασθενείς τους να ξεκλειδώσουν ενεργειακά.
Φέτος αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για ένα σεμινάριο που έχει να κάνει με την προσωπική μας αναδόμηση και αυτό βελτίωση. Θα μας δώσει αρχαίες τεχνικές για το πως να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να μάθουμε να τον αγαπάμε πραγματικά. Στην συνέχεια θα μας διδάξει πώς να φροντίζουμε τους γύρω μας με αρχαία θεραπεία, ηχοθεραπεία και όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει και την διδασκαλία του αρχαίου μασάζ. 
Το σεμινάριο αυτό λοιπόν απευθύνεται σε ανθρώπους που θα έρθουν για το περιεχόμενο του, σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν πραγματικά με τον εαυτό τους και όχι για το όνομα του δάσκαλου. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν το έχουμε αποκαλύψει ακόμα.
Ο αριθμός των μαθητών θα είναι περιορισμένος για να έχει τον χρόνο ο Δάσκαλος να δουλέψει με τον κάθε ένα ξεχωριστά.
Αν είσαστε λοιπόν έτοιμοι να δουλέψετε με τον εαυτό σας. Να μάθετε για την ανατομία του ενεργειακού μας συστήματος, πώς λειτουργούν τα chakras μας, που ακριβώς βρίσκεται η ψυχή μας και άλλα πολλά. Τότε είναι το κατάλληλο σεμινάριο για εσάς.
Ο Δάσκαλος διδάσκει από 7 χρόνων και δεν σταματάει ποτέ να μαθαίνει. Είναι ένα πηγάδι γνώσεων, αδράξτε την ευκαιρία να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί, σωματικό, ψυχικό και ενεργειακό .

 

 

Υπάρχουν κάποιες απλές τεχνικές χαλάρωσης ή και εκτόνωσης που μπορείς να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;

Πρώτα απ' όλα και πιο σημαντικό είναι να βρεθούμε κοντά στην φύση, σε ένα δάσος σε μια παραλία, σε ένα πάρκο με δέντρα. Μην ψάχνετε κάτι πολύ περίπλοκο. Όλοι έχουμε ένα πάρκο στην γειτονιά μας ακόμα και ο Λυκαβηττός είναι τέλειος για εκτόνωση.
Το άλλο που σας έχω πει και πιο πάνω είναι ότι υπάρχουν ασκήσεις ενεργητικού διαλογισμού. Που μας βοηθάνε να μην σκεφτόμαστε τόσο πολύ. Κάνουμε τόσες χιλιάδες σκέψεις μέσα στην ημέρα μας, αλλά πόσες πράξεις κάνουμε; Προσπαθήστε να κάνετε περισσότερα και να σκέφτεστε λιγότερα. Ένα μικρό clue είναι να συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εισπνοή πάντα από την μύτη εκπνοή από το στόμα. Δεν είναι ανάγκη να σταματήσετε αυτό που κάνετε απλά παρακολουθήστε συγχρόνως πως ταξιδεύει ο αέρας μέσα στο σώμα σας. Μπορείτε να βρίσκεστε οπουδήποτε ακόμα και μέσα στο μετρό.
 

Πού θα σε βρούμε για να μας κάνεις θεραπεία;

Το καλό με αυτήν την τέχνη είναι ότι πάει παντού, όπου είμαι εγώ είναι και το μασάζ. Δεν χρειάζομαι πολλά ένα στρώμα και τα Singing Bowls. Ο πελάτης φοράει άνετα ρούχα από φυσικά υλικά.
Μπορώ να έρθω και στον χώρο σας αλλά έχω και έναν πολύ όμορφο χώρο στην Πλάκα. Δίπλα στην ρωμαϊκή αγορά. Απέναντι από το μουσείο μουσικών και λαϊκών οργάνων.
Φέτος το καλοκαίρι θα βρίσκομαι στο Ναύπλιο, σε ένα πολύ όμορφο camping, με δεντρό - σπίτια και τροχόσπιτα. Λέγεται Triton II 
Μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε ή και να μου στείλετε μήνυμα στο 6948597774 
Μπορείτε να μου μιλήσετε και στο Facebook φυσικά 
www.facebook.com/phaedra.kormanou

Αν μπορούσες να ταξιδέψεις στο χώρο και στο χρόνο, πού και πότε θα επιθυμούσες να πας και ποια άτομα να συναντήσεις;

Είμαι ευτυχισμένη στο εδώ και στο τώρα. Δεν θα ήθελα να γυρίσω την ζωή μου ούτε ένα λεπτό πίσω. Προσπαθώ να ζω για την κάθε μέρα μου και το κάθε λεπτό. Αυτό μας διδάσκει και ο δάσκαλος. Η κάθε μέρα μας είναι μια ζωή μας. Το πρωί είναι σαν να γεννιόμαστε και το βράδυ σαν να παθαίνουμε. 
Με το παρελθόν τα πάω καλά ξέρω ότι όσα έχω περάσει είναι εφόδια για εμένα για να είμαι σήμερα αυτή που είμαι και να μπορώ να βοηθάω τους ασθενείς μου. Γιατί πώς θα μπορούσα να βοηθήσω κάποιον με κατάθλιψη, αν δεν είχα περάσει εγώ από αυτήν την κατάσταση πρώτα; Τώρα ξέρω πολύ καλά πως νιώθει και μπορώ να του δώσω τα κατάλληλα κλειδιά για να μπορέσει, αν το θέλει, να βγει από αυτήν φάση. 
 

Διαθέτεις κάποια χόμπι; Αν ναι ποια είναι αυτά;

Δεν έχω κάποια χόμπι. Χόμπι μου είναι η χαρά μου στο να ζω να μαθαίνω να παίζω και να γελάω με τα παιδιά μου να είμαι δίπλα στους πελάτες μου και να μεταδίδω στους άλλους αυτά που μαθαίνω, αυτά που βιώνω και κάνω πράξη.
Μπορεί να σας φαίνεται to good to be true. Αλλά πραγματικά είναι αλήθεια νιώθω πολύ όμορφα τις περισσότερες ώρες της ημέρας και αν δεν νιώθω καλά ξέρω τον τρόπο να αποβάλλω τις αρνητικές σκέψεις ή την ενέργεια που με έχει καταβάλει. Είναι οι ασκήσεις και ο τρόπος ζωής που μου έχει μάθει ο δάσκαλος. 
Αν δεν με πιστεύετε, σας προσκαλώ στο σπίτι μου με χαρά, ελάτε να περάσουμε μια ημέρα μαζί, 24 ώρες, ακολουθήστε το ίδιο πρόγραμμα με εμένα κατά γράμμα και θα καταλάβετε πως είναι να ζεις χωρίς να παραπονιέσαι για τίποτα. Να σε παίρνει ο φίλος σου στο τηλέφωνο και να σε ρωτάει πώς είσαι; Και να απαντάς με απόλυτη ειλικρίνεια είμαι πολύ καλά! 
Ρωτήστε επίσης τον δάσκαλο μου να σας επιβεβαιώσει ότι πριν δυο χρόνια ακριβώς ήμουν μέσα στο παράπονο για τα πάντα!
Είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον. Μπορεί να συμβαίνουν τόσα ¨δυνά¨ στον πλανήτη. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι οι άνθρωποι, κύριος οι νέοι είναι πιο συνειδητοποιημένοι. Θέλουν να βελτιωθούν σαν άνθρωποι να γίνουν καλύτεροι και κατ’ επέκταση να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη. 
Αν θέλετε να βρείτε έναν τρόπο να γίνετε καλύτεροι, αν νομίζετε πως έχετε χάσει τον δρόμο ή ότι ακόμα δεν τον έχετε βρει, σας προτείνω μέσα από την καρδιά μου να παρακολουθήσετε έστω και ένα μάθημα του δάσκαλου μου. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά εγώ σας προτείνω αυτήν την μια που θα συνεχίσω να ακολουθώ και να μαθαίνω, γιατί νιώθω και καταλαβαίνω ότι είναι καθαρή, αγνή και 100% αληθινή.

 

Για Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Retreat του Σεπτεμβρίου :

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail:
selffoundationcoursegreece@gmail.com

Να μας Βρείτε στο:

www.facebook.com/Selffoudation

www.instagram.com/selffoundation_retreat

Στο WhachApp +306948597774

https://phaedrita53.wixsite.com/website