Σκάλα Πολλαπλής Χρήσης

Σκάλα Πολλαπλής Χρήσης

Είναι όμορφο τώρα που μπήκε το φθινόπωρο, να κάνουμε αλλαγές στη διακόσμηση στο σπίτι για να υποδεχτούμε σιγά σιγά τον χειμώνα και να βάλουμε τον χώρο μας σε μία πιο cozy ατμόσφαιρα. Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε ένα δωμάτιο, μπορούν να μεταφερθούν σε ένα άλλο και να στολίσουν διαφορετικά τον χώρο. Πριν από κάποια χρόνια, είχα αγοράσει από ένα κατάστημα μία συναργολογούμενη βιβλιοθήκη. Αφού μετακόμισα και η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη δεν ταίριαζε πλέον στο νέο μου χώρο, αλλά παράλληλα ήταν σε άριστη κατάσταση, επέλεξα να της αλλάξω μορφή. 
Η νέα της μορφή δεν είχε καμία σχέση με τη αρχική. Η βιβλιοθήκη απαρτιζόταν από δύο πλαϊνές σκάλες και κάποια ράφια που τις συνέδεαν με βίδες και παξιμάδια. Αφού η βιβλιοθήκη λύθηκε, οι πλαϊνές σκαλωσιές μετατράπηκαν σε διακοσμητικά αντικείμενα, σε διάφορους χώρους μέσα στο σπίτι. 
Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιες από τις ιδέες, που μία πρώην συναργολογούμενη βιβλιοθήκη μπορεί να προστεθεί σε διαφορετικούς χώρους.

Στην κουζίνα

Στη κουζίνα ήταν η πρώτη της καινούρια θέση ως.. τροφοθήκη. Πάνω της κρεμάστηκε η ποδιά, βασικό αξεσουάρ για την προετοιμασία ενός γεύματος, καθώς και το γάντι φούρνου. Εύχρηστο, όμορφο και πολύ οικονομικό. Στη συνέχεια κρεμάστηκε ένα σιδερένιο καλαθάκι από εκείνα που τοποθετούνται συνήθως στα ντουλάπια για τακτοποίηση. Στο καλαθάκι αυτό μπήκαν τα μακαρόνια, το ρύζι, οι φακές και άλλα τρόφιμα που θα έμπαιναν στο ντουλάπι. Η σωστή οργάνωση των τροφίμων παίζει μεγάλο ρόλο, διότι αυτή η τροφοθήκη είναι ορατή και τα πράγματα πρέπει να είναι οργανωμένα για να μην φαίνεται ο χώρος ακατάστατος. Πάνω της μπορεί να κρεμαστεί ό,τι άλλο θέλουμε, ακόμα και κάποιες κουτάλες ή πιρούνες

Στο μπάνιο

Στο μπάνιο τοποθετήθηκε κοντά στην μπανιέρα και έγινε λαβή για πετσέτες. Το δωμάτιο άλλαξε και η νέα πινελιά στο χώρο προσέθεσε μία φινετσάτη ιδέα για τις πετσέτες. Το μπάνιο δείχνει κομψό, οργανωμένο και καλόγουστο. Η σκάλα αυτή μπορεί να τοποθετηθεί σε όποιο σημείο επιθυμείτε, ανάλογα το μέγεθος του μπάνιου, είτε τις πετσέτες του ντους, είτε για τις πετσέτες χειρός δίπλα στο νιπτήρα.  Ένα άλλο καλό του επίπλου αυτού, είναι ότι βάφεται όπως επιθυμούμε για να εναρμονίζεται κατάλληλα με τον χώρο.

Στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένα από τα ομορφότερα δωμάτια του σπιτιού. Διακοσμείται εύκολα, καλωσορίζει τους επισκέπτες και προσφέρει χαλάρωση. Για αυτούς τους λόγους πρέπει να είναι άνετο, φιλόξενο και να προδίδει την ταυτότητα του ιδιοκτήτη. Η σκάλα παίρνει και πάλι την θέση της στο χώρο και αυτήν την φορά στολίζεται με λαμπάκια. Αυτόματα γίνεται ένα όμορφο φωτιστικό για όλες τις εποχές και στολίζει όποια γωνιά του σαλονιού της λείπει λίγο φως. Πάνω στα λαμπάκια μπορεί ακόμα να κρεμαστούν φωτογραφίες για μία πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Τέλος πλαισιώθηκε από διακοσμητικά φτερά και κλαδιά, τοποθετημένα μέσα σε δοχεία από μπουκάλια ποτού και η αισθητική της άλλαξε σε μία country διάθεση.

Τα Χριστούγεννα ειδικά ,αυτή η ιδέα θα αναδείξει τον χώρο σας που θα είναι κατάλληλα στολισμένος αλλά και τους υπόλοιπους μήνες η σκάλα φωτιστικό θα σας προσφέρει χαλάρωση και καλαισθησία. Ποιος είπε πως τα λαμπάκια είναι μόνο για τις μέρες των γιορτών;

Στο χωλ

Στην είσοδο του σπιτιού, στο χωλ, η σκάλα μπορεί να γίνει ο καλόγερος για τα παλτό, τα καπέλα ή τις τσάντες σας. Τα παλτό μπορούν να κρεμαστούν άνετα με κρεμάστρες, τα κασκόλ κρεμιούνται στα οριζόντια ξύλα και δεξιά και αριστερά τα καπέλα και οι τσάντες τακτοποιούνται, ώστε να μην είναι εκτεθειμένες μέσα στο σπίτι. Η πρόταση είναι οικονομική και το χωλ θα δείξει όμορφο και οργανωμένο. Ο χώρος που πιάνει είναι ελάχιστος, ενώ θα παίξει μεγάλο ρόλο στην διακόσμηση του σπιτιού. Μην ξεχνάμε το χωλ βρίσκεται στην κύρια είσοδο του σπιτιού και είναι η πρώτη εικόνα που αποκτά ο επισκέπτης. Αν λοιπόν είναι διακοσμημένο σωστά, αυτόματα ο χώρος γίνεται φιλόξενος.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ιδέες και χώροι που αυτή η σκάλα μπορεί να κοσμήσει το σπίτι. Ας μην προσπερνάμε πως η αρχική της κατασκευή ήταν βιβλιοθήκη και έγινε τέσσερα διαφορετικά αξεσουάρ, σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. Έτσι, με την προσθήκη της σκάλας, διακοσμούνται τα εν λόγω δωμάτια  με μοναδικό τρόπο. Με φαντασία αλλάζουμε τον τρόπο χρήσης των αντικειμένων και των επίπλων και διαμορφώνουμε τον χώρο μας, όπως μας αρέσει και όπως αισθανόμαστε καλύτερα. Γιατί τα αντικείμενα δεν έχουν μόνο μια χρήση και η καλαισθησία δεν έχει όρια..