Πασχαλινή Διακόσμηση

Πασχαλινή Διακόσμηση

Καθώς η γιορτή του Πάσχα πλησιάζει, σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την κατάλληλη πασχαλινή διακόσμηση που θα δώσει μία παραδοσιακή και γιορτινή νότα στο σπίτι. Χαρακτηριστικά της περιόδου αυτής είναι το βάψιμο των αυγών, η μυρωδιά από τα τσουρέκια που πλημμυρίζουν τα σπίτια, τα λουλούδια που προμηνύουν την άνοιξη και τα κεριά σε όμορφα χρώματα.

Ξεκινώντας την διακόσμηση του σπιτιού πρέπει πρώτα να αποφορτιστεί το σπίτι από τα χειμερινά αντικείμενα και τα βαριά στολίδια. Τα διακοσμητικά αντικείμενα που θα στολίσουν τον χώρο μας τώρα πρέπει να είναι ανοιξιάτικα και εμπνευσμένα από τις πασχαλινές φιγούρες όπως είναι, τα αυγά, τα κοτοπουλάκια, τα λουλούδια και τα στεφάνια.

Λουλουδένια στεφάνια κρεμασμένα σε πόρτες και τοίχους δίνουν την ανοιξιάτικη διάθεση. Στα στεφάνια μας, μπορούμε να κρεμάσουμε αβγουλάκια σε ό,τι χρώμα μας αρέσει για να εμπλουτιστεί το πασχαλινό ύφος. Κλαδιά από λουλούδια είναι κομψό να στολίζουν τα τραπέζια μας όπου και σε αυτά μπορούμε να κρεμάσουμε πασχαλινά διακοσμητικά

Ένα ψάθινο καλάθι στο κέντρο του τραπεζιού στο σαλόνι διακοσμημένο με άνθη και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά είναι μία πρόταση. Σίγουρα από το τραπέζι δεν μπορεί να λείπει το μπολ με τα βαμμένα μας αβγά που είναι και το βασικό συστατικό της διακόσμησης καθώς υπογραμμίζει και το έθιμο της γιορτής. Το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα είναι το σημείο αναφοράς για τα αβγά, όμως και τα πολύχρωμα πλέον πρωταγωνιστούν.

Οι φιγούρες με λαγουδάκια και κοτοπουλάκια συναντιόνται παντού, από τραπεζομάντηλα και ράνερς, χαρτοπετσέτες και πετσέτες μέχρι διακοσμητικά για το τραπέζι τα ράφια ή και επιδαπέδια. Δίνουν την παιχνιδιάρικη εικόνα και εμπλουτίζουν την διακόσμηση με χρώματα.

Φαναράκια και κεράκια παίρνουν την θέση τους στο σπίτι και στο μπαλκόνι δίνοντας φως και κομψότητα στη διακόσμηση.

Εμπνευστείτε και στολίστε το σπίτι σας με χρώματα και υφές που θα διευκολύνουν την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα να φέρει χαρά στην ψυχολογία σας.