Οικολογική Διακόσμηση

Οικολογική Διακόσμηση

Σε μία περίοδο που οι άνθρωποί έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη την υγεία του πλανήτη, καλούμαστε να βρούμε λύσεις ώστε να μην τον επιβαρύνουμε παραπάνω. Τέτοιες λύσεις είναι βασισμένες στην οικολογική συνείδηση και την αρμονία της φύσης και του ανθρώπου. Στις επόμενες γραμμές θα μιλήσουμε για 4 σημαντικές ιδέες, που η οικολογική συνείδηση μπορεί να επηρεάσει την διακόσμηση και έτσι να ξεκινήσει η πράσινη επανάσταση από το σπίτι μας. 

Ιδέα 1
Μεταχειρισμένα έπιπλα

Με μία βόλτα στα μαγαζιά second hand, μπορούμε να δούμε εξαιρετικά αντικείμενα, από έπιπλα μέχρι διακοσμητικά χώρου για να προμηθευτούμε και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  το νέο ντεκόρ του σπιτιού να είναι εμπνευσμένο από την οικολογική μας συνείδηση. Έπιπλα και πράγματα από φίλους, οικογένεια και μαγαζιά second hand είναι μία ιδέα για να μην σπαταλάμε πρώτες ύλες ανεξέλεγκτα. Στην ίδια νοοτροπία είναι η επανάχρηση των επίπλων, δηλαδή πριν πετάξεις κάτι ρώτησε μήπως το χρειάζεται κάποιος άλλος ή πουλήσετέ σαν second hand.

Ιδέα 2
Μεταποίηση

Σε αυτή τη στήλη, έχουμε πει επανειλημμένως ότι η μεταποίηση των αντικειμένων είναι η πιο οικονομική και ωραία ιδέα. Με αλλαγή στα πράγματα είτε οπτικά είτε στον τρόπο χρήση αυτών, πετυχαίνουμε πάλι την ανανέωση, ενώ παράλληλα σεβόμαστε τα αντικείμενα και τα χρησιμοποιούμε μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής τους, χωρίς να τα πετάμε με την πρώτη ευκαιρία. Ένα παλιό έπιπλο μεταποιείται εύκολα παίρνοντας νέα θέση στο σπίτι και ένα παλιό αντικείμενο μεταποιείται έξυπνα για να αλλάξει η χρησιμότητα του. Ακόμα και οι κατασκευές της στήλης είναι προτάσεις για επανάχρηση υλικών και κατασκευή άλλων νέων αντικειμένων με βάση την ‘πράσινη’ σκέψη. 

Ιδέα 3
Ανακυκλωμένα αντικείμενα

Υφάσματα από ανακυκλωμένα υλικά, είναι μία εξαιρετική ιδέα για ριχτάρι καναπέ, τραπεζομάντηλο και κουρτίνα. Για παράδειγμα, υπάρχουν στην αγορά λύσεις όπως ριχτάρια από καραβόπανο, που θα μπορούσε να είναι μία πρόταση για το σαλόνι. Μην διστάσετε να κάνετε την δική σας έρευνα για την επιλογή υφασμάτων τα οποία να είναι από ανακυκλωμένα υλικά. Η κυκλική οικονομία είναι ένας κλάδος που μας κατευθύνει σε πολλούς τομείς και γιατί όχι και στην διακόσμηση του σπιτιού.

Ιδέα 4
Φωτισμός Led

Η ενέργεια που καταναλώνεται καθημερινά είναι τόσο μεγάλη που προκαλεί πρόβλημα στον πλανήτη. Σε αυτό πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να ενσωματώσουμε στη ζωή μας τρόπους διαχείρισης αυτής της ενεργείας. Η αντικατάσταση των κλασικών φωτισμών και λάμπες με φώτα led, είναι η πρόταση για αυτήν την προσπάθεια . Οι led λάμπες είναι κατάλληλες να προσφέρουν φωτισμό με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Άρα συμβάλουμε στην υπεύθυνη κατανάλωση της ενέργειας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω πως ο πλανήτης μας χρειάζεται και εμείς μπορούμε κάνουμε κάτι για αυτό.