Ένα μπαρ από παλέτες

Ένα μπαρ από παλέτες

Οι παλέτες αποτελούν τη βάση για μεγάλα και βαριά αντικείμενα, κάνοντας την αποθήκευσή και την μεταφορά τους πολύ πιο εύκολη. Εκτός όμως από την αρχική τους χρησιμότητα, οι παλέτες μας προσφέρουν και ένα πλούσιο αριθμό επίπλων που μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι. Από παλέτες, μπορούμε να κατασκευάσουμε βάση για κρεβάτι, τραπεζάκι, πολυθρόνα, καναπέ, όπως έχουμε δείξει και σε προηγούμενο άρθρο, https://www.citystatus.gr/spiti-diakosmisi/page/10 αλλά και μπαρ για τα ποτά μας. Είναι οικονομικές, βρίσκονται παντού στο εμπόριο και μεταφέρονται εύκολα. Ακόμη, βάφονται, λουστράρονται, τρίβονται και συντηρούνται πολύ εύκολα. 

Όμορφες ιδέες για παλέτες, συχνά συναντάμε σε άρθρα για την διακόσμηση, διότι με απλές κινήσεις προσθέτουμε στο σπίτι, τον κήπο ή το μπαλκόνι έπιπλα που αν τα είχαμε προμηθευτεί από αντίστοιχα καταστήματα επίπλων, το κόστος θα ήταν τουλάχιστον το διπλάσιο.   Παρακάτω θα δούμε με μία  DIY κατασκευή, πώς από δύο παλέτες  δημιουργήθηκε ένα μπαρ εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

Αρχικά θα χρειαστούμε τα ακόλουθα αντικείμενα:

  • 4 ροδάκια
  • 1 σανίδα ξύλου
  • Μπογιά
  • 2 παλέτες
  • 06 λάμες
  • βίδες

Βήμα 1

Τρίβουμε τις παλέτες για να απαλλαγούν από τα περιττά αγκάθια του ξύλου και να να γίνει η επιφάνειά τους πιο λεία. Στη συνέχεια, γυαλίζουμε με το κατάλληλο βερνίκι για ξύλινες επιφάνειες. Το εάν θα βαφτεί το μπαρ είναι στην δική μας επιλογή

Βήμα 2

Ενώνουμε τις παλέτες και τις σταθεροποιούμε με λάμες στο πλάι. Οι παλέτες ενώνονται η μία να κοίτα την άλλη, με τέτοιο τρόπο όπου οι επιφάνειες με τις ξύλινες ράγες να είναι ορατές και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 3

Γυρίζουμε τις παλέτες σε ορθογώνιο σχήμα, με την λεπτή πλευρά να ακουμπάει στο έδαφος. Στην κάτω πλευρά τοποθετούμε τα 4 ροδάκια σταθεροποιημένα με βίδες, για να κάνουν την μεταφορά του μπαρ εύκολη υπόθεση και να μην γρατζουνάει το πάτωμα ή το πλακάκι. Τέλος στην πάνω πλευρά μετράμε και κόβουμε μία σανίδα ξύλου και την τοποθετούμε, σταθεροποιώντας την με βίδες. 
Η σανίδα αυτή μας προσφέρει μία λεία επιφάνεια στο επάνω μέρος , για να μπορούν τα αντικείμενα να στέκονται καλύτερα.

Βήμα 4

Βάφουμε το μπαρ στο χρώμα που ταιριάζει καλύτερα στο στιλ μας, ή το αφήνουμε και ως έχει. 
Το Μπαρ μας είναι έτοιμο και χρηστικό. Το μπαρ μπορεί να κοσμήσει τον εσωτερικό ή τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας, και να στολιστεί αναλόγως. Ένα πορτατίφ, βιβλία και μικρά διακοσμητικά το μετατρέπουν σε ένα μοντέρνο πάγκο στο σαλόνι μας. Ποτά, κανάτες και ποτήρια του δίνουν την ταυτότητα του μπαρ, ενώ κασπώ και φαναράκια είναι μία κομψή διακόσμηση του μπαρ σε ένα μπαλκόνι. Στις πλαϊνές πλευρές δημιουργούνται θήκες για μπουκάλια κρασιού, κομψό ακόμα και για αποθηκευτικό έπιπλο.

Το τελικό στυλ που θα αποδοθεί στο έπιπλο είναι βασισμένο στις ανάγκες μας, το χώρο που θα τοποθετηθεί αλλά και στη χρησιμότητα που θα του επιλέξουμε να έχει. Με φαντασία, οι δύο παλέτες έγινε ένα έπιπλο που από την μια προδίδει την αισθητική μας γιατί είναι μία DIY κατασκευή και από την άλλη ένα καινούριο έπιπλο προστέθηκε στη λίστα μας χωρίς να ξοδέψουμε σχεδόν τίποτα.