Ένα Διαφορετικό Σκαμπό

Ένα Διαφορετικό Σκαμπό

Καθώς έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, η διακόσμηση είναι έμπνευση. Απαιτείται λίγος χρόνος, ελάχιστα χρήματα και ιδέες για να έχουμε ένα αποτέλεσμα αρμονικό. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για ένα σκαμπό σαλονιού, με κλασσικές προδιαγραφές, το οποίο μπορεί να αλλάξει ύφος και να εναρμονιστεί σε ένα μοντέρνο σαλόνι. 

Το σκαμπό της φωτογραφίας, είναι ένα κλασικό κομμάτι, από ένα κομψό σαλόνι, το οποίο όμως ήθελα να το συμπεριλάβω στην συλλογή μου, και να το τοποθετήσω σε ένα χώρο λίγο πιο μοντέρνο. Για αυτό τον λόγο, η παρακάτω κατασκευή DIY ήρθε για να δώσει τη λύση. 

Χρειάστηκα ένα κομμάτι ύφασμα της επιλογής μου, το σκαμπό και ένα συρραπτικό για υφάσματα. Η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 10 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό και όμορφο.

Αρχικά μετράμε το σκαμπό και κρατάμε τις διαστάσεις. Στη συνέχεια επιλέγουμε ένα ύφασμα του γούστου μας σε ό,τι υλικό θέλουμε. Τέλος, ντύνουμε το σκαμπό με το ύφασμα και το σταθεροποιούμε με το συρραπτικό. Το ύφασμα που διάλεξα είναι σε μωβ χρώμα διότι ταιριάζει με το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού.

Αυτόματα έχουμε ένα καινούριο έπιπλο στο χώρο μας, το οποίο ενώ είχε ένα ύφος, εμείς το αλλάζουμε και το προσαρμόζουμε στις νέες ανάγκες.

Όπως βλέπουμε, το κλασσικό πράσινο σκαμπό, που ταίριαζε με το καναπέ στο προηγούμενο σαλόνι, μεταμορφώθηκε σε ένα κομψό πουφ που μας συντροφεύει στο νέο πιο μοντέρνο σπίτι. Για αυτό το λόγο, πάντα πρέπει να βλέπουμε τα αντικείμενα με όλες τις οπτικές γωνίες και να μην απορρίπτουμε τίποτα αν δεν το φανταστούμε διαφορετικά. Αρχικά ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι αυτό το σκαμπό θα ταίριαζε στο χώρο μου, όμως η φαντασία και η έμπνευση μου έδωσε το κίνητρο να το σκεφτώ διαφορετικά και να το αλλάξω σε κάτι χρηστικό αλλά και ταιριαστό στο νέο χώρο. Τα αντικείμενα αλλάζουν σύμφωνα με τη διάθεσή μας και την ευχέρεια μας να ασχοληθούμε με αυτά.

Μην απορρίπτετε λοιπόν παλιά αντικείμενα μόνο επειδή δεν ταιριάζουν με το στιλ σας, αλλά πηγαίνετε ένα επίπεδο παρακάτω και φέρτε τα αντικείμενα αυτά προσαρμοσμένα στο στιλ σας.