Μία απλίκα για... πολλές χρήσεις

Μία απλίκα για... πολλές χρήσεις

Έχουμε πει αρκετές φορές, πως στη διακόσμηση δεν υπάρχει όριο, τα όρια τα βάζει η φαντασία μας και το γούστο μας. Έπιπλα αλλάζουν μορφή, βιβλία μετατρέπονται σε τρπεζάκια, ριχτάρια σε μαξιλάρια, ακόμα και παλέτες παίρνουν νέα υπόσταση μέσα από έπιπλα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Με ελάχιστα, καθόλου ή αρκετά χρήματα μπορούμε να πάρουμε την αισθητική του χώρου στα χέρια μας και να μετατρέψουμε το περιβάλλον που ζούμε, στο ιδανικό σπίτι.

Μπαίνοντας, λοιπόν, στο θέμα αυτής της εβδομάδας, μία απλίκα ή αλλιώς ένα ψάθινο φωτιστικό ,απομακρύνεται από τον αρχικό λόγο κατασκευής του και κερδίζει μία θέση στο σαλόνι μας με διαφορετικούς τρόπους.

   Η ιδέα αυτή δημιουργήθηκε, διότι ενώ αρχικά το φωτιστικό αγοράστηκε για να μπει στο μπαλκόνι του σπιτιού, τελικά δεν ταίριαζε σωστά με την ηλεκτρική υποδοχή στο ταβάνι. Η αγορά δεν θα έχανε την          αξία της, γιατί με τη φαντασία, υπάρχουν ένα σωρό ιδέες για αυτό το φωτιστικό.

Αρχική ιδέα είναι το φωτιστικό να μετατραπεί σε ένα καλόγουστο κασπό για το φυτό εσωτερικού χώρου. Το φυτό μαζί με τη γλάστρα του, τοποθετείται μέσα στο φωτιστικό πάνω σε ένα πιατάκι για να μπορεί να σταθεροποιηθεί καλύτερα και να μην λερώνει. Το κασπό πήρε τη θέση του στο χώρο, αφήνοντας πίσω την όψη του φωτιστικού.  Το ψάθινο καλάθι με τα κουβερτάκια, που τοποθετήθηκε δίπλα, συμβάλλει στην χρωματική αρμονία της διακόσμησης και ταιριάζει τέλεια.

Ακόμη μία ιδέα είναι να αντικατασταθεί το αρχικό καλάθι για τα κουβερτάκια με το ψάθινο φωτιστικό. Έχοντας το ανάποδα και ακουμπισμένο στο πάτωμα, βάζουμε μέσα τις κουβέρτες που μας συντροφεύουν το χειμώνα και μας κρατάνε ζεστούς ενώ χαλαρώνουμε στον καναπέ. Εύκολη η πρόσβαση στις κουβέρτες, όμορφο στο μάτι και σίγουρα κανένας δεν θα σκεφτόταν πως αυτό είναι φωτιστικό.

Στο ίδιο μοτίβο, με το φωτιστικό στο πάτωμα, μπορούμε δημιουργήσουμε ένα πανέμορφο τραπεζάκι στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο με την παρακάτω DIY ιδέα. Χρησιμοποιώντας ένα δίσκο σε καφέ απόχρωση και βάζοντας το φωτιστικό με την στενή του πλευρά προς τα επάνω, δημιουργείται η βάση για να σταθεί ο δίσκος. Αυτομάτως έχουμε ένα τραπεζάκι το οποίο είναι κομψό και μικρό, και γίνεται ένα στολίδι σε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού εμείς επιλέξουμε. Με τα κατάλληλα διακοσμητικά πάνω στο τραπεζάκι, πετυχαίνουμε την τέλεια εικόνα. Αν δεν έχουμε δίσκο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κομμάτι ξύλο ή ένα ράφι. Με την ίδια λογική, τοποθετώντας το ξύλο πάνω στην απλίκα, το τραπεζάκι είναι έτοιμο. Μην ξεχνάτε, η διακόσμηση είναι το εισιτήριο για ένα πιο όμορφο περιβάλλον σπιτιού και τι πιο μοναδικό, όταν σε αυτή τη διακόσμηση έχει πρωταγωνιστήσει το γούστο, η φαντασία και η πολυδιάστατη σκέψη σου.